Aggasztónak tartja a Pedagógusok Szakszervezete, hogy a koronavírus új változatai gyorsabban a terjednek a gyerekek között is.

Van olyan tiszamenti általános iskola, ahol a 35 fős tanári karból 33-an igazoltan elkapták a koronavírust

– mondta a Népszavának Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, miután hétfőn levélben fordultak a köznevelési államtitkársághoz, azt kérve, hogy az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt mihamarabb hozzanak döntést az iskolák ügyében.

A PSZ két megoldást javasolt,

az egyik, hogy a középiskolákhoz hasonlóan minden általános iskola térjen át digitális oktatásra, a szülőknek pedig biztosítsák a 100 százalékos táppénzt, hogy otthon tudjanak maradni a gyerekekkel.

A másik, hogy csak a felső tagozatos diákoknak rendeljenek el tantermen kívüli munkarendet, az alsóbb évfolyamokon pedig vezessenek be „hibrid” (online és tantermi) oktatást.

Egyre riasztóbbak a magyar iskolai járványadatok: Van olyan tiszamenti iskola, ahol a 35 fős tanári karból 33-an elkapták a koronavírust

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A PSZ elnöke szerint tudnak olyan debreceni iskoláról is, ahol 240 diákból mindössze 50 volt bent az elmúlt napokban, egy fővárosi intézményben pedig 748 tanulóból 573-an voltak otthon nemrég, többségük hatósági házi karanténban, egy részük viszont azért, mert szüleik nem engedték őket iskolába.

Lehet azt mondani, hogy még most sem olyan magasak a számok, de a fenti példákból is látszik, hogy egy-egy intézményben nagyon súlyos a helyzet. Talán nem kellene megvárni, amíg mindenhol ez lesz a jellemző, a vírus nem mérlegel

– fogalmazott Szabó Zsuzsa. A PSZ elnöke arra is felhívta a figyelmet: sok iskolában már elhasználták azt az időkeretet, amit a hiányzó pedagógusok eseti helyettesítésére ki lehetett írni.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
és abból a 33 - ból hánynak van akármi baja??? mert szimplán a fertőzés ténye nagyjából semmi...ha az égadta egy világon semmi baja tőle. pár nap alatt elmúlik...talán a veszélyeztetetteket kéne elzárni ahogy mondtam tavaly óta...mert szemmel láthatóan az oltások ellenére is hullanak tovább!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: Még az is lehet, hogy a 33-nak van valami baja, amivel vígan ellenne a vírus nélkül. Nem eddig dőltek ki, hanem most. Találkoztál már Covidossal? Durva dolgokról számolnak be. Továbbra sem értem, miért életcélod a vírus lefikázása.
Egy ismerősöm 14 éves fia két napja olyan beteg, hogy szinte lábra állni nem tud, fáj mindene. Nem, nem krónikus beteg, totál egészséges.
Pálinkás Pál
@Aki Én: erre változatlanul azt mondom,mindig olyannak beteg az ismerőse aki covid -fan... nekem elég nagy azt ismerettségi köröm...érdekes módon senki sem betegedett meg...bár bocsi...nekem két napig folyt az orrom, de ez a max nálam...több mint 20 éve lázas sem voltam...mellesleg ha annak a 33 -nak akármi baja lenne ,akkor már nagybetűkkel írná a sajtó..hogy -...lám-lám... az a veszélyes covid, oltassunk...csak nem tudom észrevetted -e ...állítólag több mint 700 ezer embert beoltottak nálunk...de az eredmények csak romlanak...szerinted ez mitől lehet??? nos ez két esetben lehetséges...első...szart sem használ az oltás...második ,pofátlanul hazudnak...lehet választanod!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ,,covid-fan" Ez jó...,de butaságnak tartom.
Kevés még az oltott ember ahhoz, hogy eredménye legyen. Ráadásul kevesen kapták meg a második adagot. Azt is elmondták, nem csak nálunk, hanem a világban, hogy a mutáns jobban terjed. Ezt látni most.
Lehet, hogy eltúlozzák, de, hogy létező és nem veszélytelen kór, az biztos. Ez már nem csak hit kérdése.
És sokadszor: Az a cukros aki belehel, enélkül még évtizedekig elélt volna jó eséllyel.
Pálinkás Pál
@Aki Én: és...ezzel én mit tudok csinálni??? talán akkor azokat kéne védeni akik rászorulnak!!! azt az oltás mennyiben lesz védelem járványügyi szempontból,mert ugyanúgy fertőződik, ugyanúgy fertőz...legfeljebb nem kerül intenzívre...persze ez a hivatalos duma...mert azt nem propagálják,hogy bizony az idősotthonokban ugyanúgy halnak a duplán oltottak is, csak most már nem a covidba, hanem a saját betegségükbe...nem érdekes??? ez az egész egy nagy eltúlzott pánikkeltés, de sosem lesz vége, mert akkor a politikusoknak be kéne ismerni,hogy a hatalomért pofátlanul hazudtak a kezdetek óta...és ebben az egészben a kilóra megvett WHO a legnagyobb bűnös...aki egy 8 milliárdos bolygón 30ezer állítólagos covid halottnál ,pandémiát hirdetett...nincs ötleted kiknek a nyomására??? nos pontosan ezekért a dolgokért hiteltelen számomra az egész...szegény öregek, akik eddig békése elmentek az idősotthonokba...most begyűjtik őket ...és "kirakatban" haldokolhatnak a covid osztályokon...mert ugye tudjuk mindketten, hogy akit már gép tart életben azok 90 százaléka legalább koporsóban távozik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.