A Röntgenblog birtokába került dokumentum szerint szünetel a betegfelvétel és -ellátás a Szent Imre kórház szubintenzív részlegén Budapesten.

Lezárták a Szent Imre kórház szubintenzív részlegét, pedig az országos főigazgató változatlan ellátást ígért

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kunetz Zsombor blogger hozta nyilvánossága szerdán reggel azt a dokumentumot, amely szerint nem fogad betegeket és nem működik a budapesti Szent Imre kórház szubintenzív részlege.

Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ

a Szent Margit kórházat,

a Betegápoló Irgalmas Rendet,

a Gittsegen György Intézetet és

az Uzsoki úti kórházat jelölte

ki a helyettesítésre.

Minderre azután került sor, hogy az előző napokban több információ is felröppent arról, hogy orvosok és más egészségügyi dolgozók tömegével hagyják el az állami egészségügyi szektort.

Hétfőn írtunk róla, hogy a Szent Imre Kórház 14 dolgozója bejelentette, hogy távozik az intézményből, "ők lekapcsolták a villanyt", és nem írják alá az új jogviszony szerinti szerződésüket, erre reagált úgy kedden a kórház főigazgatója, hogy 

a dolgozók 90 százaléka meg visszakapcsolta a villanyt.

A mentőorvos-egészségügyi elemző Kunetz fontosnak találta emlékeztetni az olvasóit arra, hogy az országos kórházigazgató, Jenei Zoltán kedden több helyen azt nyilatkozta, hogy az 5500 egészségügyi dolgozó távozása után

az ellátás színvonala nem változik.

Jenei egyenesen az állíttotta, hogy az új szerződésük aláírását megtagadó dolgozók távozása után az ellátás színvonala még javulhat is.

Mint ismeretes, hogy a számukra elfogadhatatlan új szabályok miatt 5500, közel egy kórháznyi egészségügyi dolgozó távozott az ágazatból. Ezt hivatalos források úgy kommunikálták hétfőn, hogy a dolgozók 95 százaléka nem aláírta a szerződését.

"Teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás – jelentette ki Jenei...

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. március 2., kedd

Forrás: Facebook

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Eladott Ország: A "soha nem látott fejlesztés" úgy néz ki fideszül, hogy pl. a kerület a választás előtt nyert pályázatot az egyik szakrendelő korszerűsítésére, felújítására. Ezeket egy tollvonással vette el O.V. járvány idején, más kerülettől, településtől is, és lett belőle sportcsarnok, templom felújítás határon innen és túl! Feltételezem a Budai parlamenti képviselő (Varga Mihály) mindent megtett a kerület érdekében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az egészségügy is rendben van. Mondta a kormány hogy soha nem látott fejlesztések, világszínvonal és minden, ami kell. Mi ugyan a rozsdás radiátorokat látjuk, a potyogó vakolatot, a penészt, a fertőzéseket, a halálosan túlterhelt nővéreket és orvosokat, nekünk be kell vinni a kanalat, poharat, gyógyszert, vécépapírt, pelenkát, szappant, lázmérőt, de máshol már minden jó. Csak ide még nem ért el a fejlődés, de majd mindjárt. Addig kibírjuk fél lábon is, egy kockasajttal, két ágyi poloska és három lapostetű társaságában. Most még ugyan semmi nincs rendben, de ha szívósan leszarjuk, akkor majd rendeződik.
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_960,h_640/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/10/majom.jpg
Nessy
@Eladott Ország: A "soha nem látott fejlesztés" úgy néz ki fideszül, hogy pl. a kerület a választás előtt nyert pályázatot az egyik szakrendelő korszerűsítésére, felújítására. Ezeket egy tollvonással vette el O.V. járvány idején, más kerülettől, településtől is, és lett belőle sportcsarnok, templom felújítás határon innen és túl! Feltételezem a Budai parlamenti képviselő (Varga Mihály) mindent megtett a kerület érdekében.
Józsipapa
kásler szerint: " TÖRTÉNELMI ELŐRELÉPÉS
TÖRTÉNT AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN " !!!
nem semmi kijelentés !!!
Aki Én
@Józsipapa: ...valahol az. Nem gyakori, hogy világjárvány idején állnak bele így az eü-be.
vitriol
A botrányos egészségügyi szerződések következménye lett, hogy túl sokan nem írták alá a szerződést, legalább 5 és félezerrel csökkenhet a betegellátás létszáma, aminek hatásait nem a törvényhozók sínylik meg. A fidesznek sikerült kinevezni olyan országos kórházigazgatót, aki gond nélkül tudja folytatni a fideszes hazugságokat, aki szerint a "csökkenő létszámmal is tartható az ellátás színvonala, sőt még javulhat is". Jenei Zoltán igérgetésben és nagyotmondásban is követi orbánt, de sajnos ez az országos gondokon nem fog segíteni, inkább elmélyíti azokat.
csipetke
A víruson kívül vajon még hányan fognak meghalni egy dilettáns kormány miatt?Nem értem,miért nem mond le orbán?Adja át a szekérrudat valakinek,aki normális intézkedésre képes.Úgy tűnik,orbán képtelen felnőni a feladathoz.Mert ami itt megy,az több,mint felháborító. De egy biztos,a karma működik,és az a sok rossz,amit az emberek ellen elkövettek,mind visszakapják.Remélem többszörösen
Pálinkás Pál
@csipetke: azért nem mond le ,mert már csak előre tud menekülni...ha bukik, minimum az életfogyt, neki meg az egész családnak...
csagyi
Akik most aláírták a szerződést azoknak ez után sincs lebetonozva a lábuk. Taktikusan és egyszerűen nem vágták maguk alatt a fát. Tehát ennek a következményei egyenlőre beláthatatlanok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.