Az északi és balti országok hat kereszténydemokrata pártjának vezetője kedd este nyilatkozatot adott ki, amelyben kezdeményezik a Fideszhez tartozó EP-képviselők tagságának felfüggesztését. A Népszava értesülései szerint erről levél is készült Manfred Weber frakcióvezetőnek címezve. Időközben a Fidesz kiszivárogtatta: kilép a Néppárt frakciójából.

Kezdeményezték volna a Fidesz felüggesztését, de a magyar kormánypárt kilép a frakcióból

Fotó: pixabay.com

Az Európai Néppárt (EPP) képviselői szerda délelőtt szavaznak az új rendtartásról, amely lehetővé tenné, hogy a frakcióból ne csak egyes tagokat, hanem csoportokat is ki lehessen zárni, illetve ideiglenesen felfüggeszteni a tagságukat – emlékeztet szerdán kora reggel megjelent cikkében a Népszava.

Az ellenzéki napilap néppárti forrásokból származó értesülései szerint azonban az északi országok kereszténydemokrata pártjai már az eljárási szabályzat elfogadásának másnapján levelet fognak írni Manfred Weber frakcióvezetőnek, kezdeményezve a Fideszhez tartozó képviselők jogainak megnyirbálását – írja a Népszava.

Ahogy várható volt, ez a megalázó eljárást úgy akadályozta meg a Fidesz, hogy a kormányszócsőnek tekintett Magyar Nemzetben szerdán délelőtt kiszivárogtatták: a magyar kormánypárt kilép az EPP parlamenti frakciójából.

Forrás: Népszava

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Mert a kizárást még a néppárttól sem tűrik!Nagyon helyes,mert a néppárti többség a fideSSt kisebbségnek tekintette!Teljesen jogtalanul!Mikor a fideSS vitte be a néppártot az EU-ba!Ja nem,de olyan jól hangzik!
Béla333
A lesántult pávatáncosunk sasszézhat a szélsőjobbos csapathoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.