Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportja szerdán délelőtt megszavazta az új eljárási szabályzatának jóváhagyását, aminek esetére Orbán Viktor korábban kilépést lengetett be. A szavazás eredménye után Novák Katalin megerősítette a Twitterén, hogy a Fidesz kilép a Néppárt frakciójából, közzétette Orbán Viktor erről szóló levelét is. A kormánymédia, köztük a Magyar Nemzet egybehangzóan arról írt már órákkal a szavazás előtt, hogy a Fidesz szerdán kilép.

Orbán Webernek: "Demokráciaellenes, igazságtalan és elfogadhatatlan" – itt a teljes levél

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin szerda késő délelőtt a Twitteren jelentette be, nem hagyhatják, hogy elhallgattassák az európai parlamenti képviselőiket vagy korlátozzák őket a szavazati jogukban. Az első számú prioritás az, hogy kezeljék a világjárványt és emberéleteket mentsenek. Ezért az új szabályok elfogadását követően a Fidesz úgy döntött, kilép az Európai Néppárt EP-frakciójából. Novák Katalin a miniszterelnök levelét is megosztotta, amelyet Manfred Weber néppárti frakcióvezetőhöz írt. A Manfred Webernek, az EPP parlamenti frakcióvezetőjének címzett levélben Orbán a vasárnap elküldött, az új szabályzat elfogadásának esetére előre kilépéssel fenyegető leveléhez hasonlóan arról írt, hogy miközben több százezer európai ember kórházban van, az orvosok pedig életeket mentenek, az EPP frakcióját szerinte belső adminisztratív ügyek bénítják meg, és „megpróbálja elhallgattatni demokratikusan megválasztott EP-képviselőinket.”

Tisztelt Elnök úr!

Ezúton tájékoztatom, hogy a Fidesz visszaadja az EPP képviselőcsoportban elfoglalt tagságát. Miközben több százezer európai polgár kórházi ápolásra szorul, miközben orvosaink életeket mentenek, kiábrándító látni azt, hogy az EPP képviselőcsoportját belső ügyek bénítják meg és azon fáradoznak, hogy demokratikusan megválasztott képviselőket hallgattassanak el.

A pártszabály kiegészítése nyilvánvalóan egy, a Fidesz és választói ellen indított, ellenséges lépés. Azzal, hogy korlátozzák képviselőink munkáját az Európai Parlamentben, a magyar választókat is megfosztják demokratikus jogaiknak gyakorlásától. Ez demokráciaellenes, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből adódóan a Fidesz igazgatótanácsa úgy döntött, hogy azonnali hatállyal elhagyja az EPP képviselőcsoportját. Képviselőink továbbra is kiállnak azokért, akiket képviselnek, a választóinkért, és megvédik a magyar emberek érdekeit.

Tisztelettel!

Orbán Viktor

Forrás: Index, Telex

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd 

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Orbán a levelét megírta...De becarás,ő reklamál a Néppártnál,hogy ebben a járványos időszakban arra is van idejük,hogy a fidesz miatt visszamenőleg jogszabályt módosítsanak. Azannyát! Ilyenkor nem villan be orbánnak,hogy amikor megkapta a különleges jogrendet, a járvány elleni védekezés miatt,neki mi volt az első dolga?Belevenni az alaptákolmányba,hogy az anya nő,az apa férfi.Aztán újra belepiszkálni a választási törvénybe,és szétszórni néhányszáz milliárdot hülyeségekre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Na te szarházi dagadék ez mind amit te itt höbölögsz saját magatokra érvényes! De azt elfelwjtetted hogy két éve ment a kizárási vita.
Gazella
Azt akarod elhitetni hogy rajtatok kivül mindenki hazudik, csak éppen ti vagytok a kevesebben.
Gazella
@Gazella: és ti hazudtok folyamatosan.
Qqberci
Visít, mert a pöcsére léptek és hanyattlökték :-)))...
csipetke
Orbán a levelét megírta...De becarás,ő reklamál a Néppártnál,hogy ebben a járványos időszakban arra is van idejük,hogy a fidesz miatt visszamenőleg jogszabályt módosítsanak. Azannyát! Ilyenkor nem villan be orbánnak,hogy amikor megkapta a különleges jogrendet, a járvány elleni védekezés miatt,neki mi volt az első dolga?Belevenni az alaptákolmányba,hogy az anya nő,az apa férfi.Aztán újra belepiszkálni a választási törvénybe,és szétszórni néhányszáz milliárdot hülyeségekre.
csak úgy....
vicces gyerek ez a viki...,mondjuk a demokratikusan választott magyar ellenzék is tudna regélni a fideszes demokráciáról!
csak úgy....
@Horizont: ebböl különösen az tetszik,hogy: "..és megvédik a magyar emberek érdekeit." azt viszont nem árulja el,hogy kivel (kikkel) szemben,nekem lenne pár ötletem..
Pálinkás Pál
te büdös puhos, te ugatsz demokráciáról, meg annak hiányáról...? 10 éve mást sem csinálsz ,mint leépíted...de egyszer mindennek vége szakad...remélem érzed közeledik uralkodásod vége!!!
tudode
Azért nem élt hiába a felcsúti nemzetvezető, mert egyedüli sikere az, hogy nem csak a saját hazáját az Európai Uniót is képeSS volt szirénhangjával megosztani:
.
Nem fehérembernek való az, amivel illették három évvel ezelőtt, talán a Sargentini jelentés kapcsán:
.
----Magyarországról vitáztak - Echo Tv
www.youtube.com/watch?v=3ntKu8YWdOQ&t=958s
-----------------------------
.
Ez a történet nem arról szól, hogy férfi aki állja!, a közjogi méltóságok szégyene!
Klubtag
"Király! Te tetted ezt." A Néppárt csak kín-keservesen próbált megoldást keresni arra a problémára, hogy hogyan tudja megmenteni a tál egészséges almát a pár szem egészségtelen példány rohasztó hatásától. Most talán megkezdődhet egy tisztulási folyamat, egyértelművé vált a fidesz EU-s csoportjának nyilvánvaló szándéka és képviselt - valódi - értékrendje, ami igen messze áll az Unióba csaló 2004-es csatlakozásunk alapelveitől.
Merkel is fellélegezhet, mert azért valljuk be őszintén - bármilyen elismerésre méltó kancellár is, illet EU-s első számú vezető volt - két alapvető félrenyúlása majdnem kiütötte az Uniót: a bevándorlás kezelése és Orbán Viktor indokolatlan felkarolása - még ha ezt a német nagytőke érdekében tette is...nem a patkány a tényező (az csak a járványokat terjeszti), az "elefánt" dönt.
cikicakk55
@csipetke: Ráadásul a második hullám tetőfokán arra is volt idejük,hogy egyetlen éjszaka vagy 28 törvényt megváltoztassanak,vagy átírják.. Vészhelyzet ideje alatt az orvosokat más besorolás alá vonják. Ilyet egyetlen egy kormány sem tehetne meg,hogy vissza él a vészhelyzettel. Az orvosok még hagyján,mert Ők elmennek magán praxisba, de a nővérek,ápolók ezt nem tehetik meg. Ez is borzasztó,hogy még így is mennyi kórházi osztály szűnt meg. Szóval Orbán jobb ha csendben marad és nem pont a Demokráciára hivatkozik,mikor pont Ők azok akik 10. éve sárba tiporják az ország Demokráciáját.
1984
"Demokráciaellenes, igazságtalan és elfogadhatatlan"

Szerintem a szavazás demokratikus volt (érted, Viki, ne megy ember mondta meg, hogy mi legyen, mint, ahogy te szoktad)

Igazságos volt (az a több, mint kétharmad az tényleg több, mint kétharmad, nem úgy mint nálunk, ahol 2018-ban többen szavaztak az ellenzékre és nektek lett kétharmadotok)

Elfogadni csak te nem tudod a demokratikus és igazságos döntéseket, mert "némi" zavar van a fejedben.
Yoda69
Semmi gond O1G, a neonacik tart karokkal varnak.
Klubtag
@Yoda69: ...és ez lehet a 2022-es választás mottója...aki erre a szarházi pártra voksol, az igazi náci kész, ennyike...
Aki Én
A szektájához beszél, és nem is hiába. Azok eszik minden szavát, nem látják az ellentmondást, a hazudozást.
Épp a minap jelentették ki, hogy a baloldal ne szóljon bele a dolgokba. Az a baloldal,amelyik a közismert csalások nélkül van olyan támogatott, mint a fidesz a csalásaival.
Hát, van bőr a pofáján.
RonaGyuri
@Yoda69: @Klubtag: ez most nem releváns, mert
egyfelől; nincs neonáci frakció az EP-ben,
másrészt; egyik frakció sem várja tért karokkal, mert egy ilyen buta, műveletlen, arrogáns bumburnyákra senkinek sincs szüksége!
csak úgy....
@Yoda69: nem vagyok benne biztos,hogy O1G-t a neonácik tárt karokkal...,
orbán egy "fhürer" típus,abból meg van nekik raktáron.
talán a türk tanács,mint szemlélöt.
istván irén
Végre ,úgy is csak egy gennyes tályog vagytok vagytok a demokrácia valagán.
Klubtag
@RonaGyuri: ...majd létrehoznak és a fidesz lesz a "gyorsító" az "égéshez"...optimista vagy, amiért tisztellek, de azért...inkább "tartom szárazon a puskaport"...
Nessy
Van képe Orbánnak a járványra az emberek életére hivatkozni??? Milyen törvények születtek a járvány veszély égisze alatt? Alaptörvény módosítás, választási törvénybe még több csalási lehetőség beépítése, osztogatás, fosztogatás, nesze semmi fogd meg jól támogatások a haverokon kívülieknek, stb.
csak úgy....
@Klubtag: a nácikat a felsöbbrendüségü tudatuk korlátozza a keveredésben! egy francia náci lenézi a magyar nácit és a német náci lenézi mindkettöt, öket meg az olasz náci,franciástól és magyarostól..
RonaGyuri
@Yoda69: én frakcióról beszélek nem pártocskákról! =))
kereső
" Azzal, hogy korlátozzák képviselőink munkáját az Európai Parlamentben, a magyar választókat is megfosztják demokratikus jogaiknak gyakorlásától. Ez demokráciaellenes, igazságtalan és elfogadhatatlan."- irta orbán viktor, a demokrácia bajnoka Webernek.

Ti mit csináltok itthon orbán?? Hiszen a magyar emberek többségét képviselő ellenzék munkáját akadályozzátok minden szinten, a jogaik gyakorlását lehetetlenné teszitek, sőt kijelentitek, hogy nem vagytok kiváncsiak a "baloldal" véleményére. Pedig ez az ország a miénk IS!!! nem csak a tiétek. Ez a te "demokráciád" , orbán??? A csalással és hazugságokkal megszerzett parlamenti 2/3-ot arra használod, hogy felépits egy fasiszta , középkori társadalmat-miközben eltulajdonitod az ország vagyonát, javait?? Te tróger! Most meg nyüszitesz , mint a fába szorult féreg, amikor úgy "demokratikusan" megszorongatják a töködet?? És van pofád a magyar emberekre hivatkozni ismét?? Azokra, akit te és bandád semmibe vesz??? A rinocérosz vastag bőre semmi a tiédhez képest.
lampa laz
Nocsak, nocsak hova lettek a nemzeti, keresztény, agyatlan trollok, nem kaptak még körlevelet? Nagyon kussolnak.
Yoda69
@RonaGyuri: Majd most orban létrehozza. :)
kereső
@Yoda69: @RonaGyuri: Nem véletlenül!!! lett milliárdokért a fideSS-nek irodája!!! Brüsszelben.
Yoda69
@kereső: @RonaGyuri: Majd hozzajuk csapodnak a szelsoges es nacionalista partok. Van beloluk jocskan. Aztan folytatjak az Uniot rombolo politikajukat.
nezelodo
Vastag bőr van vezérünk, igen vastag... Nem csoda, hogy még az elvbarátaid is berágtak, és nem sikerült igazi mély kereszténnyé nevelni a vendéglátótokat és pártcsaládját. Jaj, az meg hogy a súlyos járvány idején megbélyegzik szerénységed igaz keresztény és demokrata voltát, az hallatlan! Lehet, hogy a néhai csuti juhász szelleme kísérti ezt Manfred Webert?
Nem kellene áttekinteni a rendkívüli felhatalmazás alatt sokszor az éj leple alatt hozott törvényeket? Az egyikbe belebukott kend gyerekeinek keresztapja is, (vagy keresztanyja, zavarban vagyok, hogy melyik). Esetleg meg kellene kérdezni az EÜ dolgozókat, miért ilyen vészterhes időben dobtak nehéz követ a pocsolyába az egészségügyben a jogállásuk megváltoztatására? Lehet, hogy még nem elégedett a szakma tönkretételének eddigi sikereivel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.