Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportja szerdán délelőtt megszavazta az új eljárási szabályzatának jóváhagyását, aminek esetére Orbán Viktor korábban kilépést lengetett be. A szavazás eredménye után Novák Katalin megerősítette a Twitterén, hogy a Fidesz kilép a Néppárt frakciójából, közzétette Orbán Viktor erről szóló levelét is. A kormánymédia, köztük a Magyar Nemzet egybehangzóan arról írt már órákkal a szavazás előtt, hogy a Fidesz szerdán kilép.

Orbán Webernek: "Demokráciaellenes, igazságtalan és elfogadhatatlan" – itt a teljes levél

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin szerda késő délelőtt a Twitteren jelentette be, nem hagyhatják, hogy elhallgattassák az európai parlamenti képviselőiket vagy korlátozzák őket a szavazati jogukban. Az első számú prioritás az, hogy kezeljék a világjárványt és emberéleteket mentsenek. Ezért az új szabályok elfogadását követően a Fidesz úgy döntött, kilép az Európai Néppárt EP-frakciójából. Novák Katalin a miniszterelnök levelét is megosztotta, amelyet Manfred Weber néppárti frakcióvezetőhöz írt. A Manfred Webernek, az EPP parlamenti frakcióvezetőjének címzett levélben Orbán a vasárnap elküldött, az új szabályzat elfogadásának esetére előre kilépéssel fenyegető leveléhez hasonlóan arról írt, hogy miközben több százezer európai ember kórházban van, az orvosok pedig életeket mentenek, az EPP frakcióját szerinte belső adminisztratív ügyek bénítják meg, és „megpróbálja elhallgattatni demokratikusan megválasztott EP-képviselőinket.”

Tisztelt Elnök úr!

Ezúton tájékoztatom, hogy a Fidesz visszaadja az EPP képviselőcsoportban elfoglalt tagságát. Miközben több százezer európai polgár kórházi ápolásra szorul, miközben orvosaink életeket mentenek, kiábrándító látni azt, hogy az EPP képviselőcsoportját belső ügyek bénítják meg és azon fáradoznak, hogy demokratikusan megválasztott képviselőket hallgattassanak el.

A pártszabály kiegészítése nyilvánvalóan egy, a Fidesz és választói ellen indított, ellenséges lépés. Azzal, hogy korlátozzák képviselőink munkáját az Európai Parlamentben, a magyar választókat is megfosztják demokratikus jogaiknak gyakorlásától. Ez demokráciaellenes, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből adódóan a Fidesz igazgatótanácsa úgy döntött, hogy azonnali hatállyal elhagyja az EPP képviselőcsoportját. Képviselőink továbbra is kiállnak azokért, akiket képviselnek, a választóinkért, és megvédik a magyar emberek érdekeit.

Tisztelettel!

Orbán Viktor

Forrás: Index, Telex

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd 

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Orbán a levelét megírta...De becarás,ő reklamál a Néppártnál,hogy ebben a járványos időszakban arra is van idejük,hogy a fidesz miatt visszamenőleg jogszabályt módosítsanak. Azannyát! Ilyenkor nem villan be orbánnak,hogy amikor megkapta a különleges jogrendet, a járvány elleni védekezés miatt,neki mi volt az első dolga?Belevenni az alaptákolmányba,hogy az anya nő,az apa férfi.Aztán újra belepiszkálni a választási törvénybe,és szétszórni néhányszáz milliárdot hülyeségekre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@RonaGyuri: Majd most orban létrehozza. :)
kereső
@Yoda69: @RonaGyuri: Nem véletlenül!!! lett milliárdokért a fideSS-nek irodája!!! Brüsszelben.
Yoda69
@kereső: @RonaGyuri: Majd hozzajuk csapodnak a szelsoges es nacionalista partok. Van beloluk jocskan. Aztan folytatjak az Uniot rombolo politikajukat.
nezelodo
Vastag bőr van vezérünk, igen vastag... Nem csoda, hogy még az elvbarátaid is berágtak, és nem sikerült igazi mély kereszténnyé nevelni a vendéglátótokat és pártcsaládját. Jaj, az meg hogy a súlyos járvány idején megbélyegzik szerénységed igaz keresztény és demokrata voltát, az hallatlan! Lehet, hogy a néhai csuti juhász szelleme kísérti ezt Manfred Webert?
Nem kellene áttekinteni a rendkívüli felhatalmazás alatt sokszor az éj leple alatt hozott törvényeket? Az egyikbe belebukott kend gyerekeinek keresztapja is, (vagy keresztanyja, zavarban vagyok, hogy melyik). Esetleg meg kellene kérdezni az EÜ dolgozókat, miért ilyen vészterhes időben dobtak nehéz követ a pocsolyába az egészségügyben a jogállásuk megváltoztatására? Lehet, hogy még nem elégedett a szakma tönkretételének eddigi sikereivel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.