A Fidesz nem tagja többé annak a fórumnak, ahol a fontos döntéseket hozzák – értékelte a Momentum a kialakult helyzetet, miután a Fidesz kiltásába helyezte, (majd be is jelentette), hogy kilép a Néppárt európai frakciójából.

Momentum: a Fidesz újra megtanulhatta, hogy a zsarolása nem működik

Fotó: Facebook

A Fidesz most újra megtanulhatta, a zsarolása nem működik – írják a parlamenten kívüli ellenzéki párt szerdán nem sok sokkal dél előtt kiadott közleményében.

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportja szerda délelőtt szavazott az új eljárási szabályzatának jóváhagyásáról, a Fidesz kizárását lehetővé tevő alapszabály-módosításról.

Ezt a Néppárt frakciójának elsöprő többsége támogatta, 148 képviselő szavazott mellette, 28-an ellene.

Erre mondta azt Orbán Viktor korábban, hogy ha ez megtörténik, a Fidesz kilép a Néppárt frakciójából.

Az Európai Néppárt több éves késéssel az egyetlen vállalható döntést hozta meg akkor, amikor elszánták magukat arra, hogy kezdenek valamit a soraikban ülő fideszes képviselőkkel, ezzel együtt pedig Orbán Viktorral – írták a közleményben.

A Fidesz távozása európai pártcsaládjának frakciójából azt is jelenti, hogy a magyar kormánypárt többé nem tagja annak a fórumnak, ahol a fontos döntéseket hozzák, mert túl kínos lett Európában.

Korábban írtuk, hogy az Európai Néppárt frakciója megszavazta azt az alapszabály-módosítást, amely szerint nem csak tagokat, hanem egész delegációkat lehet kizárni a néppárti képviselőcsoportból. A szavazás eredménye után Novák Katalin megerősítette a Twitterén, hogy a Fidesz kilép a Néppárt frakciójából.

A Fidesz most újra megtanulhatta, a zsarolása nem működik. Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti...

Közzétette: Momentum Mozgalom – 2021. március 3., szerda

Forrás: Facebook

Címlapkép: Facebook

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.