Orbán Ráhel megtartotta a második helyét és felkerült a listára Telex társfőszerkesztője is. Közben Novák Katalin megőrizte első helyét a top 10-ben, ahol a tisztifőorvos neve először bukkant fel.

Novák Katalin a legbefolyásosabb női politikus, Müller Cecília pedig Orbán lányánál nem, de feleségénél befolyásosabb a magyar Forbes listája szerint

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fokozatosan és alaposan alakul át az itthon élő befolyásos magyar nők listája, ahogy az évek során erősödik egy tendencia Magyarországon: egyre inkább az érvényesül, aki közel van az államhoz – írja a Forbes.

Az üzleti magazin legfrissebb listája szerint az Üzlet szekciót harmadik éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank alapító-tulajdonosa és vezérigazgatója. 

Mészáros Beatrix a tavalyi 7. helyről idén a harmadikra ugrott. Miközben a vállalatcsoport – amelynek vezető cége, az Opus Global élén továbbra is ő áll – belföldön folytatja akvizícióit, hamarosan külföldön is teret nyerhet.

A 10 fős közéleti listát továbbra is a tavaly miniszterré kinevezett Novák Katalin vezeti. Orbán Ráhel, a miniszterelnök lányának 2. helyezése és Varga Judit igazságügyminiszter 3. helye is változatlan maradt.

2021-ben Müller Cecília (8.) országos tiszti főorvos megelőzi a néhány éve még listavezető Lévai Anikót (9.), a miniszterelnök feleségét és Pardavi Mártát (10.), a Magyar Helsinki Bizottság társelnökét és Karikó Katalint (11.), a BioNTech vezető alelnökét.

A média területén továbbra is megkérdőjelezhetetlennek tűnik Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatójának 1. helyezése, ahogy a csatorna nézettsége is vezet. Mögé a listán idén D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-tulajdonosa lépett fel, aki tavaly harmadával tudta növelni oldalának olvasótáborát.

Új szereplőként jelenleg a 3. helyen áll Munk Veronika, a Telex egyik főszerkesztője.

A Forbes külön, +1-es kategóriában szerepelteti Karikó Katalint, akinek a nevét tavaly az egész tudományos világ megismerte, a magyar közbeszédre jelentős hatása volt, és életünkre sem kicsi a befolyása, minthogy nevéhez fűződik a Pfizer–Biontech és a Moderna Covid-vakcinájának alapját adó mRNS-technológia kifejlesztése.

Forrás: Forbes, 24.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
...,,szép" lista. Nem vagyok büszke.
RonaGyuri
Rácsülke??? Na kérem ez nagyon sokat - semmi jót - elárul erről az országról!!! =))
balos
@Szeparepa2: Hát azért ezt nem gondoltam róla!Pedig oljan ügyesen pucevélta az ablakot a "smirglivel"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.