Sistergős kritikát kapott a kormány áltudományos szervezete, a Magyarságkutató Intézet, amelynek főigazgatója hivatásos házmester, vagyis egy társasházkezelő cég vezetője volt, mielőtt kormányzati sumerológus lett belőle.

A történész a vírustagadókhoz hasonlította a Magyarságkutató Intézet korábban hivatásos házmesterként ténykedő főigazgatóját

Molnár Antal történész, a Történettudományi Intézet igazgatója, a vatikáni Pápai Történettudományi Bizottság tagja a Válasz Online-nak adott friss interjújában élesen bírálta a legutóbb a pozsonyi csatáról készített, hibáktól hemzsegő és egész koncepcióját egy latin mondat félrefordítására építő animációs filmmel feltűnést keltő szervezetet. Az interjút a 444.hu idézte.

“Nekünk nem az a fő bajunk, hogy tudatlanságból vagy szándékosan félrefordítottak egy latin mondatot A pozsonyi csata című filmben, és a magyarok állítólagos kiirtására épül az egész koncepció. Az a nyíltan hangoztatott álláspont a probléma, amely szerint a történelem nem tudomány, csupán vélemények halmaza. Mindenki azt fogad el belőle, amit jónak lát, s egy házmester álláspontja éppen annyit számít, mint egy tudósé”

- mondta Molnár az interjúban, amelyet aztán így zárt le:

"A Magyarságkutató költségvetési finanszírozása valóban olyan, mintha a vírustagadókat támogatná az állam. Előbbi főigazgatójának annyi köze van a történelemhez, mint Gődény Györgynek az orvostudományhoz, bár utóbbinak legalább patikusi végzettsége van."

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Youtube, A pozsonyi csata

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
@Shikari: Nem olyan kicsi ez az ablak, kezdhetnéd fejből a magyar királyokat felsorolni, uralkodásuk sorrendjében, és az uralkodásuk kezdetét és végét is beleértve, vagy az erdélyi fejedelmek hasonló listázását fejből, hogy lássák a vitapartnereid milyen jól ismered a magyarok valódi történelmét.
Lehet, hogy úgy járnál, mint a Lölö a saját cégeinek a felsorolásával, amikor az utcán megállítva kérik, hogy mondja el a cégei nevét. cégbírósági bejegyzését, tevékenységi körét, adószámát stb. Ja és mind az övé lehet, aminek pontosan el tudja mondani a nevét, és a lényeges adatait. Na akkor aztán kezdhetet a magyarok valódi történelmét.
Amikor még a besúgó Csurka volt az igaz magyar, néhányszor megszívíttam a höbörgőit, a környék egyik nevezetes egyházi intézményének alapítójának magyarságával. Mindegyik jó magyarnak hitte, valójában török volt, és az utódai is jó magyarok lettek. Te sem tudod magadról, hogy a nicked egy emberi termékenységgátló csigaölőszerrel megegyezik úgy családbarátilag.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1984
"A történész a vírustagadókhoz hasonlította a Magyarságkutató Intézet ... főigazgatóját" - és akkor még finom volt és nőies

"a Magyarságkutató Intézet, amelynek főigazgatója hivatásos házmester, vagyis egy társasházkezelő cég vezetője volt, mielőtt kormányzati sumerológus lett belőle." - ha a főnök ezen a szinten van, milyen szinten vannak az alkalmazottak és a szellemi holdudvar?
nezelodo
@Shikari: A magyar történelem nem a te általad képviselt eszmeáramlatból áll, sőt, azzal nem szoktak még dicsekedni sem, bár neked az a valami... Amikor a magyar történelemi ismeretedre hivatkozol minimum féloldalas, de ahogy érzékelteted, az is csak a lózungok szintjéig működik.
nezelodo
@Shikari: Nem fikáztalak, próbáltam vitatkozni, de felesleges. Sok sikert.
nezelodo
@Shikari: Eszerint nem olvasod a saját alkotásidat, pedig nem lenne haszontalan...
Clavigo
@Shikari: Sötét,ostoba tulok vagy..bozgor.
CsipkeRózsa
Egy hónapja jelent meg itt a cikk először.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.