A szakember korábban fenntartásokat fogalmazott mega kínai vakcinával kapcsolatban, mint mondta, „azon egyszerű oknál fogva, hogy az ezzel az oltással kapcsolatos eredményeket nem közölték le a kínaiak” írja a 24.hu.

Zacher megmondta, melyik a jó vakcina az öt közül
Kép:Mohai Balázs/MTI

Tök mindegy, hogy az öt vakcina közül melyiket kapjuk

– mondta Zacher Gábor az ATV Híradónak. 

Zacher most viszont már arról beszélt, hogy „a mérleg egyik serpenyőjében a koronavírus-fertőzés, a tüdőgyulladás, a sok szervi elégedetlenség, a lélegeztetőgép, és a halál van, a másikban pedig az a jelenleg öt vakcina, amellyel már Magyarországon is oltanak”.  Szerinte nem kérdés, hogy az oltás felé billen a mérleg nyelve.

A szakember elmondta:

ahogy tanuljuk ezt a betegséget, az embernek meg kell változtatni a véleményét, mert mindegyik oltás jobb, mint a betegség. Egyúttal jelezte, hogy ha nem lesz rövid időn belül átoltottság, akkor még sok ezer magyar belehalhat a koronavírusba.

Forrás:24.hu
Címlapkép:MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Horizont: Ha egy TOXICOLOGUS (NEM VIROLOGUS !) szakembertol ennyi szakertesre "fussa" "mind az 5 oltas jo" - akkor az rendkivul siralmas, es ezt akar en is mondhattam volna.
Tulajdonkeppen a cian is egy oltoanyag - az is megoldja a problemat - orokre.
Egy felelos orvos ilyet nem mondhat, legalabbis ilyen tomondatban nem. Minimum annyit kellett volna mondania, hogy az egyik vakcina jo azoknak, akik egeszsegesek, es X eletkoruak, az oroszt nem javasolja 59 ev folott (mert azt otthon az oroszok sem adjak be a sajat betegeiknek sem), mint ahogy a kinaiak sem adjak be a sajat vakcinajukat a sajat orszagukban 60 ev folott! Egyebkent egyenlore MINDEN vakcinarol csak annyit lehet tudni, hogy vagy hasznalnak, vagy nem, DE SENKI NEM TUDJA MEG AZT SEM MEGMONDANI, hogy meddig fog tartani a hatasuk? 3 honap? Felev? Egy ev? Vagy a hatralevo eletunkre? Es mi van az egymas utan feltuno egyre drasztikusabb mutansokkal? Ha valaki egy oltast mondjuk kidolgozott egy virusra, hogyan hathat egy mas szimptomakkal fellepo, mas lefolyasu betegseg ellen? Olyan ez, mintha kidolgoznek valamit tyukszem ellen, es azt allitanam a szerrol, hogy "nagyon jo lesz majd az ovsomorre meg a gyomoregesre is".
Egy Zachertol nem ezt vartam - ez nem szaktajekoztatas. Mondom, ezt akar en is mondhatnam az oltoanyagokrol.
Nem vagyok sem oltas-ellenes, sem oltas-rajongo: ha szukseges lenne oltatni magam, megtennem, de a dolgok mai allasa szerint csak Pfizerrel. A korombol adodoan megkaphatnam, az egeszsegi allapotom miatt viszont semmilyen oltas nem indokolt.
Egy baratnom megirta, hogy jott a hivas a dokijatol, kinait ajanlottak fel neki (68 eves), de o visszautasitotta, mert Nemetorszagba kell majd utaznia, es igy nem kockaztathat meg egy EU-ban be nem jegyzett vakcinat, amit pl. mar Lengyelorszag sem fogad el az utazaskor. Es HITELES tajekoztatas semmirol sincs - meg az oltasi igazolvanyrol SEM. (Igaz, errol meg targyalnak az Unioban is)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Na! Már neki is "tök mindegy"!? Akkor csak az efftársaknak nem!
division
@Pálinkás Pál: Az én hangyányi agyamat szeretnéd szerintem te, vannak a környezetemben is akik legalább a negyedét szeretnék megkapni:-)))) Vírus ügyben meg befejeztem szerintem a veled való társalgást, te számítógépeket szerelsz, én egy műszaki téren alkotó vezető ember vagyok, két rokonom meg kutató, immunológus (sógornőm a tévében is volt már, majd előkeresem a felvételt). Ezért fejezem be ezt a témát. Mindenki maradjon a saját területén.
Pálinkás Pál
@division vazze ., merkely is volt a tévében... de amióta befenyítették hogy bukja a rektori állásáét, elhülyült...-.kevés nagyobb seggnyalója van orbánnak...persze szlávik ,meg a többi ocsmány állat simán versenyben van!!
1984
Most akkor hozzáértő vagy, vagy te is csak tippmixelsz?
"Az igenetek legyen igen, a nemetek legyen nem."

Te is nyertél jegyet Dubajba, hogy így hirtelen szöges ellentétébe kerültél önmagaddal?

index.hu/belfold/2021/03/04/koronavirus-koronavirus-magyarorszagon-szlavik-janos-utazas-dubai/
1984
Amikor egy ember feladja az elveit, nem új elv birtokosa lesz, hanem elvtelenné válik !!!
Lásd Orbánt.
cikicakk55
Az a legnagyobb gond,hogy már annyi félét lehetett hallani és olvasni a különböző vakcinákról,hogy az emberek már hiteltelennek tartják a kormány minden döntését. Az meg egyenesen felháborító,hogy csak azért,mert Kínának nyal Orbán,nem fogadta el a Moderna vakcináját,amit itthon már jó sokan megkaptak,inkább 3x-os áron megveszi a Kínait,mikor arról egy Kínai professzor nyilatkozta,aki benne vol,vagy van a kutató csapatban,hogy nem tesztelték le a 60 éven felülieknél és a 10 éven aluliaknál. Ugyan így az Oroszok sem. Nekem egy hete még is az Oroszt akarták beadni,természetesen nem mentem el az oltásra. Valamiért sokkal jobban hiszek annak,amelyikre rábólintott az EU. Természetesen most még fontosabb Orbánnak,hogy Kína és Oroszország felé hajoljon,hisz rendesen megutálták az EU-ban. Minden esetre nem a kormánynak kellene eldöntenie,hogy milyen vakcinákat vegyen meg,és milyennel otassa be a Magyar embereket. Ezért vannak az országunkban a virológusok és az Infectológusok. Az Ő döntéseiket elfogadnám,de nem a Szlávik féle Mengelékét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.