Már akkora a fővárosi és a Pest-megyei kórházak belgyógyászatainak a leterheltsége, hogy az országos tiszti főorvos – a Népszava birtokába került dokumentum szerint – átmenetileg felfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező kórházak területi ellátási kötelezettségét.

Népszava: kritikus helyzetbe került a belgyógyászati ellátás Budapesten és az agglmerációban

Fotó: pixabay.com

Keddtől az intézkedés visszavonásáig mintegy 15 intézmény köteles fogadni a fővárosi és a Pest-megyei belgyógyászati betegeket – írja az ellenzéki napilap.

Minden esetben a mentőszolgálatnak kell megtalálni, hogy hol van hely a páciens fogadására.

Könnyen elfordulhat, hogy

egy csepeli magas-vérnyomásost a környékbeli intézmények telítettsége miatt Ceglédig vagy Vácig is elvisznek majd a mentők.

Az utasítás további érdekessége, hogy a területi elvű ellátás feloldása mellett elrendeli azt is, hogy amennyiben már egyetlen üres ágya sem maradt az intézményeknek, a saját területi betegeiket ebben az esetben sem utasíthatják el.

Forrás: Népszava

Címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Nam baj, hogy későn keltél, nyugodtan vedd be a gyógyszereidet.
tudode
Nincs mit hozzátenni az alábbi cikkek címéhez, maguktól beszélnek
.
Kórházunk története
• Szent István Kórház
• Szent László Kórház
www.dpckorhaz.hu/korhazunkrol/korhazunk-tortenete/
Szent István Kórház története
„””A város polgári kórházai még a XVIII. század elejének nagy pestisjárványai közepette épültek. Budapest a kiegyezés után világvárosi ambícióihoz méltó modern kórházakat igényelt. Ezek közül volt az első az 1885. augusztus 5-én megnyílt Üllői úti Új kórház, mely csak később, 1894-ben vette fel Szent István nevét.””””
------------------------------------------------
.
--- Kásler Miklós három fővárosi centrumkórház építését jelentette be
www.origo.hu/itthon/20180730-kasler-miklos-centrumkorhazak-tervezesi-palyazat-bejelentese.html
.
„”””Fontos bejelentést tett mai sajtótájékoztatóján Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ennek értelmében holnaptól lehet pályázni három fővárosi kórház tervezésére. A fejlesztés 700 milliárd forint értékű lesz.””””
--------------------------------------

Kiemelt fő hír
AHOL ENNYI PÉNZ VAN MÉSZÁROSNAK, HATÁRON TÚLRA ÉS FUTBALLRA, MIÉRT NINCS AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKNAK?
nepszava.us/ahol-ennyi-penz-van-meszarosnak-tiborcznak-hataron-tulra-es-futballra-miert-nincs-az-egeszsegugyben-dolgozoknak/

„”””Egy világjárvány közepén káosz zűrzavar uralkodik a magyar kórházakban, mert olyan új helyzetet próbál rájuk erőltetni az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló új törvény, ami sokaknak elfogadhatatlan. Miközben a járvány kezdete óta egyetlen pillanatra sem állt le a strómanok, családtagok, oligarchák pénzzel való kitömése. Orbán strómanja, Mészáros Lőrinc nevén futó cégek a járvány alatt is több tízmilliárd forintot érő “pályázatokat nyertek”. Vietnamban, Szíriában, Kenyában építenek kórházakat, még mindig a futballba dőlnek a milliárdok, miközben egyes magyar kórházakban akadozik a sürgősségi ellátás.””””
----------------------------------------
.
???
1984
@Shikari: Te meg ezt írtad el: "amagyarokat". És akkor most mi van?

Senki nem kívánja, hogy sok halott legyen. Viszont a nem kormányzó gazdád gondoskodik róla, hogy sok halott legyen - Európai és világviszonylatban is!
Szerintem inkább ezen gondolkozzál el egy picit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.