Ha megnyerné a miniszterelnökjelölti előválasztást, akkor a kutatás szerint tovább emelkedne a támogatottsága.

Publicus: Karácsony Gergely népszerűsége megdobná az ellenzéki közös lista támogatottságát

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az ellenzéki szavazók 84 százaléka voksolna jövőre az ellenzéki pártok közös listájára, ha Karácsony Gergely lenne a miniszterelnök-jelölje az ellenzéki összefogásnak – állapította meg a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatása.

A Telex által ismertetett kutatás szerint Budapest főpolgármestere egyelőre nem jelentette be, hogy indulna, de ellenzéki körökben szinte biztosra veszik Karácsony indulását.

A Publicus szerint az ellenzék szimpatizánsainak egyelőre a 15 százaléka nem szavazna Karácsony Gergelyre, és a bizonytalan szavazók többsége (59 százaléka) sem támogatná őt.

Viszont ha megnyerné az előválasztást és így válna miniszterelnök-jelöltté, akkor a bizonytalan szavazók körében 45 százaléknyira csökkenne az ellenzőinek aránya, és az ellenzékiek 90 százaléka, a bizonytalanoknak pedig 45 százaléka szavazna az ellenzéki szövetségre.

Forrás: Telex, Népszava

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
A Lánchídból kiindulva bizony, országosan "még lenyűgözőbb többletkiadásokat vívhatna ki" nekünk!
Béla333
Karácsony személye magában hordozza a Fidesszel való konfrontáció kerülését, a politikusi "elit" korrupciója feletti szemhunyást, az elszámoltatás elkerülését, látszat tevékenységgé formálását.
Ide most egy harcos, következetes ember kell, aki nem ilyed meg a saját árnyékától.
Én nem szeretném, ha Karácsony lenne a közös miniszterelnök jelölt!
rokker33
@Shikari: Én örültem mikor Karácsony nyerte a választást. Azt gondoltam, hogy Budapest most már Fidesz mentes lett. De nagy csalódás!A nyilatkozatai szánalmasak a fejlesztések leálltak a médiában csak a Fideszt szidja.Volt pénz a kasszába amit tarlós hagyott és volt 6 milliárd a lánchíd felújítására.Hol van az a pénz most. Számomra egyre unszimpatikusabb, mióta csak a médiához jár sírni...
rokker33
@Shikari: És lehet írni hogy jaaaj a Fidesz elvett minden pénzt. Más polgármesterek is szar helyzetbe kerültek de nem állt meg az élet. Borsod megye kazincbarcika Szitka Péter Miskolc Veres Pál, Ózd Janiczák Dávid. Egyik sem Fidesz mégis folyamatosan fejlődnek a városok.Tudom mert a környéken lakok/ laktam! Van unió forrás szinte végtelen kerettel,csak kikellene használni!!
rokker33
@Shikari: Sajnos igaz...Bele se merek gondolni hogy mi lenne ha Karácsonyt választanák miniszterelnöknek.Felre ne értsd számomra Orbán is alkalmatlan,de csak lesz Karácsony helyett valaki más. Pl Jakab ,Márk Zay vagy Toroczkai.Mindegy csak ne Gyurcsány és bábja legyen meg orbánból sem kérnek az emberek. Szerintem...
rokker33
@Shikari: igen és most hogy Joe Biden lett az USA elnöke még rosszabb lesz a helyzet. Ott is a lusta bűnöző fekete bőrű embereket részesítik előnyben.Ez a zsidók bosszúja amit a fehér embereken vezetik le 1938=45 miatt. Az egész világot pár nagyhatalmú kampósorrú zsidó vezeti.Orbán se fog tudni semmit tenni lassan az egész világon átveszik a liberálisok a hatalmat akkor tényleg csúnya világ lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.