Rongálás miatt indított nyomozást a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában azok után, hogy szerdán füstöt okozott tegnap este egy pirotechnikai eszköz az épületben – közölték a police.hu oldalon.

Az Országgyűlési Őrségtől szerdán 18 órakor érkezett jelzés feléjük, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett.

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség, miután egy jobbikos szakértő kezében beindult egy füstgránát az Országgyűlés Irodaházában Fotó: Pixabay

Mint azt korábban megírtuk, az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rongálás miatt indított nyomozást, amelyben tanúkat hallgattak ki. A KR NNI szakértőket rendelt ki a büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében.

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség, miután egy jobbikos szakértő kezében beindult egy füstgránát az Országgyűlés Irodaházában

Tűzoltók dolgoznak az Országgyűlés Irodaháza előtt 2021. március 3-án, miután az épületben füst keletkezett. Az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát. Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert, és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában milliós nagyságrendű kár keletkezett – közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. MTI/Mihádák Zoltán

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek korábban azt a tájékoztatást adta, hogy a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este a Jobbik egyik szakértőjének kezében lépett működésbe egy füstgránát. Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző és a tűzvédelmi rendszert. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett – mondta a sajtófőnök. A Jobbik közleményben tudatta, egy “vétlen” kollégájuk kezében indult be egy füstgránát, amelyre leltározás közben talált. Egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor a kerülhetett az épületbe az eszköz.

Forrás: 24.hu, Police.hu

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.