Szerinte ez a lehetőség a tegnapi napon elveszett. A miniszterelnök Facebook-oldalán fejtegette a brüsszeli magyar győzelem eredményeit, miután kizárták a Fideszt az Európai Néppártból. Illetve előbb kilépett magától – tudósította a Telex.

Megszólalt Orbán a szakítás után: "Mi, magyarok az Európai Néppártot újra Európa vezető szellemi és politikai erejévé akartuk tenni"Foto: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogy korábban már írtuk, az Európai Néppárt szakított a Fidesszel. Azóta természetesen megszólalt a párt képviseletében Deutsch Tamás és Novák Katalin is.

Nem kellett azonban sokat várni Orbán Viktorra sem, ma a Facebook oldalán azt írta,

A Fidesz kilépett az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából. Nem fogadta el, hogy az európai parlamenti képviselőinek jogait és ezzel a magyar szavazók jogait is korlátozzák a frakció alapszabályzatának módosításával

Majd így folytatja a politikai eszmefuttatását:

Miközben mi itt, Magyarországon és más vezetők a saját országaikban szó szerint élet-halál harcot folytatnak a koronavírus ellen, az EPP kisded hatalmi játékokban leli örömét a brüsszeli bürokraták buborékjában. Ez vállalhatatlan.

Ahogy a Telex-en is megjelent, a miniszterelnök szerint már nincs különbség baloldali- és néppárt között.

Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált. A migráció, a családi értékek, a nemzeti szuverenitás, vagyis a kor nagy kérdéseiben nincs többé különbség az EPP és az európai baloldal között. Jó okkal gyújthatnak örömtüzeket az európai baloldal pártjai és vezetőik. Egy újabb párttal gyarapodtak.

Így hát a Fideszre maradt a feladat, hogy egy új jobb oldalt építsen és haladjon a fényesebb jövő felé.

„A mi feladatunk is világos. Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik.

Végül az elmaradhatatlan latin csattanó:

Itt az idő! Éljen a demokratikus jobboldal! Fortes fortuna adiuvat!

Forrás: Telex, Facebook

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A "Mi magyarok" kifejezés Orbán esetében csak és kizárólag őt, saját magát jelenti! A "járvány elleni harcról" meg jobb ha mélyen hallgat! Elég elolvasni a Magyar Közlönyt ez alatt az időszak alatt, milyen rendeletek, törvények születtek a járvány égisze alatt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@balos: Nem tudhatjuk, hogy nem e szív valami szerelmetes szert a dagadék :D
Eladott Ország
@Gazella: tegnap, 19:24 ◘ Tompika megjött az anyaggal. Felszívták a csíkot és pálesszel nyomatták.
www.hevesmegyeonline.hu/wp-content/uploads/2016/10/20161008_2.jpg
kokopelli
Őróla a mese jut eszembe. A béka felfujja magát,mert tehénnagyságú akar lenni!...és maradt egy tenyérnyi ß@
belőle! (;-()
kereső
Orbán egy személyben döntött erről is? Ellentétesen a fideSS alapszabályával?? Olyan ez is, mint az Alkotmány megpuccsolása volt . Lehet, hogy nem is érvényes? Vagy a fideSS elnöke kiterjesztette különleges felhatalmazását a pártjára is? Mit szóltok ehhez tagok?
szegfue
@kereső: Nagyon jó a gondolat + a kérdés!
kokopelli
Kemény gyerek a Viktor!...mert ezt röhögés nélkül ki tudta mondani! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.