Szijjártó szerint nem hoznak olyan döntést, amit nem lehet betartani. Így a korábban felröppent híresztelésekkel ellentétben nem lesz kötelező az FFP2-es maszk viselése.

Szijjártó: nem tették kötelezővé az FFP-es maszk viselését

Fotó: pixabay.com

Szerda óta országszerte elkezdték felvásárolni az FFP2-nek megfelelő minősítésű maszkokat, a bezárásokról szóló csütörtöki kormánybejelentés után pedig az egekbe szökött a kereslet – írja a Telex.

Ehhez az is hozzájárult, hogy az Index megírta, értesülései szerint Magyarországon is életbe léphet egy olyan szabályozás, mint Szlovákiában, ahol az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező az FFP2-es maszk viselése – írja a portál, amelynek újságírói korábban többségében az Indexnél dolgoztak.

Szijjártó Péter külügyminiszter a HVG-nek adott hosszú interjújában a lap újságírójának kérdésére válaszolva nem erősítette ezt meg – idézte a tárcavezetőt a Telex.

Mint mondta, a mostani kormányülésen nem volt szó arról, hogy a bejelentett szigorítások része lenne a kötelező FFP2-es maszk. Szijjártó szerint nem hoznak olyan döntést, amit nem lehet betartani, és az operatív törzset vezető Pintér Sándor sem utalt arra, hogy FFP2-es maszkot tennének kötelezővé.

Szijjártó szerint ilyesmit csak akkor lehet előírni, ha meg is lehet vásárolni a maszkot.

Forrás: Telex

Címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos..ahol bevezetik ott kérdéses hogy azoknak akik utálják a maszkot kell-e hordani??? persze előírhatják... de eddig azt ugatták ,hogy a másik védelmében kell a maszkot hordani...FFP2+3-nál ez megszűnik...mert ezek már a belélegzett levegőt szűrik...vajon mit fognak kitalálni aki nem fél,annak miért kéne hordania??? ez az egész covid hiszti egy nagy blöff...kutatások egyre inkább kimutatják a beteg öregek ,az aggastyánok, meg a súlyosan elhízottak vannak a célkeresztben...és ezen a vaccina sem fog igazán segíteni, mert ezeknek általában szar az immunrendszerük,ergo...mit indítson be az oltás??? miféle védekezést???
rokker33
Ausztriában már február elején bevetették az ffp2 maszk használatot, de igazából csak az ffp3 véd meg a kórokozók és virusoktól ...Szóval nem sok értelme van és Ausztriában is százával hallnak meg az emberek, de főleg idős beteg emberek!Nem lesz vége a 2021 még csak a kezdet!!!
balos
Ez a luft-fej beszél a Wéber ellen?Mikor itt mindenkit megvédenek frázissal már 15 ezer embert tettek hullazsákba?kaka-du fej,szakadtál volna a fogóba amivel kihúztak onnan!
simmering73
@rokker33: Ausztria éppen rossz példa volt.
Ausztria: 2324 fertőzött 27 halott (3 napja), 2553 fertőzött 20 halott ( 2napja)
Magyar: 4211 fertőzött 136 halott (3 napja), 6278 fertőzött 152 halott (2 napja)
1 millió lakosra jutó fertőzött Ausztria 957 fő, Magyarország 1605 fő.
tudode
Mi lesz abból, még járvány idején is, ha nem egy kézben, enyves kezekbe is került a járvány leküzdése, döntési pozicióban!
.
Nóbel-dijat érdemel aki követni képes ezt a katyvaszt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.