Győrből Miskolcra, Pest megye keleti részéből Nagykanizsára hívták oltásra a 444.hu olvasóit.

444.hu: Győrből Miskolcra szólt az oltási behívó, tombol az oltási káosz

Fotó: pixabay.com

„Úrrá kell lennünk a káoszon, együtt sikerülni fog”

- posztolta csütörtök este a pusztaszabolcsi háziorvos, miután három betege is jelezte, hogy sms-ben behívták őket AstraZeneca-oltásra, hiába nemrég kapták meg az első vakcinaadagot – idézte az orvos a 444.hu.

Szerinte az áll a háttérben, hogy az orvosok által beküldött jelentések ellenére nem törölték a központi adatbázisból azokat, akiket már beoltottak.

A portálhoz tömegével érkeztek bejelentések, amelyek – mint cikkük címadásából kiderült – az oltási rendszer összeomlásáról tanúskodnak. Egyebek mellett ilyen elképesztő történetekről számoltak be a 444.hu olvasói:

* Egy piliscsabai házaspár egyik tagjának Ceglédre (autóval másfél óra), a másiknak Budapestre kellene utaznia, szinte ugyanarra az időpontra. Mindketten számos krónikus betegséggel küzdenek, mozgássérültek, ami szintén nehezíti az utazást, képtelenek megoldani a helyzetet.

* Egy kiskunmajsai házaspár is nehéz helyzetbe került: egyiküknek Szegedre, másikuknak Szentesre kellene mennie szintén ugyanabban az időpontban, pedig a két város több mint 50 kilométerre van egymástól. A férj azt írta, a legszomorúbb, hogy még csak jelezni sem tudják, adják másnak az oltást, mert képtelenek így elutazni.

* Egy másik, Budapest környéki olvasónkat Nógrád megyébe, Balassagyarmatra hívták. Sőt, valaki arról számolt be, hogy Győrből kellene Miskolcra utaznia. Egészen képtelen példa az is, hogy valakit a Pest megyei Tatárszentgyörgyről a 265 kilométerre levő Nagykanizsára hívtak.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: pixabay.com

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Itt az eredménye,amikor nincsenek IGAZI szakemberek,akik IGAZI oltási tervet állítottak volna össze. Amit nyunyó néni lobogtat,az csak egy lista a prioritási sorrendről,amiben pl a tanárok,akik igencsak veszélyeztetettek,nincsenek az elején.
Nekem pl a 89 éves édesanyámat csak 16 km-re, Vácra kellett vinnem,miután nem fogadtuk el a kínai cuccot. A váci SZTK oltópontján a folyosón várakozva 40-50 ember,a legkülönbözőbb korosztályokból,miután az ilyen korú időseket a gyerekük,vagy az unokájuk hozta. Távolságtartás nemigen volt lehetséges,és látva a rémült idős embereket,akiken talán most volt először maszk,merthogy pont a járvány miatt ők nemigen voltak a házukon kívül,hát eszembe jutottak azok az emberek,és a jóédesanyjuk is,akik nem tudnak megszervezni egy oltócsoportot,egy dokival,és egy asszisztenssel,akik végülis gyorsan végig tudnák járni ezeket az időseket,hogy az otthonukban legyenek beoltva.Vagy,a pfizer,amivel oltottak,a kiolvasztása után 5 napig felhasználható.Miért nem lehet a megfelelő mennyiséget a helyi orvosi rendelőbe eljuttatni,hogy itt helyben megkapják az oltást. Ez a világszínvonalú magyar egészségügy...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@kissé felnőttem: Így van felnőttke...de az lószart sem ér...esetleg annyit hogy mint a kutyát valaki megdob miatta.
Azt is hozzátartozik, hogy általában épp azok szeretnek hülyeségeket beugatni akiknek lila fingjuk sincs az egészhez...mert azoknak az is lehetőség ha minden marhaságot bepötyöghetnek valahová...mint pl te.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...lemaradtál vagy harminc évet...
szegfue
@Horizont: Ebben sincs vita közöttünk!:))
kissé felnőttem
@Csizmás Kond: te mennyi moslékot ide okádsz ettől fertőzödtél meg látod aztán a főcimet olvassam fel vagy irjam ide Győrből Miskolcra rendelik a na erre kössél amit akarsz ? 5 oldallal odább Délpestieket Nagykanizsára ha neked ez normális akkor jelzőket sem irok mert nem tudnád értelmezni de a te kormányod teszi vedd már észre emb, a te pénzedből vakok süketek országává hanyatlottunk orbán álltal ha felfogod ha nem akkor is .
Lepényleső
Ismerd meg hazánkat,- hátha nagyobbnak látod,s elhiszed majd hihetetlen álmod;a közelben kapod majd oltásod?
Csizmás Kond
@kissé felnőttem: ...vannak dilisek akik felíratkoznak majd a másik dilis dumájára mégsem mennek oltatni ...és az előkészített oltóanyagot pedig az orvosok igyekeznek felhasználni...csak az a baj az hozzád hasonló kisnövetelü felnőttekkel hogy a pofázások nincs szinkronban az értelmükkel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.