Katasztrófavédelmi versenyt is nyert a jobbikos, akinek beindult a kezében a füstgránát – írja a 24.hu.

A "krízishelyzetek fekete öves mestere" volt az a Jobbikos, aki milliós károkat okozott a gránáttal
Fotó: Pixabay

A „krízishelyzetek fekete öves mesterének” is nevezte a Blikk Szabó Bencét, azt a fiatal jobbikost, akinek a kezében beindult a minap egy füstgránát a képviselői irodaházban.

A füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett.

A Jobbik mellett szakértősködő férfiról azt is megjegyzi a napilap, hogy még egy kerületi katasztrófavédelmi versenyt is nyert, ezért vigyázhatott volna jobban.

A "krízishelyzetek fekete öves mestere" volt az a Jobbikos, aki milliós károkat okozott a gránáttalTűzoltók dolgoznak az Országgyűlés Irodaháza előtt 2021. március 3-án, miután az épületben füst keletkezett. Az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát. Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert, és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában milliós nagyságrendű kár keletkezett – közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Jobbik azt közölte az eset után, hogy sztaniolpapírba volt csomagolva az eszköz, ezért nyúlt hozzá óvatlanul leltározás közben Szabó Bence.

Az incidens miatt nem csak a rendőrség nyomoz, hanem az Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz a titkosszolgálat is, ugyanis ki akarják deríteni, hogyan kerülhetett be az eszköz a védett épületbe.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.