Szinte három egymást követő napon is telefonokat lopott a H-5-ös HÉV-en L. Zoltán írja a Police.hu.

A gyanú szerint a férfi 2021. február 23. és február 26. között a Tímár utcai és a Római fürdő HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait; az első alkalommal február 23-án egy nő kezéből kapta ki a telefonját, amikor a szerelvény befutott az állomásra.

Kirabolta az anyját, majd a HÉV-en lopott napokig telefonokat
Kép:Jászai Csaba/MTVA

Mire a sértett észrevette mi történt vele, a tolvaj leugrott a kocsiról és elmenekült. Az óbudai vonalon a férfi ezzel a módszerrel még kétszer szerzett telefont magának.

A III. kerületi nyomozók a sértettektől szerzett személyleírás alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható L. Zoltánt, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, egy rablás elkövetésével is gyanúsítják.

A nyomozás adatai szerint a lopásokat megelőző napokban saját édesanyját rabolta ki a férfi. A nőre otthonában támadt rá; megütötte, majd táskáját letépte a válláról, és abból nyolcezer forintot vitt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 35 éves férfit március 3-án elfogták. Az eljárásokban rablás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Forrás:Police.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok