Ferenc pápa pénteken érkezik Irakba első pápai látogatására az országban, a közelmúltbeli rakétatámadások, öngyilkos merényletek, valamint a koronavírus-esetek megugrásának ellenére írja a Blikk.

Ma érkezik meg Irakba Ferenc pápa – minden lépését drónnal fogják figyelni
Fotó: Riccardo Antimiani – MTI/EPA

Ferenc pápa március 5-8. között látogatást tesz Irakban, miután meghívták az országba. Drónok fogják figyelemmel kísérni a pápa által megtett útvonalakat, a robbanóanyagok és a terrorizmus elleni csapatok készenlétben lesznek, és további ezer biztonsági személyzetet telepítenek az őrzésére három napos körútja során.

A pápa hat várost fog meglátogatni a három nap alatt, többek között Moszult, Nedzsefet, Urt és Bagdadot. Urban vallásközi összejövetelt is tart majd.

Januárban Bagdad három év után elszenvedte első nagyobb öngyilkos merényletét, amikor két ember felrobbantotta magát egy zsúfolt piacon, és több mint 30-an meghaltak. Két nappal a pápa érkezése előtt pedig rakétatámadás ért egy amerikai erőket elszállásoló bázist. Ferenc pápa azonban megfogadta, hogy ezektől függetlenül is elutazik az országba, a héten kijelentette, hogy

a népet nem lehet másodszor is cserbenhagyni

II. János Pál pápának 2000-ben egyszer már le kellett mondania egy tervezett utazást, miután nem tudtak megegyezésre jutni a felek.

A pápai kíséretet mind beoltották az iraki út előtt, ahol a koronavírus esetek száma napi rekordokat döntött. Szerdán az országban több mint 5000 esetet regisztráltak, ami a legmagasabb napi fertőzöttségi ráta a világjárvány kezdete óta.

Forrás:Blikk
Címlapkép:MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.