A katolikus templomokat továbbra sem zárják be, nyilvános istentiszteleteket is lehet tartani, de a megyés püspökök felmentést adnak a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

Nem zárják be a templomokat, katolikus miséken nem terjed a járvány
Kép:Pixabay

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleménye szerint – az Egyházi Törvénykönyv értelmében – az egyes megyés püspökök ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak.

A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk

– hangsúlyozták.

Felhívták a figyelmet arra is ,hogy a nyilvános istentiszteleteket csak a hatósági kijárási és egyéb korlátozásokkal összhangban lehet tartani, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására. A húsvéti szertartásokról a testület később dönt.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
Hívőknek mi baja lehetne? Rájuk vigyáz a főnökük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Hívőknek mi baja lehetne? Rájuk vigyáz a főnökük.
balos
Ezen nem csodálkozom!Amióta a kdnpöcsök össze-butoroztak a fideSS nácikkal,valahogy a pénzen kívül a hiveik száma morzsolódik le!1 szabad párt délutánon több "hívő" jelent meg anno 89 előtt!
1984
"Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik"

"Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belsõ szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédûek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az õ sok beszédükért hallgattatnak meg."
silber13
Lehet menni az isten házába és ott ájtatos szemforgatások közepett lehet fohászkodni a Nagy Légneműhöz!:-))))
134.bátor
Megèrdemli az aki bemegy,ès elkapja ezt a kurva vírust! Azèrt nem hiszem,hogy tömegek lennènek. De ez mègiscsak hihetetlen!!!
csak úgy....
gondolják,-vesszen a sok misére járó vénasszony...
szaboria1
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Na ez sem igaz mert 02.26-án meghalt a vírusba Snell György segédpüspök és 2 káplán is beteg lett. A Szent István bazilika papjai.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@szaboria1: Biztos szabin volt a főnök. Már benne se lehet bízni.
namihami
Egy kis lélegzet a Nyugdíjfolyósítónak! A következő kifizetéshez még egy kis levelet is küldenek, amiben a templomlátogatásra buzdítanak.
Nyírfa
Hiába megy templomba az az ember, aki magán kívül keresi az ő istenét.
TollerBela
Helyes ! A Bazilika sem volt elég intés ...tud a vírus másképpen is beszélni ! Meg aztán a templomokban az a pár ember nem veszélyes egymásra ...csak sokba kerül nekünk a hobbijuk !
silber13
én is bemegyek néha az isten házába de nem a vallásosság miatt,,hanem ott van a kedvenc hangszerem, amhez gyakorta hozzáférhetek.
istván irén
Gyereket molesztálni is csak járványügyi szabályok betartásával lehet úgy keresztényileg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.