A katolikus templomokat továbbra sem zárják be, nyilvános istentiszteleteket is lehet tartani, de a megyés püspökök felmentést adnak a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól.

Nem zárják be a templomokat, katolikus miséken nem terjed a járvány
Kép:Pixabay

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleménye szerint – az Egyházi Törvénykönyv értelmében – az egyes megyés püspökök ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak.

A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk

– hangsúlyozták.

Felhívták a figyelmet arra is ,hogy a nyilvános istentiszteleteket csak a hatósági kijárási és egyéb korlátozásokkal összhangban lehet tartani, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására. A húsvéti szertartásokról a testület később dönt.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Na ezért sem takarodik el a vírus innen, mert állandóan telerakják kivételekkel a francba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Egy kis lélegzet a Nyugdíjfolyósítónak! A következő kifizetéshez még egy kis levelet is küldenek, amiben a templomlátogatásra buzdítanak.
Nyírfa
Hiába megy templomba az az ember, aki magán kívül keresi az ő istenét.
Szeparepa2
Nem igaz, hogy ez egyáltalán miért hír még? Hát az egész ország tudja rég, hogy a vírus a szakramentumot és malasztot a lehető legmélyebben tiszteli és féli... soha nem sért meg templomi szentséget... a küszöbnél megáll, és még fort is ad, hisz nem lenne fair, hogy akkor ahogy kilép a jámbor nyáj, ájtatosan és átszellemülve a náci hazaáruló maffiakormány hazug propaganda agymosásától zúgó fejjel, máris ráugráljanak szegényekre, ezért megállnak egy olyan 100 méterre az Úr házától és ott várakoznak türelmesen és fegyelmezetten természetesen...
TollerBela
Helyes ! A Bazilika sem volt elég intés ...tud a vírus másképpen is beszélni ! Meg aztán a templomokban az a pár ember nem veszélyes egymásra ...csak sokba kerül nekünk a hobbijuk !
silber13
én is bemegyek néha az isten házába de nem a vallásosság miatt,,hanem ott van a kedvenc hangszerem, amhez gyakorta hozzáférhetek.
istván irén
Gyereket molesztálni is csak járványügyi szabályok betartásával lehet úgy keresztényileg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. April 14., 06:22
Ismét havazásra is kell készülni
Szórakozás - 2021. April 13., 22:20
Jennifer Aniston anya lesz