A 2010-es kormányváltáskor az egyik legfontosabb cél a nemzet megerősítése volt, ami a családokon keresztül valósult meg, elsősorban a családtámogatások és a munkahelyek megerősítése révén – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész Miklós a mintegy 800 millió forintból megújuló és bővülő egyházi fenntartású Szent Család Óvoda alapkőletételi ünnepségén beszélt arról, hogy a kormány az eltelt tizenegy évben több tucatnyi lépéssel segítette a családokat, a házasulókat, a gyermekvállalást.

Soltész: a nemzet megerősítése a családokon keresztül valósul meg, több házasság, kevesebb abortusz

Fotó: Pixabay.com

Ebben az időszakban több mint 80 százalékkal nőtt a házasságok száma, illetve felére csökkent az abortuszoké

- fűzte hozzá az államtitkár.

Azt is elmondta, hogy

teljesen természetes, és az is kell, hogy maradjon, hogy egy családban egy apa és egy anya kapcsolatából születik a gyerek. Az államtitkár sajnálatosnak nevezte, hogy erről ma viták vannak.

Kifejtette, hogy a kormány az elmúlt években támogatta az önkormányzati óvodák és bölcsődék építését, bővítését, és ugyanúgy támogatást nyújtott az egyházi fenntartású intézmények fejlesztéseihez. A zalaegerszegi Szent Család Óvodával kapcsolatban megjegyezte:

hármas összefogással, a város, a katolikus egyház és a kormány együttműködésével valósulhat meg a beruházás.

Soltész Miklós arra is kitért, hogy a kisgyerekek a járványügyi helyzet miatt a következő néhány hétben nem mehetnek óvodába és iskolába, ami nehéz döntés, de mindannyiunk érdeke. A szülők és a pedagógusok kitartását és megértését kérte az egészség megőrzése és a betegek védelme érdekében.

Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő is azt hangsúlyozta, hogy a gyermek egy férfi és egy nő kapcsolatából születik, és minden megfogant embernek joga van az élethez.

Forrás:MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
Kell is a sok gyermek ,hogy tetvedék papok tudjanak kit molesztálni Náluk a család modell két pap meg sokk sok gyerek,csak úgy keresztényileg. A lányanyáktól elvett gyerekeke t/ 9000 /agyon kínozták éheztették verték megölték, most hogy lebuktak bocsánatot kértek. fasza
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kifejtette, hogy "a kormány az elmúlt években támogatta az önkormányzati óvodák és bölcsődék építését, bővítését, és ugyanúgy támogatást nyújtott az egyházi fenntartású intézmények fejlesztéseihez."

Első a család! Második a Fradi...
istván irén
Kell is a sok gyermek ,hogy tetvedék papok tudjanak kit molesztálni Náluk a család modell két pap meg sokk sok gyerek,csak úgy keresztényileg. A lányanyáktól elvett gyerekeke t/ 9000 /agyon kínozták éheztették verték megölték, most hogy lebuktak bocsánatot kértek. fasza
csak úgy....
@verőce21: első a csalás! második a fradi...
csak úgy....
hány családot baxikáltak ki az utcára az utóbbi 10 évben?
hány gyerek került állami gondozásba az utóbbi 10 évben?
hány fiatal család lépett le nyugat felé ,kénytelenségböl az utóbbi 10 évben?
...gondolom most jön majd a gyurcsányozás,hogy bezzeg akkor is..., azért 10 hosszú év után nem illene,különben is (állítólag) azért röpült a ferkó,hogy majd a fidesz csodát tesz... :) csodákozhattok.
Klubtag
Első a biztos megélhetés, a jövőkép...a gyermekek mindenáron való életre-hívásával felelőtlenül csak az hazardírozik, aki(k) fő profilja a "lélek-kereskedelem"...
Klubtag
@Klubtag: ...továbbá meg kell vallanom, hogy akárhányszor is azzal a céllal bújtunk ágyba a párommal, hogy gyerek legyen, a legkevésbé a "nemzet megerősítése" járt az eszünkbe...
solidedge
A mai emancipált világban mást jelent a család fogalma, mint régebben. A házasságok fele felbomlik, a másik felének egy része pedig gondolkodik rajta. Felmérések szerint a férfiak 80, a nők 40 %-a csalja a párját. Így talán a keresztényi és a nemzeti jelző talán kissé kacsatojás a családot említve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.