Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt írja a 24.hu.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóját György István a miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára azzal kezdte, hogy dezinformációk jelentek meg, ám „a hétre tervezett oltási program ütemesen és jól halad”. Majd elmondta, hogy valóban eltérnek az oltásra regisztráltak által megadott adatok és a kormányzati adatbázis, ezért

a hétvégén elmarad a tömeges oltás.

Ez azt a 74 ezer, 60 évesnél fiatalabb krónikus beteget érinti, akiket AstraZeneca-vakcinával oltottak volna be, és SMS-ben értesítettek az oltás helyéről és időpontjáról, de mint kiderült, olyanok is kaptak behívót, akiket már beoltottak, sokan pedig több mint száz kilométert utazhattak volna, hogy megkapják a vakcinát. Az államtitkár tőlük elnézést kért, és azt mondta, egy későbbi időpontban, rövidesen megkapják az oltást.

Elmarad a tömeges oltás a hétvégén, nem tudta megoldani a kormány

Fotó: 123rf.com

Miután Orbán Viktor a reggeli interjújában elismerte, hogy gondok vannak az oltási rendszerrel, a kormányzati oldalon megjelent a hír, hogy leállítják a hétvégére tervezett tömeges oltást, de aztán ezt a bekezdést hamarosan törölték a napi jelentésből.

György István kitért arra is,

hogy ezen a héten körülbelül 400 ezer oltást adtak be, összességében a harmadik helyen állunk az átoltottság tekintetében Európában, tette hozzá. A jövő hétre szintén körülbelül 400 ezer oltás beadását tervezik.

Ezután Gál Kristóf az emberek türelmét kérte, amiért még nem jelent meg a csütörtökön bejelentett szigorításokról a kormányrendelet, amelyből kiderülhet, hogy pontosan milyen szabályok lesznek érvényben hétfőtől.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az iskolabezárásokról elmondta, hogy egy hónapra, április 7-éig tervezik a rendkívüli szünetet.

Sem az iskolákban, sem az óvodákban nem szerveznek gyermekfelügyeletet, az államtitkár ezt azzal magyarázta, hogy csak egy egy hónapig tartó lezárásra készülnek.

Müller Cecília arról beszélt, hogy egy „drasztikusan növekvő szakaszban” van a járvány. Elmondta, hogy már Magyarországon is nagyon sokan fertőződtek meg a brit mutánssal, de konkrét számot nem mondott.

Azt is mondta, hogy a dél-afrikai és a brazil mutáns különösen veszélyes, de a vakcinagyártók már dolgoznak azon, hogy ezek ellen is megfelelő oltóanyagot fejlesszenek ki.

Az országos tiszti főorvos szerint az idősek oltása nagyon jó ütemben zajlik, ehhez gratulált a háziorvosoknak.

Forrás:24.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1984
"Orbán Viktor: Ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Horizont: Azt mondtad, nincsenek szakrendelések. Most már csak a nullához közelít? Nagy kamus vagy te is, hallod...
ómió
@Clavigo: Üdvözöllek, gyagyás! Én ómió vagyok!
Málna
@Horizont: Ha valami a nullához közelít, az még van, te barom. Ha két - három hónap múlva adnak időpontot, az működik, te nagyon hülye. Fel sem fogod, amit írsz.
Érdekes amúgy, hogy felétek mindig minden rosszul működik...
Clavigo
@ómió: @Málna: Összejöhetnétek... az IQ- tok alapján...Cipő vagy kalapméret ? Zsibbaszthatnátok egymást reggeltől estig...
ómió
@Clavigo: Ti bolsik még fajkretének is csak párban tudtok lenni? És minden normálisnak - nekünk is(?) - ezt ajánlgatjátok? Tartsátok meg az efftársi szokást!
Nessy
@Clavigo: Nem érdemes velük szót váltani, mert van pár panel mondat, és ha azt mondod, hogy szép idő van, arra is jön az" Efftársak ráhazudják" szöveg, aminek értelme nincs de megtanulták.
Azért kíváncsi lennék milyen lelkes lenne Málna, ha egy elmozdult csigolyával, egy gyorsabb látásromlással j-két - három hónapra kapna időpontot! Majd ugyanannyit a diagnosztikára, ha nincs 100 ezer forintja pl. egy MR vizsgálatra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.