Bár továbbra is csak informális tájékoztatás létezik róla, hogy fog kinézni pontosan Magyarország élete a jövő héttől, Orbán Viktor videón is megörökítette, ahogy aláírja a kormányrendeleteket. A miniszterelnök saját bevallása szerint nehéz szívvel írta alá ezeket a papírokat.

A járvány elleni védekezés jegyében csütörtökön 11 órakor bejelentett szigorításról a bejelentés után 24 órával sem jelent meg a hétfőtől érvényes szabályokat részletező rendelet. Cikkünk megjelenésekor a friss Magyar Közlöny még nem elérhető, így, bár továbbra is csak informális tájékoztatás létezik róla, hogy fog kinézni pontosan Magyarország élete a jövő héttől, Orbán Viktor videón is megörökítette, ahogy aláírja a kormányrendeleteket.

Orbán Facebook-oldalán mutatta meg, hogy aláírta a rendelkezéseket. A miniszterelnök azt mondta, hogy nehéz szívvel tette ezt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy nehéz két hét vár ránk, de mint fogalmazott a Facebook-videóban, senkit nem hagynak az út szélén.

De ha húsvétkor nyitni akarunk, akkor most zárnunk kell

– hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy a vírus elleni háború utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.

Együtt újra sikerülni fog

– zárta mondandóját.

Forrás: 24.hu, HVG, Index

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
Persze, hogy nem. Ahhoz előbb utat kellett volna építeni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Ez a "senkit nem hagyunk az út szélén"- már eddig is bevált. Nagyon sok ember az árok aljára került, hála a belerúgásnak.
"Együtt sikerülni fog"- na nektek van ebben a legkissebb részetek. Az, hogy a járvány első (tavalyi) hulláma ollyan nagyon sikeres volt- nem rajtatok múlott, hanem az ország állampolgárok fegyelmezettségén.
division
@Pálinkás Pál: Az első oltás után 3 hétnek, a második után pedig egy hétnek kell eltelnie ahhoz, hogy a megfelelő védettség kialakulhasson. Próbáld már végre megérteni! Egyelőre ez van, jobb mintha védtelenül hagynának mindenkit.
division
@Gazella: Neked meg a 8 elemid a kedvenced gondolom.
division
@kereső: A kínaival oltanak most mondhatni mindenkit. Bajuk nem lesz tőle az időseknek sem, hatás terén lehet számukra gyengébb.
Pálinkás Pál
@division: te fogd fel...védelem csak az öregeknek kellett az eredeti "vírus" ellen, a többi embernek nem...a szlávik által mondottak alapján.."ez a vírus már nem az a vírus"...mire oltakoztok ti ilyen sürögve??? még az semn biztos hogy az "eredeti" ellen hatásos, nemhogy a "mutánsok " ellen!!!
kereső
@division: Nem mindenkit- csak a 60 éven felülieket. És ,igen a védettség akár a nullához is konvergálhat , főleg a krónikus betegek esetében. Immun válasz persze lesz, mint minden vakcinánál- DE! a krónikus beteg időseknél az is bekövetkezhet, hogy megerősödik az alapbetegség- és beteg nem covidban fog meghalni, hanem az alapbetegségében. Na ezért felelőtlen a tényleges bevizsgálás nélküli vakcina használata. Jól mondja Hadházy, ez gyógyszerkisérlet, aminek a kormány alávetette a 60 éven felülieket. Mondhatjuk úgy is, hogy a magyar időseket a magyar kormány feláldozta orbán politikai oltárán. Gyalázatos egy program ez. Arról nem is beszélve, hogy ezért még mi fizetünk súlyos dollár milliókat. Persze lehetséges, hogy ebből az összegből valakik részesülnek- guruló formában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.