Bár továbbra is csak informális tájékoztatás létezik róla, hogy fog kinézni pontosan Magyarország élete a jövő héttől, Orbán Viktor videón is megörökítette, ahogy aláírja a kormányrendeleteket. A miniszterelnök saját bevallása szerint nehéz szívvel írta alá ezeket a papírokat.

A járvány elleni védekezés jegyében csütörtökön 11 órakor bejelentett szigorításról a bejelentés után 24 órával sem jelent meg a hétfőtől érvényes szabályokat részletező rendelet. Cikkünk megjelenésekor a friss Magyar Közlöny még nem elérhető, így, bár továbbra is csak informális tájékoztatás létezik róla, hogy fog kinézni pontosan Magyarország élete a jövő héttől, Orbán Viktor videón is megörökítette, ahogy aláírja a kormányrendeleteket.

Orbán Facebook-oldalán mutatta meg, hogy aláírta a rendelkezéseket. A miniszterelnök azt mondta, hogy nehéz szívvel tette ezt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy nehéz két hét vár ránk, de mint fogalmazott a Facebook-videóban, senkit nem hagynak az út szélén.

De ha húsvétkor nyitni akarunk, akkor most zárnunk kell

– hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy a vírus elleni háború utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.

Együtt újra sikerülni fog

– zárta mondandóját.

Forrás: 24.hu, HVG, Index

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
Persze, hogy nem. Ahhoz előbb utat kellett volna építeni
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ezt már mintha hallottuk volna. És az eredményével ma is együtt nyomorgunk.
Egy sincs, akire rá lehetne bízni időnként egy új néphülyítő szlogen kitalálását.
division
@Nyírfa: @namihami: Alá kellett írnia, mindannyiunk érdeke, főleg az 1 hónapos óvoda és iskolabezárás. Ez végre tényleg teljes bezárás. Akik most megkapják pluszban az oltást is, még nagyobb eséllyel válnak majd védetté. A kínai vakcinát már sajnálom hogy nem adattam be (Pfizer lett ugye), a legújabb tudományos hírek arról szólnak, hogy 60 év alatt és krónikus betegség hiányában az véd a legjobban a lehetséges mutáns vírusok ellen is. Nem én találtam ki, tesóm mondta, aki ugye immunológus Pécsen, ill. több szaktekintély is.
tudode
Ez a nagyság átka!
.
Majd a konzultációs ívekből kibugássza, hogy nyitnikék, vagy mi legyen a locsólójával!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Valami üres fecnit aláirt, most toldozzák foltozzák, nem hiába nem tudták még megjeleníteni a semmit.
Pálinkás Pál
@division: te vagy egy mutáns a sok marhaságoddal...amit mondtam,tartom...ettől a zárástól semmi lényegi változás nem lesz...az elmúlt 1 év fényesen igazolta hogy teljesen mindegy mit zársz...szarabb az eredményünk mint a Svédeké,mindenféle macera nélkül...
Nessy
Valóban szükséges az iskola, óvoda bezárás. Csak ehhez hozzá kellett volna rendelni legalább minimális kompenzációt a munkából kieső szülők, és a pedagógusok számára! De nem olyan agyrémet, hogy a pedagógus nevezze meg név szerint a diákot, aki megfertőzte. Esetleg fotózza le a vírust, amint éppen megfertőzi? Ez sem nagyobb ostobaság.
luiz
Persze, hogy nem. Ahhoz előbb utat kellett volna építeni
division
@Pálinkás Pál: Te inkább hallgass el végre vírus ügyben, szereld a számítógépeket inkább. Veszélyes vagy azokra is akik beoltatnák magukat, pont mint Görény Gödény.
Béla333
""Senkit sem hagyunk az út szélén"

Naná! Hogy nézne ki a szolgálati merdzso vagy az Audi ablakából az út szélén kéregető, éhező emberek tömege?!
Inkább belerúgják őket az árokba...
Pálinkás Pál
@division: én senkit nem bíztatok se pro,se kontra...ez mindenkinek a magánügye..jó lenne ha te is ehhez tartanád magad...ez a most hétvégi oltás is biztosan a bizalmat erősíti...
szaboria1
@namihami: Már elfelejtette, hogy egyszer ezt mondta pedig akkor sem jött be neki.
adrenalink
"Senkit nem hagyunk az út szélén" Nincs új a nap alatt, 2010-ben is ezt mondta! Látjuk hova vezetett ez az út...
Nyírfa
@division: 15.40

Én a szívéről írtam. A járványhelyzetet komolyan veszem, és nagy megkönnyebbüléssel nyugtáztam, hogy a fiam hétfőtől megint teljes home office-ben dolgozik.
division
@Pálinkás Pál: Én a hozzáértőkkel értek egyet, és inkább biztatok mindenkit az oltásra, ez van.
Pálinkás Pál
@division: ha valami balul sül el belőle...remélem ezt akkor is vállalod...hogy a kínait ajánlgattad...
verőce21
Egyre több az is, aki természetes úton szerzett védettséget.

Nagy szerencsénk, hogy ebben a katasztrofális helyzetben dr. Miniszterelnök Úr irányítja az országot. Még belegondolni is szörnyű, mi lenne itt, ha a moslékkoalíció pancserkodna...
division
@Pálinkás Pál: Már régen megtörtént volna, nem kevés kínai vakcina talált már gazdára világszerte. Még egyszer mondom: ez itt nem politika nálam, hanem hozzáértő emberek nyilatkozatai alapján vállalt javaslat. A krónikus betegeknek meg a 60 év felettieknek Pfizer legyen inkább, ezt is hozzátettem.
Pálinkás Pál
@division: mondj egy demokratikus országot, ahol kínaival oltottak..és ha valami gáz van ,azt be is vallanák...arról nem beszélve ,hogy hosszabb távú, esetleg súlyos mellékhatásokig még nem telt el elég idő...és a fiatalabbak oltása semmit nem bizonyít, ők vakcina nélkül is elvoltak.,..az öregek viszont továbbra is hullanak, ez hogy lehet??? árulj el nekem valamit...az emberiség 98,8 % -a vagy el sem kapja a fertőzést, vagy kigyógyul gond nélkül...a tudósok miért nem azokat vizsgálgatják...ők miért ússzák meg, az öregek dagadtak meg hullanak...persze a kérdés költői...jobb üzlet ha mindenkit "oltani" kell , mintha csak pár százalékot!! több mint egy éve megy ez a cirkusz...és a föld lakósságához elenyésző számú áldozatot hozott csak...ennél sokkal többen halnak éhen egy év alatt, az nem izgatja a világot?? tehát azért jó lenen ha ezeket is átgondolnák az emberek,bár úgy nehéz hogy a csapból is az folyik hogy veszélyben vagy!!! elég sok embert ismerek... továbbra sem betegedett le senki...olyan volt aki elkapta, de azt mondta,még a nátha szintjét sem érte el, igaz nem 100 éves volt és nem 400 kiló!!!
division
@Pálinkás Pál: Nem fogja mindenki leírni, ki lett beteg a környezetében. Itt nálunk egyre több a beteg, olyan is került lélegeztetőre akinek semmiféle betegsége nem volt. Ezektől a vakcináktól te nem leszel beteg, de mindegy. Az öregek meg hol hullanak oltás után? Olyan van, hogy a beteg akit beoltanak közben megkapja a vírust, de ez természetes, mivel közel 3 hét kell ahhoz, hogy a védettség elkezdjen kialakulni. A bárányhimlő is ilyen, két oltás kell, de közben ne kapja el a gyerek. Az éhezéses marhaságodat meg ne hozd már megint fel légyszi egy vírusos megbetegedéshez.
Pálinkás Pál
@division: vazze...nem hasonlítgatok ,tényeket közlök...többen halnak éhen mint covidba.. ami meg az öregeket illeti..nézz utána...úgy tálalják...oltás előtt a covid vitte el...oltás után meg az alapbetegsége...ez nem érdekes?
Gazella
@Pálinkás Pál: felesleges vele vitatkozni. dagadék a kedvence.
Aki Én
@verőce21: a mai sms parádét látva, ennek csak a magadfajta szellemi mélyszegények örülnek. De nektek tkp tök mindegy mi történik, úgysem értitek.
Ludmilla
ha a szíved nehéz lenne,húznál a pi----ba
kereső
@division: Akkor miért nem azokat oltják a kinaival. Kimondottan 60 éven felülieket oltanak, válogatás nélkül- beteg, nem beteg mindegy- csak úgy "tudományos" alapon.
kereső
Ez a "senkit nem hagyunk az út szélén"- már eddig is bevált. Nagyon sok ember az árok aljára került, hála a belerúgásnak.
"Együtt sikerülni fog"- na nektek van ebben a legkissebb részetek. Az, hogy a járvány első (tavalyi) hulláma ollyan nagyon sikeres volt- nem rajtatok múlott, hanem az ország állampolgárok fegyelmezettségén.
division
@Pálinkás Pál: Az első oltás után 3 hétnek, a második után pedig egy hétnek kell eltelnie ahhoz, hogy a megfelelő védettség kialakulhasson. Próbáld már végre megérteni! Egyelőre ez van, jobb mintha védtelenül hagynának mindenkit.
division
@Gazella: Neked meg a 8 elemid a kedvenced gondolom.
division
@kereső: A kínaival oltanak most mondhatni mindenkit. Bajuk nem lesz tőle az időseknek sem, hatás terén lehet számukra gyengébb.
Pálinkás Pál
@division: te fogd fel...védelem csak az öregeknek kellett az eredeti "vírus" ellen, a többi embernek nem...a szlávik által mondottak alapján.."ez a vírus már nem az a vírus"...mire oltakoztok ti ilyen sürögve??? még az semn biztos hogy az "eredeti" ellen hatásos, nemhogy a "mutánsok " ellen!!!
kereső
@division: Nem mindenkit- csak a 60 éven felülieket. És ,igen a védettség akár a nullához is konvergálhat , főleg a krónikus betegek esetében. Immun válasz persze lesz, mint minden vakcinánál- DE! a krónikus beteg időseknél az is bekövetkezhet, hogy megerősödik az alapbetegség- és beteg nem covidban fog meghalni, hanem az alapbetegségében. Na ezért felelőtlen a tényleges bevizsgálás nélküli vakcina használata. Jól mondja Hadházy, ez gyógyszerkisérlet, aminek a kormány alávetette a 60 éven felülieket. Mondhatjuk úgy is, hogy a magyar időseket a magyar kormány feláldozta orbán politikai oltárán. Gyalázatos egy program ez. Arról nem is beszélve, hogy ezért még mi fizetünk súlyos dollár milliókat. Persze lehetséges, hogy ebből az összegből valakik részesülnek- guruló formában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.