A fiatalok legrangosabb informatikai világversenyének megszervezését a kormány 1,6 milliárd forinttal támogatta, ezzel is erősítve Magyarország szerepét az információtechnológiai szektorban

Jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára a tárca pénteki közleménye szerint.

Elképesztő összeggel támogatja a kormány a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát
Kép:Pixabay

Solymár Károly Balázs hozzátette:

a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpia szegedi megrendezésének kiemelkedő célkitűzése, hogy egyre több magyar fiatal számára tegye vonzóvá a digitális világot, ezzel ösztönözve őket arra, hogy informatikai felsőoktatási képzéseken szerezzenek diplomát, illetve ezen a területen helyezkedjenek el a munka világában.

Az informatikai diákolimpiát a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szervezi, a helyszínt a Science Park területén a Szegedi Tudományegyetem, a rendezvény szakmai hátterét és a szervezéshez szükséges szakértőket pedig a Neumann Társaság biztosítja. Az eseményre csaknem száz országból érkeznek majd középiskolás diákok.

Az évente ismétlődő verseny nemcsak azonnali sikereket biztosít az érmeket szerző középiskolásoknak, hanem a hosszú távú karrierjükben is kulcsszerepet játszhat. A megmérettetésen eredményesen szereplő diákokért ugyanis a világ legrangosabb egyetemei versengenek, egy itt szerzett érem belépőt jelenthet a világ legnagyobb szoftverfejlesztő és hardvertervező cégeihez is – mutatott rá Solymár Károly Balázs a közleményben.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Egèszen elkèpesztő,mi mindenre van pénz!!! Ebből 1.5 milliárdot ellopnak. Garantáltan
balos
Mindent képesek támogatni,csak nekünk ne keljen segíteni!Ja és az "áfát" leveszik a családnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.