A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben az oltási program nem állt le, a hétvégén is folytatódik – írta a Koronavírus Sajtóközpont.

Kormány: nem áll le a tömeges oltás
Krasznai Krisztián háziorvos beolt egy idős nőt a Moderna koronavírus elleni vakcinával pilisszántói rendelőjében 2021. március 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A közleményben azt írták: a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztrált idős emberek oltása a Sinopharm, a Moderna- és a Pfizer-vakcinával.

Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezzel is oltanak majd.

A többi három oltóanyaggal jelenleg és a hétvégén is zajlik a tömeges oltás. A következő napokban így csaknem 400 ezer ember lesz beoltva – közölte a sajtóközpont.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
térképet tessenek adni a betegeknek mert Bpest meg Nagykanizsa Győr meg Miskolc pár perces sétára tervezve baromság ám!!! megjőtt Besenyő Pista- bá és kérdezte is, normális? á semmi csak ez a kormány olyan selejtesen tesze tosza ám nem növik ki
tudode
Egyértelműsítés a szabadeurópa,hu tollából
.
--- Elmarad a hétvégi SMS-es oltási kampány az AstraZenecával
.
www.szabadeuropa.hu/a/elmarad-a-hetvegi-sms-es-oltasi-kampany-az-astrazenecaval/31135065.html.
.
""""György István, az oltási munkacsoport vezetője az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján "adatszinkronizációs problémával" indokolta, hogy mégsem oltják be az értesítetteket.
.
Az oltási munkacsoport vezetője ezt követően beszélt arról, hogy a hétvégére tervezett, SMS-alapú oltáskampány "adatszinkronizációs probléma miatt" elmarad.

György István azt mondta, hogy azok, akiknek kiment az SMS, most kapnak egy újabbat arról, hogy egy új időpontban oltják majd őket, és elnézést kérnek tőlük. A kormány korábbi bejelentése szerint az oxfordi AstraZenecával oltottak volna be a hétvégén több mint 70 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget.""""
----------------------------
.
György István hangsúlyozta, hogy az erre a hétre meghatározott oltási terv változatlanul megy tovább.

114 ezer Pfizert,
40 ezer Modernát,
250 ezer Sinopharmot terveznek beadni.
---------------------------------------
.
Égő az SMS-esekre való felkészületlenség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.