Úgy látja, azóta könnyebben terjed, és fiatalokat is nagyobb arányban betegít meg.

  Szlávik: ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly megjelent Magyarországon
Fotó: ATV

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt Szlávik János, hogy egy évvel ezelőtt, 2020. március 4-én regisztrálták az első két fertőzöttet Magyarországon. A főorvos szerint annyival jobb a helyzetük most, mint egy évvel ezelőtt, hogy tudják, mivel állnak szemben, tudják, hogyan kell kezelni a betegeket, hogyan tudnak védekezni. 

Szlávik szerint azt nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, mit hoz a következő két hét, valamint azt sem tudja senki, mikor lesz a harmadik hullám csúcspontja.

Azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban egyre többen vannak lélegeztetőgépen, az infektológus főorvos azt mondta: ez a vírus már nem az a vírus, ami tavaly tavasszal megjelent Magyarországon, azóta megváltozott. A koronavírus könnyebben terjed, fiatalabbakat támad meg, ma már az sem ritka, hogy a 30-as éveiben járó fiatalok kerülnek lélegeztetőgépekre, valamint a gyerekek körében is terjed a járvány – mondta Szlávik. Egy kicsit agresszívabb most a vírus, mint korábban.

Forrás: ATV

Címlapkép: ATV

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@karma1: Sajnálom, hogy így jártál, de tudod ezért van az, hogy egy oltásra azt mondják 95% - ban ad védettséget, attól az az 5% még fennmaradhat. Előny és kockázat, mint bármely gyógyszer esetében. Mindenesetre a mai napig pusztítanának ezek a járványok, ha nem lennének a védőoltások. Mindenesetre erre rá fogok kérdezni majd tesómtól, bár kétlem, hogy ilyenről egyáltalán hallott volna, szerintem te pont beleestél abba az 5% - ba, ami persze számodra nem vigasz. Jó kertészkedést, itt már elmúlt éjfél:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
szlávik...a lányod már kifeküdte a megpróbáltatásokat Dubaiban???
Gazella
Na ez rálépett a narancskinézetüek tábor odázási hadseregébe... pár héttel ezelött 2 fokkal sumább volt az arcbőröd, nem szép dolog ellesni a kedvenced kinézetét.
Az a virus meg amaz a virus, mutálodó virus... tudod amikor adagolják a virusnak a finomszert, persze hogy erősödik...
kereső
@division: @karma1: És ,igen a védettség akár a nullához is konvergálhat , főleg a krónikus betegek esetében. Immun válasz persze lesz, mint minden vakcinánál- DE! a krónikus beteg időseknél az is bekövetkezhet, hogy megerősödik az alapbetegség- és beteg nem covidban fog meghalni, hanem az alapbetegségében. Na ezért felelőtlen a tényleges bevizsgálás nélküli vakcina használata. Jól mondja Hadházy, ez gyógyszerkisérlet, aminek a kormány alávetette a 60 éven felülieket. Mondhatjuk úgy is, hogy a magyar időseket a magyar kormány feláldozta orbán politikai oltárán. Gyalázatos egy program ez. Arról nem is beszélve, hogy ezért még mi fizetünk súlyos dollár milliókat. Persze lehetséges, hogy ebből az összegből valakik részesülnek- guruló formában.
Pálinkás Pál
ez a kép nagyon tetszik...számomra fényesen mutatja a seggnyaló agyhalott portréját!!!
kereső
Tud valaki mondani mégegy olyan kinai terméket, amely ennyire tartós?? És ahogy telik az idő, egyre jobb-és jobb lesz(mutánsok). Csak nem a vakcinának köszönhetően?? Afrika, Brazilia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.