A miniszter szerint kisebb zavarok lehetnek egy ekkora méretű programnál. Szerdáig további 400 ezer embert terveznek beoltani. Gulyás Gergely úgy látja, azt a baloldali média is elismeri a kontinenesen, hogy Orbán Viktor Európa egyik legbefolyásosabb politikusa.

Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Gulyás: a sajtóban megjelentekkel ellentétben az oltási program egy percre sem állt le

Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 22-én. 

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Gulyás Gergely az MTI hre szerint kiemelte: Magyarország májusig 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint azok az országok, amelyek csak az Európai Unió által szállított vakcinákra építik a védekezésüket.

Kisebb zavarok egy ekkora logisztikai akciónál lehetnek, de összességében Magyarország már most is második az EU tagállamai között az oltási rangsorban, és az a cél, hogy az elsők legyünk – mondta.

A miniszter rámutatott: a sajtóban megjelentekkel szemben az oltási program egy percre sem állt le. Nehéz nem tömegesnek tekinteni azt az oltássorozatot, amelyben 400 ezer ember fogja megkapni a vakcinát – tette hozzá Gulyás Gergely.

Megjegyezte: a háziorvosoknál, a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztráltak oltása Sinopharm-, Moderna- és Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezt is megkapják az emberek.

Úgy fogalmazott: sajnos a baloldal a legnagyobb válsághelyzetben is a "minél rosszabb, annál jobb" elvéből indul ki, és ebből egyenesen következik az oltásellenesség. Olyan vakcinákkal, amelyeket a magyar hatóságok megvizsgáltak és engedélyeztek, amelyekkel világszerte több tízmillió embert beoltottak, és számukra ez védettséget biztosít, ugyan miért ne lehetne oltani Magyarországon? – tette fel a kérdést.

Gulyás Gergely a kínai vakcinát az egyik legjobb, a mutánsok ellen talán a legnagyobb védelmet nyújtó oltóanyagnak nevezte. Hozzátette: az oltásellenes álláspont ellentétes Magyarország érdekeivel, és azzal is, hogy a hatékony védekezés eredményeképp minél előbb újra lehessen indítani a gazdaságot.

A miniszter szerint Orbán Európa egyik legbefolyásosabb politikusa

Magyarország nem először játszott úttörő szerepet – utalt az oltások mellett a migrációra, megjegyezve, utóbbiról Magyarország mondta ki elsőként, hogy a folyamatot meg kell állítani. Vakcinaügyben is egyértelmű volt, hogy nemcsak nyugaton, hanem keleten is készíthetők jó vakcinák – hangsúlyozta, hozzátéve: ahhoz ragaszkodtak, hogy a vakcinákat a magyar hatóságok is vizsgálják, és csak olyanokat kaphassanak meg az emberek, amelyek ellenőrzöttek és biztonságosak.

A Fidesznek az Európai Néppárt (EPP) frakciójából való kilépéséről úgy fogalmazott, az egyébként balliberális irányba sodródó EPP-ben voltak olyan Benelux- vagy skandináv törpepártok, amelyek alapvetően intoleráns politikát folytatnak, és nem tudták elviselni a magyar kormánypártot, amely ragaszkodik a hagyományos kereszténydemokrata értékrendhez, elutasítja a migrációt és a családpolitikában is világos értékeket fogalmaz meg. Hangsúlyozta: a Fidesz képviselői mindig is a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben.

Gulyás Gergely rámutatott: a balliberális európai sajtóban sem vitatja senki, hogy a magyar miniszterelnök Európa egyik legbefolyásosabb politikusa, ahogy azt sem, hogy Angela Merkel szeptemberi távozásával az EU állam- és kormányfői közül Orbán Viktor lesz a legrégebben hivatalt viselő kormányfő. Ez az ismertségét, befolyását önmagában is mutatja – emelte ki a miniszter.

Megjegyezte: az Európai Néppárton kívül is van élet. Az európai konzervatív, illetve jobboldali pártok között van a legerősebb olasz kormánypárt, a lengyel kormányt alkotó legnagyobb párt, szövetségeseket köztük is lehet találni – tette hozzá.

Gulyás Gergely szerint úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt az elmúlt években feladta az alapvető jobboldali értékeket, azonban van egy nagy társadalmi igény, illetve egy nemzetközi összefogásra vonatkozó igény is arra, hogy legyenek olyanok, akik ezt képviselik.

Forrás: MTI

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Mint a számitógép... a program fut, csak éppen lefagyott, vagyis az eredmény: NEM müködik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Megint hazudsz Gulyás Gergely!
Nem csak a sajtó állította, hogy leálltak az oltások a hétvégén, hanem a maffiatag Szeszil is ezt mondta:

2021. március 05. 12:15
"Elmarad a hétvégére tervezett oltásprogram, amelynek keretében 74 ezer krónikus beteget oltottak volna be az AstraZeneca vakcinájával. Erre később kerül sor, az SMS-értesítések hamarosan kiküldésre kerülnek."
www.portfolio.hu/gazdasag/20210305/elmarad-a-hetvegi-tomeges-oltas-magyarorszagon-472758

Hazudtok reggel, este és délben. Akkor is hazudtok, ha éppen alszotok!
Yoda69
Ezek az aljadek bolsevik kutyak, a Holdat is lehazudjak az egrol.
voltmárjobbis
@szegfue: tegnap 08:00 És lehetséges, hogy előbb utóbb Mo, katonai hunta lesz.
Katonai hunta: A juntákban a hatalom (hivatalosan) magas rangú katonatisztekből álló bizottságé, de ez a testület gyakran csak egy diktátor szerepének kendőzésére szolgál
szegfue
@voltmárjobbis: Jaj, neeeee! Elég "mélyen" vagyunk e nélkül is:(
ómió
@Horizont: Lökött hülyét láttál a tükörben, kisbolsi!? De, hisz', az te voltál! Már magadat se ismered meg? Ettől lehetsz te "jó efftárs"!
szaboria1
Csak figyelni kell Gulyás saját magát is megtudja cáfolni. Kormányinfó pl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.