Rendkvül erőteljesen zajlik a járvány harmadik hulláma, ez főként a vírus új mutánsai miatt van így. Szerinte a védőoltásokkal és a kéthetes lezárással megszakíthatóvá válik a fertőzési lánc terjedése.

A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudjuk csökkenteni; a két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma – mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI híre szerint.

Müller Cecília: "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal"

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Müller Cecília úgy fogalmazott, "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal". Főleg az új mutánsok miatt a harmadik hullám "rendkívül erőteljesen zajlik", naponta egyre több fertőzöttet regisztrálnak, egyre többen kerülnek kórházba, lélegeztetőgépre is.

Felidézte: szombaton meghaladta a hétezret az új fertőzöttek száma, a dinamikus emelkedés pedig azt üzeni a járványügyi szakembereknek, hogy a korábban bevezetett intézkedések már nem elegendőek, újakra van szükség.

Az országos tisztifőorvos azt mondta, nem remélte senki, hogy Magyarországot elkerülik a vírusvariánsok, tudták, hogy ezeket előbb-utóbb itthon is kimutatják. "Nem tudunk mást tenni, mint a fertőzési láncot megszakítani" – jelentette ki.

Arra a kérdésre, mit eredményez a kormány által bevezetett szigorú zárás, Müller Cecília kifejtette: átlagosan 5-6 nap a vírus lappangási ideje, a kéthetes zárás alatt megszakítható a fertőzési lánc, hiszen az emberek nem tudják egymásnak a fertőzést átadni. Eközben "gőzerővel folyik a védőoltások beadása", és ugyan a védettség kialakulásához kell néhány hét, de a két intézkedés párhuzamosan mindenképpen azt eredményezi, hogy csökkenni fog a fertőzöttek száma, "de legalábbis nem emelkedik".

Az országos tisztifőorvos hozzátette, azt remélik, hogy megtorpan a fertőzöttek száma, beáll a "plató", és mivel az oltakozók száma egyre magasabb lesz, a fogékony szervezetek számát is csökkentik. "Ebben reménykedünk, itt tudjuk megfogni a harmadik hullámot" – fogalmazott.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a 1818-as telefonszámon lehet javítani, pontosítani a regisztrációnál megadott adatokat, és kérte is, hogy ezzel éljenek azok, akik korábban téves adatot közöltek. Kiemelte, ez azért nagyon fontos, hogy valóban el tudják érni az oltást kérőket, és minél előbb el tudják nekik juttatni a védőoltást. Jelezte: az [email protected] címen levélben is lehet jelezni az adatok módosítását.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Mivel küzdesz te??? Te??? A mikrofonállvánnyal legfeljebb hogy el tudd mondani amit leírnak neked. Meg azzal, hogy megnézd mennyit utalnak havonta. Szégyen vagy. Egy szervilis lakáj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Bolsikáim,jó lenne ha otthon néha,nézzetek már tükörbe!Csak van nálatok is legalább egy darab.
Fletónak is javasolnám,hogy néhanapján nézze meg a róla készült fotókat!
Pálinkás Pál
Mit vártok egy olyan országban ahol a tiszti főorvos praxist sem nyithatna ,mert nincs meg hozzá a továbbképzése...és papíron ez a vén demens irányítja a védekezést!!! egyébként meg a grazi ápolttól függ minden,,,..
balos
@NKF: Anyád melyik lukán távoztál turulszar?
balos
A cilike heróikus küzdelme,hogy megbírkozzon a ráaggatott feladattal,nyerésre áll!A sok szervilis bika,közt legalább egy tehén is kiadósat nyúl le az adónkból,holmi "szolgálat" címén!
kolnidre
Sokkal hasznosabb lene ha visszaköltöznél a fa tetejére madárijesztőnek.
Béla333
Te Nyunyóka semmiféle küzdelemben nem veszel részt.
Azzal küzdesz maximum, hogy hogyan titkold el a közpénz elköltések disznóságait.
Ez a te küzdelmed, és ez nem is kevés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.