Rendkvül erőteljesen zajlik a járvány harmadik hulláma, ez főként a vírus új mutánsai miatt van így. Szerinte a védőoltásokkal és a kéthetes lezárással megszakíthatóvá válik a fertőzési lánc terjedése.

A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc, a koronavírus elleni védőoltások beadásának folytatásával pedig a betegségre fogékonyak számát tudjuk csökkenteni; a két intézkedés azt fogja eredményezni, hogy csökken a fertőzöttek száma – mondta az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI híre szerint.

Müller Cecília: "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal"

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Müller Cecília úgy fogalmazott, "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal". Főleg az új mutánsok miatt a harmadik hullám "rendkívül erőteljesen zajlik", naponta egyre több fertőzöttet regisztrálnak, egyre többen kerülnek kórházba, lélegeztetőgépre is.

Felidézte: szombaton meghaladta a hétezret az új fertőzöttek száma, a dinamikus emelkedés pedig azt üzeni a járványügyi szakembereknek, hogy a korábban bevezetett intézkedések már nem elegendőek, újakra van szükség.

Az országos tisztifőorvos azt mondta, nem remélte senki, hogy Magyarországot elkerülik a vírusvariánsok, tudták, hogy ezeket előbb-utóbb itthon is kimutatják. "Nem tudunk mást tenni, mint a fertőzési láncot megszakítani" – jelentette ki.

Arra a kérdésre, mit eredményez a kormány által bevezetett szigorú zárás, Müller Cecília kifejtette: átlagosan 5-6 nap a vírus lappangási ideje, a kéthetes zárás alatt megszakítható a fertőzési lánc, hiszen az emberek nem tudják egymásnak a fertőzést átadni. Eközben "gőzerővel folyik a védőoltások beadása", és ugyan a védettség kialakulásához kell néhány hét, de a két intézkedés párhuzamosan mindenképpen azt eredményezi, hogy csökkenni fog a fertőzöttek száma, "de legalábbis nem emelkedik".

Az országos tisztifőorvos hozzátette, azt remélik, hogy megtorpan a fertőzöttek száma, beáll a "plató", és mivel az oltakozók száma egyre magasabb lesz, a fogékony szervezetek számát is csökkentik. "Ebben reménykedünk, itt tudjuk megfogni a harmadik hullámot" – fogalmazott.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a 1818-as telefonszámon lehet javítani, pontosítani a regisztrációnál megadott adatokat, és kérte is, hogy ezzel éljenek azok, akik korábban téves adatot közöltek. Kiemelte, ez azért nagyon fontos, hogy valóban el tudják érni az oltást kérőket, és minél előbb el tudják nekik juttatni a védőoltást. Jelezte: az [email protected] címen levélben is lehet jelezni az adatok módosítását.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Talán nem ártott volna a valós szakemberek figyelmeztetésére hallgatni, és nyáron nem szabadságra menni, utazgatni,nem az egészségügyi dolgozókat megzsaroló "törvényt alkotni", hanem azzal foglalkozni, ami ilyen esetben egy kormány feladata lenne! Nem ártana végre ha a politikusok helyett szakemberekre bíznák a védekezést, amihez a kormánynak az eszközöket illene biztosítani. Nem verbálisan, ténylegesen. A vakcina beszerzést nem külügyérünkre bízni a fürkészeivel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Mit tehet a népegészségügy, az ÁNTSZ forrás megtakaríatás után, kénytelen eltűrni haáskör hiánya miatt a szakbarbár tintanyalók beleböfögését!!!
.
------ Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
.
2012. szeptember 28. 06:05
.
""""Esetenként az ország járványügyi biztonságát is veszélyezteti az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi szervezeti átalakítása, amelynek keretében a szolgálat egy részét népegészségügyi szakigazgatási szervként (NSZSZ) a kormányhivatalok fennhatósága alá helyzeték"""
------------------------------------------
.
Az egészségügyi tárcát elvitte a szarkabőrbe bújt csúszómászó!
.
Az, aki bátorkodik belekotyogni, sőt főszerepet játszani a járványkezelésben, még életek árán is, számolgatva az áldozatokat, és annak arányában kormányrendeletezni, a konzultációs hadjárat alapján átruházva a felelősséget a konzultációban résztvevőkre!
Yoda69
muller, nem voltal ott amikor O1G megmondta a virust mar levittuk a birkozo szonyegre. (Kar hogy errol a virus nem tud)
ómió
Azért, az "efftársi gáncsok" se kutya...!
kereső
Kedves Cecile! Rossz a ragozás. Az egészségügyi dolgozók heroikus küzdelmet folytatnak/vivnak a járvánnyal szemben. Te meg ezt csak a józan ésszel szemben folytatod/vivod. Jobb lenne már átadni a helyedet egy hozzáértőnek.
Nessy
Talán nem ártott volna a valós szakemberek figyelmeztetésére hallgatni, és nyáron nem szabadságra menni, utazgatni,nem az egészségügyi dolgozókat megzsaroló "törvényt alkotni", hanem azzal foglalkozni, ami ilyen esetben egy kormány feladata lenne! Nem ártana végre ha a politikusok helyett szakemberekre bíznák a védekezést, amihez a kormánynak az eszközöket illene biztosítani. Nem verbálisan, ténylegesen. A vakcina beszerzést nem külügyérünkre bízni a fürkészeivel.
kereső
Azt mondja Cecile "A két:hetes zárással megszakítható a fertőzési lánc,"- nem a sok teszteléssel, és fertőzősi gócpontok felderitésével- a gócpontok izolációjával lenne megszakitható???Csak úgy józan paraszti ésszel végiggondolva.Tulajdonképpen most csak a gyerekek lesznek karanténban- és nem lehet gyakorlatilag ruhát, és cipőt venni. Minden más maradt a régiben. Akkor mit is szakitasz meg Cecile???
namihami
""Müller Cecília: "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal"""---és mint a példa mutatja, erősen vesztes pozícióban vagyunk. (szintén Nyunyóka...)
human
Nem heroikus, hanem szakértői küzdelem kellene.
Azt a munkást sem dicsérik meg aki a lapát rossz végével kezdi el ásni a gödröt akkor sem, ha azt heroikusan csinálja.
tudode
Persze!
.
A politiKÁNAK/kormánynak alárendelve

----- ,Müller Cecilia úgy hallotta -- a kéthetes zárással -- meg fogják állítani a fertőzési láncot
nyugatifeny.hu/2021/03/07/muller-cecilia-ugy-hallotta-a-kethetes-zarassal-meg-fogjak-allitani-a-fertozesi-lancot
------------------------------
.
Az a fránya vírus remélhetőlegt veszi az adástt!
solidedge
Hosszabb távon ugyanannyian fognak megbetegedni, mint a részleges szigorítások nélkül. Hagytak egy csomó kiskaput a fertőzésnek. A cél a járványgörbe laposítása volt, hogy a kórházak működőképesek maradjanak.
Nyírfa
A heroikus küzdelem és Müller Cecília között nem látok kapcsolatot. Mondanám, hogy örülök annak, hogy legalább ő megkapta a 2. oltását, ami nem kínai és nem orosz - azok a plebsznek fenntartottak - de nem mondom, mert nem tudnám jó szívvel.
Az pedig ügyész után kiált, hogy felfüggesztették az AstraZeneca vakcinával való oltást, helyette a kínait adják a regisztráltaknak. Eszed nem eszed, nem kapsz mást.
Ha papucsról lenne szó: Batz vagy kínai, nem lenne ember, aki a kínait választaná.
Pedig az csak egy papucs, ami önmagában nem veszélyezteti az életünket. Bár, ha kínairól van szó, ki tudja.
Ez viszont vakcina. Van kormánytag, aki tud mérlegelni? Aki rádöbben, hogy életekkel játszik? Ez nem póker. Szolgálat: Hahó, kormány, érti valaki?
Qqberci
Nem küzdeni kellene, hanem dolgozni és dolgozni hagyni!!!...
NKF
Bolsikáim,jó lenne ha otthon néha,nézzetek már tükörbe!Csak van nálatok is legalább egy darab.
Fletónak is javasolnám,hogy néhanapján nézze meg a róla készült fotókat!
Pálinkás Pál
Mit vártok egy olyan országban ahol a tiszti főorvos praxist sem nyithatna ,mert nincs meg hozzá a továbbképzése...és papíron ez a vén demens irányítja a védekezést!!! egyébként meg a grazi ápolttól függ minden,,,..
balos
@NKF: Anyád melyik lukán távoztál turulszar?
balos
A cilike heróikus küzdelme,hogy megbírkozzon a ráaggatott feladattal,nyerésre áll!A sok szervilis bika,közt legalább egy tehén is kiadósat nyúl le az adónkból,holmi "szolgálat" címén!
kolnidre
Sokkal hasznosabb lene ha visszaköltöznél a fa tetejére madárijesztőnek.
Béla333
Te Nyunyóka semmiféle küzdelemben nem veszel részt.
Azzal küzdesz maximum, hogy hogyan titkold el a közpénz elköltések disznóságait.
Ez a te küzdelmed, és ez nem is kevés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.