A lap több olvasója szerint káoszos volt a szombati oltás, ám volt olyan, aki szervezettséggel találkozott az oltóponton.

A Telexnek jelezte több olvasója, hogy mit is tapasztaltak szombaton, amikor elviekben le volt fújva a kormány által szervezett központi koronavírus elleni oltás, ám sokaknak ennek ellenére is sikerült hozzájutniuk a vakcina első adagjához. 

Telex: nem regisztrált, mégis kapott oltást egy férfi

Oltáshoz készítik elő a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontján 2021. március 6-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Rosta Tibor

Mint ismert, pénteken a hétvégére tervezett 74 ezer 18 és 60 év közötti krónikus betegek beoltását tervezte a kormány, ám komoly adatszinkronizációs hibák léptek fel (olyan is kapott oltásra behívást, aki már megkapta a vakcina első adagját, illetve volt, akinek 160 kilométerre a lakhelyétől jelöték ki az oltópontot), emiatt lefújták a védőoltások kiadását. 

Ám szombaton a lap szerint ennek ellenére mégis zajlott az oltás, viszont a körülmények meglehetősen káoszosak voltak. A lap egyik középkorú olvasója leírta, ő elment egy kórházba úgy, hogy nem regisztrált a vakcináért, és simán bejutott a bejáraton, de végül elküldték a regisztráció hiánya miatt. Egy másik kórházban azonban megkapta a védőoltást, holott ott is jelezte, hogy nincs regisztrálva és krónikus betegsége sincs. 

A regisztrációnál közöltem, hogy nem regisztráltam, csak oltatnék, ha van rá lehetőség. Feltelefonáltak valakinek, aki közölte, hogy lehet innentől mindenkinek oltást adni.

A Telex olvasója azt is leírta, hogy ahogy elkezdett terjedni, hogy mégis lehet oltást kapni, egyre többen lettek – bár tömeg gy sem alakult ki –, ám egyszer egy kórházi dolgozó elküldte azokat, akiknek nincs krónikus betegsége. Többen ennek ellenére is maradtak a meg nem nevezett kórházban, ahol röviddel később egy újabb kórházi dolgozó már azt közölte az egybegyűltekkel, hogy mindenkit beoltanak, aki ott van. 

Egy másik olvasója a lapnak a behívó sms nélkül is kapott oltást – egy másik ember ugyanis felajánlotta, hogy átküldi az ő behívó sms-ének képernyőfotóját. Ezzel a módszerrel ketten is kaptak oltást, noha az sms vasárnapra, nem szombatra szólt és egy teljesen másik oltópontra hívták be az illetőt.

Egy harmadik olvasó ugyanakkor arról számolt be a lapnak, hogy ő szervezettséget tapasztalt az oltóponton:

Engem is beoltottak ma, és a kórház nagyon szervezett volt. Hogy ne menjen kárba egy adag se, össze kellett várnunk 10 embert, aki bejött megkérdezni, hogy beoltják-e. Egy ampulla 10 adag az AstraZenecábol, ezért mindig akkor nyitottak egy ampullát, amikor összejött a tíz érdeklődő. Így minden adagot felhasználtak. Annyi volt az egyetlen gond, hogy ha 8-9 en ott voltunk, meg kellett várni a 10-ik embert. Minden rendben volt, az orvosok, nővérek jó fejek voltak.

Forrás: Telex

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Horizont: Közoktatásban hasonló volt a helyzet.A tanárok oldották meg saját zsebből azt amit a drága CSOK nem volt hajlandó. Ezt az összetákolt rendszert a végeken dolgozók tartják még úgy ahogy életben.
Lepényleső
"Na ugye!" Minden megy rendbe,- ahogy esik úgy puffanik tervre?
pécsi
@sgl: mi a probléma? NEM REGISZTRÁLT,de megkapta. Gondolom örült neki, mert vissza is utasíthatta volna. Az oltás önkéntes. Mindenki oltassa be magát és ne uszítson. Ha élni akar, menjen és vegye fel az oltást.Persze ,akinek ez nem tetszik, vagy ugat ellene, az elmehet... Az ATV-ben egy csomó barom sejtelmesen ,de az oltás ellen van. Érdekes, hogy a DK-s , többnyire oltás ellenes gárdából a polgármester és az orvosként harmatgyenge ,szintén polgármester sietve beoltatta magát. Bizos, ami biztos! De akkor ne pofázzanak ellene és ne bizonytalanítsák el az egyszerű embereket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.