Végre megjelent a Magyar Közlönyben a vonatkozó rendlekezés a hétfőtől életbe lépő változtatások egyikéhez.

A 444 vette észre, hogy végre megjelent a részletes kormányrendelet arról, hogy a szülőknek kérelmezni kell az iskolákban és az óvodákban a gyerekek felügyeletét. 

Csak akkor lesz gyerekfelügyelet az óvodákban és iskolákban, ha a szülő kéri

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Mint ismert, a köznevelési államtitkár pénteken még arról beszélt, hogy a hétfőtől életbe lépő lezárás kapcsán nem szerveznek gyerekfelügyeletet az iskolákban és óvodákban. Szombaton aztán kiderült, hogy mégis ez lesz. 

Vasárnap pedig megjelent a részletesebb rendelkezés, amely szerint csak akkor van gyerekfelügyelet, ha a szülő azt kéri. 

A cikk szerint "a szülőnek nem muszáj személyesen, hanem elég elektronikus úton kérelmeznie, hogy vigyázzanak gyermekére."

Forrás: 444

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Valamelyik ideírogató jobbost (nagyon szépen) megkérnék (mert fentről úgyse kapok választ), hogy a vírus terjedése szempontjából mégis, mi a különbség a tanítás és az ügyeletbe beküldött gyerekek helyzete között? Talán a vírus kapcsolódik a tanítás tényéhez? Vagy ügyeleti időben és helyzetben a kór is lazít egy keveset?
Lehet, hogy én vagyok az orbáni logikához kevés vagy gyenge, ezért kérem a magyarázatokat egyszerű, könnyen érthető módon közölni velem. (előre is kösz)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.