Arra kérte a lakosságot az ITM helyettes államtitkára, hogy a nyitva tartó üzletekbe egy családból lehetőleg csak egy személy menjen vásárolni.

A járvány óriási hullámban tört Európára, így Magyarországra is, ezért kell zárni, de az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak, az interneten mindent meg lehet vásárolni – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap a Facebookra feltöltött posztjában.

Schanda Tamás: online továbbra is nyitva maradhatnak a zárásban érintett üzletek

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Schanda Tamás azt kérte a lakosságtól, hogy azokban a boltokban, amelyek továbbra is fogadhatnak vevőket, átgondoltan vásároljanak, ne kelljen feleslegesen, többször menniük. Lehetőleg egy ember menjen egy családból, így is csökkentik a kontaktusszámot, valamint fontos, hogy az emberek, ha tudnak, kártyával fizessenek, mert a készpénz felületén is megmaradhat a vírus.

Tartsák be 1,5-2 méteres távolságot az üzlet munkatársaitól és a többi vásárlótól is, viseljék a maszkot megfelelően, valamint kezüket gyakran fertőtlenítsék – hívta fel ismételten a figyelmet az óvintézkedésekre az államtitkár.

"Köszönettel tartozunk a kereskedelmi dolgozóknak, hiszen folyamatosan helytállnak a legrosszabb időszakokban is, és biztosítják azt, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. Vigyázzunk fokozottan az egészségükre!" – fogalmazott Schanda Tamás a Facebookon.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.