Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy Facebook-videóban arról beszélt, hogy a kormánynak kell garantálnia azon szülőknek a teljes jövedelmét, akik az újabb iskolabezárás miatt kényszerülnek otthon maradni a gyerekükkel.

A kormány garantálja, hogy jövedelemkiesés nélkül maradhassanak otthon gyermekükkel a munkavállalók – szólított fel Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke online sajtótájékoztatóján vasárnap.

MSZP: az otthon maradó szülőknek teljes bérkompenzáció kell

Fotó, címlapkép: Facebook/MSZP/részlet a videóból

Hétfőtől egy hónapra bezárnak az általános iskolák, óvodák, ezért a gyermekeikkel otthon maradóknak szükségük van a teljes bérkompenzációra, 100 százalékos táppénzre. Gondoskodjon róla a kormány! – mondta az ellenzéki politikus.

Kunhalmi Ágnes beszélt arról is, hogy nincs minden családban a távoktatáshoz szükséges számítástechnikai eszköz, emiatt is szüksége van segítségre a diákoknak, továbbá a közmédiát be kell vonni a távoktatásba.

Hozzátette: a gyerekek jelen körülmények között nem tudnak felkészülni az érettségire, ezért azt nem lehet hagyományos formában megtartani.

Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta, minél hamarabb meg kell kapniuk az oltást a pedagógusoknak, iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozóknak és az érettségiző diákoknak.

A kormány segítse végre a tanárokat és a diákokat! – szólított fel az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes szóvá tette azt is, hogy a miniszterelnök úgy állítja be, mintha mindent megtett volna az oltóanyag beszerzéséért, holott a Moderna-vakcináknak csak a felét kötötték le.

Ne hagyja a kormány, hogy mások használják fel az EU által a magyaroknak szánt oltóanyagot! Ahelyett, hogy Brüsszelt szidnák, használják fel az unió által kínált lehetőségeket, így semmi alapjuk az EU bírálatára – jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Az MSZP szerint semmilyen vakcinát nem szabad lemondani, a járvány harmadik hulláma megmutatta, hogy a vírus mutánsai egyre veszélyesebbek – mondta.

Kunhalmi Ágnes kitért arra is, hogy most hétvégén indult volna a tömeges oltás az oltópontokon, de a rendszer összeomlott, téves sms-ket küldtek a vakcinára váróknak.

A kormány ne a néppárttal veszekedjen, hanem végezze a dolgát és gondoskodjon az emberek beoltásáról! – fogalmazott a szocialista politikus.

Szerinte az is érthetetlen, mi szükség pont a világjárvány kellős közepén egészségügyi reformra, tíz évük volt rá. Épp most kell kikényszeríteni az új foglalkoztatási jogviszonyokat? – tette fel a kérdést. Az eredmény több mint ötezer távozó egészségügyi dolgozó a Covid-járvány harmadik hullámában. A kormány csak növeli a káoszt – vélekedett az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
De, hisz', efftársak, ti még "fájni fog"-gal "kúráltatok"! Vagy az csak veletek van "csomagban"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.