A Facebook-oldalán írta meg Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a járványkezelés kapcsán vasárnap délelőtt, hogy a kormány elbukott a járvánnyal szemben – vette észre a Hírklikk.

Donáth Anna: Orbán valódi ellenfélre talált – és elbukott

Fotó, címlapkép: Facebook/Donáth Anna

Az EP-képviselő szerint Orbán valós ellenfelet kapott a járvány "személyében" és elbukott a vele szembeni folytatott harcban.

Oly sok kitalált ellenség után, most egy valódi ellenfelet kellett volna Orbán Viktornak legyőznie: a koronavírust. Meg is hirdette újabb háborúját és támad, harcol, legyőz, parancsol.

A háborújának azonban most nincsenek győztesei, csak vesztesei. A háborújának ugyanis halottjai vannak, rengeteg halottja. Úgy tűnik azonban ez nem különösebben zavarja, egyetlen dologra fókuszál: minél előbb körbeplakátolhassa az országot azzal, hogy győztünk!

Donáth szerint az nem kétséges, hogy a járványt legyőzik, ám hogy milyen áron, az nagyon kérdéses, mert eddig 15 ezren haltak meg a koronavírus következtében az országban, az egészségügy pedig az összeomlás szélén áll a Fidesz miatt, amely a képviselő szerint a

nap mint nap halállal szembesülő orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat döfte hátba a kormány.

Donáth Anna szerint az egész magyar egészségügyi rendszerből 10 év Fidesz-kormányzás után csak romok maradtak, miközben az új egészségügyi törvénnyel több ezer kórházi dolgozót üldözött el a kormányzat a területről, akik nem fognak a járvány végeztével sem visszatérni.

Ami a több mint egy éve tomboló járványnak nem sikerült, azt a Fidesz egy tollvonással elintézi: lehetetlen feltételekkel, rabszolgatörvénnyel megtörik az egészségügyi dolgozókat. (...)

Az a mi feladatunk most, hogy a kormány leváltásáig arra kényszerítsük a kormányt rendezze a kórházi dolgozók szerződéseit, hogy a járvány elleni küzdelem valódi hősei normális feltételek és normális bérek mellett dolgozhassanak. Ezek után el kell érnünk, hogy a kormány az EU-s támogatásokat végre a legfontosabbra költse: kórházakra. A Fidesz leváltása után pedig egy emberséges és igazságos Magyarországot építünk, egy országot, ahol valóban minden élet számít.

Forrás: Hírklikk

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
A másik dolog, hogy kár álmodozni a leváltásról. Egy diktatúrában képtelenség leváltani a kormányt. Csak megdöntetni lehet ERŐSZAKKAL... ezzel a ténnyel amíg nem bír szembenézni a teljes ellenzék, szarbángeci csak kér még egy tejmentes (hogy megint nehogy befosson) kávét... páran közülük pedig már ezt évek óta pedzegeti, pl Varjú vagy éppen fröccsös bolsi kapitányunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok