A Facebook-oldalán írta meg Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a járványkezelés kapcsán vasárnap délelőtt, hogy a kormány elbukott a járvánnyal szemben – vette észre a Hírklikk.

Donáth Anna: Orbán valódi ellenfélre talált – és elbukott

Fotó, címlapkép: Facebook/Donáth Anna

Az EP-képviselő szerint Orbán valós ellenfelet kapott a járvány "személyében" és elbukott a vele szembeni folytatott harcban.

Oly sok kitalált ellenség után, most egy valódi ellenfelet kellett volna Orbán Viktornak legyőznie: a koronavírust. Meg is hirdette újabb háborúját és támad, harcol, legyőz, parancsol.

A háborújának azonban most nincsenek győztesei, csak vesztesei. A háborújának ugyanis halottjai vannak, rengeteg halottja. Úgy tűnik azonban ez nem különösebben zavarja, egyetlen dologra fókuszál: minél előbb körbeplakátolhassa az országot azzal, hogy győztünk!

Donáth szerint az nem kétséges, hogy a járványt legyőzik, ám hogy milyen áron, az nagyon kérdéses, mert eddig 15 ezren haltak meg a koronavírus következtében az országban, az egészségügy pedig az összeomlás szélén áll a Fidesz miatt, amely a képviselő szerint a

nap mint nap halállal szembesülő orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat döfte hátba a kormány.

Donáth Anna szerint az egész magyar egészségügyi rendszerből 10 év Fidesz-kormányzás után csak romok maradtak, miközben az új egészségügyi törvénnyel több ezer kórházi dolgozót üldözött el a kormányzat a területről, akik nem fognak a járvány végeztével sem visszatérni.

Ami a több mint egy éve tomboló járványnak nem sikerült, azt a Fidesz egy tollvonással elintézi: lehetetlen feltételekkel, rabszolgatörvénnyel megtörik az egészségügyi dolgozókat. (...)

Az a mi feladatunk most, hogy a kormány leváltásáig arra kényszerítsük a kormányt rendezze a kórházi dolgozók szerződéseit, hogy a járvány elleni küzdelem valódi hősei normális feltételek és normális bérek mellett dolgozhassanak. Ezek után el kell érnünk, hogy a kormány az EU-s támogatásokat végre a legfontosabbra költse: kórházakra. A Fidesz leváltása után pedig egy emberséges és igazságos Magyarországot építünk, egy országot, ahol valóban minden élet számít.

Forrás: Hírklikk

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
mindennek feltétele a teljes vagyonelkobzás...utána böri...ha nem ez lesz..a puhos csak lázítani fog bukása után...természetesen a vírusügy összes szereplőjét mellé
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
mindennek feltétele a teljes vagyonelkobzás...utána böri...ha nem ez lesz..a puhos csak lázítani fog bukása után...természetesen a vírusügy összes szereplőjét mellé
Nyírfa
Anna rokonszenves, intelligens, értelmes, érett ember. Idővel szívesen látnám miniszterelnökként.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ..miért is záratnád be ?...tudtommal szerinted nincs is vírus...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: hol írtam én ilyet hogy nincs vírus? és nemtudom értetted-e...?...összes szereplő...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ..a végén már állítottad de előre tagadtad min szentpál Jézut.
...amúgy a vírus nem csak magyarországi jelenség, és ha azért elitélnek valakit akkor mindenütt ahol azáltal haláleset történt ugyanazt kell tegyék...szóval ilyen meggondolatlan butaságok, hogy Orbán vétkes bármilyen virussal kapcsolatban ritkanagy sötétségre utal.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: akkor gyorsan mutass csak egy írásomat vírustagadásról...,bármikorról...aztán mondd csak...melyik uniós országban oltanak még nem engedélyezett vakcinával...főleg öregeket...amit még a gyártó sem javasol../ kínai /..és mindezért a különleges jogrend miatt egyedül a puhos lesz a felelős...de én azért melléültetném a többit is..
tudode
A felcsúti nemzetvezető már 2012-ben megágyazott a pandémiának, csupán forrás megtakarítás céljából az ÁNTSZ átszervezésével, amelynek a lakosság most issza a keserű levét
.
----- Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
---------------------------------------
.
Sőt azt írja az újság, hogy
.
----- Kis János: „Ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad”
magyarnarancs.hu/belpol/kis-janos-ez-a-tragedia-szemely-szerint-orban-viktor-lelken-szarad-234434
.
"""" KJ: Orbán ellenzékből megbuktatta az egészségügyi reformot „az egészség nem üzlet” demagóg jelszavával, kormányra kerülve pedig magára hagyta az egészségügyet. Tíz éven át a füle botját sem mozgatta, miközben folyamatosan zajlott a kórházi orvosok és szakápolók menekülése külföldre, a magánszférába vagy más szakmába, a maradék független sajtó pedig tele volt kórházi fertőzésekről, a sürgősségi ellátás katasztrofális állapotáról szóló beszámolókkal. A tények tagadásán kívül egyetlen dolog jutott az eszébe: centralizálni, centralizálni, és még jobban centralizálni. Volt egy jól szervezett tisztiorvosi hálózatunk, elismert szakemberekkel, laboratóriumokkal, önálló hatósági jogkörökkel. Az ÁNTSZ a saját szakmai normái szerint, autonóm intézményként működött. Sikeresen szétverték, a maradékát besorolták a humánerőforrás-minisztériumba. Maradt nekünk Müller Cecília, háta mögött két rendőrtiszttel.
------------------------------
.
Micsoda csipet csapat! Még ellenzékben is képeSSek ártani!
Pokróc
Ez az kiscsaj ! Adjatok nekik ,had szóljon ! Ez az !!!
Pokróc
Attention ! Senki ne higgyen Orbánnak !!! "Senikt nem hagyunk az út xélén ! "Mondotta ! Vagy beletaszította a népet egészségügyi válságba vagy simán árokba lökött 10 -100 000 Magyart lakahatási vagy megélhetési válságba . Ez az utóbbi 11 év 1ed uralmának termése .
Senki ne tévedjen el !!! Tisztánlátás a jövő ! Tiszta út !!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nincsenek egy súlycsoportban

Manfred Weber a Fidesz frakció tagságának megszüntetéséről

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője a Welt am Sonntag című német lapban megjelent „Rechtspopulisten sind willige Türöffner für ein linkes Europa” írásában foglalkozott a témával:
„Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke nagy robajjal rácsapta az ajtót az EPP-frakcióra, és hatalompolitikai vágyálmai egy európai uniós jobboldali populista párt vezetéséről szólnak.”,
„A jobboldali (Orbánék) populisták le akarják választani a jobboldalt a politikai középről és a társadalom megosztására törekednek, amivel valójában megnyithatják az utat egy baloldali Európa előtt”,
„az EU nem önkiszolgáló bolt, és nem is színpad az önös ambíciók kibontakoztatására”,
„A jobboldali populisták le akarják választani a jobboldalt a politikai középről, és összekeverik a lármázást a tetterővel”,
„a kereszténydemokraták a közös európai-nyugati értékek védelmezői, elutasítják a nacionalista egoizmusokat és az európai társadalmak összetartására törekednek”,
etc.
Gazella
@Csizmás Kond: kotrodj minyákolni a dagadékodhoz... Semmi keresni valód nincs a köreidben!!
justhpeter
Orbánt valóban meglepetés érte, mert arra senki nem gondolt, hogy a vírus fogja lerántani a lopkodáson és a süketelésen alapuló rendszerről a leplet. Elméletileg a gazdasági ellehetetlenülésnek kellett volna a NER-t eltakarítani, de az lassabb lett volna, ezzel ellentétben a nem létező kormányzásnak, a kései felismerésnek és a felelőtlen felkészületlenségnek sokkal nagyobb ára lett, amit már soha nem lehet reparálni. Már csak ennek okán is buknia kell.
Sámannus
Folytatódik a retyó politika. Harcz a piszoárban, mint régen amikor Merkelt térítette el a mosdó előtt. Most putyinnak meg a többi despotának kell majd kiverni, ha közel kerül.
Mehet majd kipcsak világkonferenciára, sámándobos találkozóra, foshat majd a kumisztól mint Kövér nertárs.
134.bátor
Te István Gyula ott a Facebookon! Te akkora gyökér vagy,ömlik a pofádból a szar,meg a gyűlölet!! Mi a picsáèrt nem takarodsz innen a fideszes mèdiákra?? Unintelligens, büdös paraszt vagy,csokornyakkendőbe bújtatott pingvin! Látszik,hogy " kormánytisztviselő" vagy,bár nehezen tudom elképzelni ,hogy takarîtónál magasabb pozícióban lehetsz. Igazi bunkó vagy!!
verőce21
Itt ez a sok hatalom- és pénzéhes, tanulatlan, buta lipsi... , Isten mentse meg ezt az országot attól, hogy ezek bármilyen döntéshez is hozzájussanak itten...
pécsi
Hülye ez a nőszemély! Közel 1 millió embert beoltottak, Európában az élen állunk. Orbán jól csinálja , " ha nem tetszik el lehet menni! " Ugye emlékszünk gyurcsótány híres szövegére? Ő is itt van pedig de jólenne, ha elhúzna klárával Bulgáriába! Az egészségügy nem ment tönkre kedves ballibsi testvérek, működik, ezért még a DK-s simlis polgármester, ill orvosnak kutyaütő polgármester úr is gyorsan, sumákban beoltatta magát, miközben az ATV-ben sejtelmesen az oltás /vagyis Orbán/ ellen pofázott! Gondoljátok meg proletárok. A képviselőnő pedig kezdhet csomagot készíteni az undorító apjának a sittre!
Lepényleső
Saját bevallása szerint már decemberben legyűrte a pástra,- amihez képest elég szépen arat a halál utána?
ómió
Donáth efftársnő szerint, hazudjuk rá, hogy elbukott! Ez az "efftársi irányelv"!
kereső
@pécsi: Nem kell itt semmi más, csak egy kis "gyurcsányozás, szemkilövetés, "-és minden meg lesz oldva, "s a haza fényre derül. "Csak azt nem tudjuk meg, hogy ki cseszte el , hogy 74 ezer ember hülyére lett véve, hogy ennyi ember nem lett beoltva,
hogy hol van 323 ezer -Pfizer, Moderna, Astra vakcina, hogy miért most kellett az egészségügyi rendszer "átalakitása",miért oltanak 60 év felettieket és krónikus betegeket kinai vakcinával???... lehetne sorolni tovább.
Az itteni fideSS /orbán scheggéből kilógókat kérdezem!!!
verőce21
Letöltendőre kell változtatni a felfüggesztettjét...
Vagy felfüggeszteni...
solidedge
Nem akarom védeni Orbánt, de több tucat általa kitalált ellenséget győzött már le.Most valóban csúfosan megbukott a valódi ellenségtől, de az siker aránya azért még meggyőző.
Szevasztok
Már nem emlékszem miket hazudoztunk a Bandival.Csehkának könnyü ő mindig igazat mond.
csak úgy....
@Shikari: @verőce21: Dumm und Dümmer (Dumb és Dumber – Dilibogyók)
NKF
Ennek a kis ribinek,még sokat kell tanulnia !
Aki Én
@verőce21: ,,Itt ez a sok hatalom- és pénzéhes, tanulatlan, buta lipsi... , Isten mentse meg ezt az országot attól, hogy ezek bármilyen döntéshez is hozzájussanak itten...

Erről lemaradtál balfasz. Tíz éve ők vannak hatalmon.
verőce21
@Aki Én: Te oan vicces fiú, Feri...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.