Abba kéne hagyni ezt a kormányzást, ami nem megy, kár tovább erőltetni. Haza kéne menni, le kéne ülni egy pohárka pálinka mellé, és csöndben elmotyogni, ez sem jött össze, hiába volt a sok lopás és szemétség a demokrácia ellen. Rab László szŰrreál összefoglalója a zűrzavaros 9-es hétről.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1984
"Kuncze Gábor volt belügyminisztert, országgyűlési képviselőt kérdeztük arról, ami a hétvégén történt az egészségügyben. Azt mondta: kétségtelenül nehéz helyzet a vírus miatt, és ha egy egy jól szervezett állam találja szembe magát ezzel a járvánnyal, feltehetően akkor is problémák lettek volna. De a magyar állam nem ilyen. Pandémia nélkül is elég rátekinteni az egészségügyre, az oktatásra (most különösen az egyetemekre), a kultúrára, azon belül színházi szférára, és azt látni, hogy nincsenek koherens elképzelések, a szakmai szempontok helyett egy ember akarata érvényesül.

Hangsúlyozta: ez a magyar állam már nem működött, de ezt eddig nagyon jól tudta palástolni kommunikációval, nevezetesen ellenségek képzésével és az ezek elleni „harccal”. A hívek legfeljebb úgy gondolták, hogy kicsit kevesebb a pénzük, a gyerek meg elmegy külföldre dolgozni, „de hát szegény Orbán Viktort támadja az EU, a migránsok meg a Soros”. Aztán amikor jött a valódi ellenség, a vírus, akkor kiderült, hogy azt nem lehet kommunikációval legyőzni. Mondhatja a miniszterelnök, hogy lenyomtuk a vírust a birkózószőnyegre, és mi támadunk, az meg védekezésik, de a vírus legfeljebb akkor kerül a birkózószőnyegre, ha „hanyatt esik a röhögéstől” – fogalmazott. Hozzátette: nemzeti konzultációt indítanak a nyitásról, aztán hirtelen zárnak, pedig matematikusok jelezték előre, hogy jöhet a harmadik hullám. Azonban a miniszterelnök erről nem vesz tudomást, megy a saját feje után.

Kuncze Gábor szerint nem túlbonyolított a rendszer, hanem központosított. „Mindenhova katonákat vezényelek, mindent én tudok, nem érdekelnek a szakemberek” – fogalmazott Orbán Viktorra utalva. Az operatív törzsről azt mondta: „áll két rendőr között egy néni, mondanak valamit, amiben többnyire nincs érvényes találatuk, majd büszkén megyünk tovább”. A magyar állam már korábban beleállt a földbe, most pedig azt látjuk, hogy a lábai fölfelé mutatnak és rúgkapál – vélekedett.

Az oltási regisztrációnál (amelyet a propagandaminisztérium...
1984
...intéz) ott volt a második kis négyzetecske, amelyet ha valaki beikszelt, akkor tudomásul vette, hogy a kormány tájékoztatókat küldjön neki és egy Fidesz-közeliként számon tartott cég kezelhesse az adatait – jegyezte meg. Ezért sokan nem regisztráltak. A hétvégi oltási malőrről azt mondta: azt végképp nem érti, hogy tudnak az adatok összekeveredni, „ez nem magyar kártya, hogy a Rodolfo megkeverte, aztán már csak ő tudja, melyik van legfelül”, a számítógépes rendszereknek vannak sajátosságai. Alkalmatlan emberek kezelik, akik hűek a rendszerhez, és ezért sok pénzt kapnak, csak most az életünkről van szó – vélekedett.

Egyetértett Lakner Zoltánnal abban, hogy egyre kevésbé erős szürkeállományban a környezet, amely körülveszi a miniszterelnököt. Ez azzal egészült ki a volt miniszter szerint az elmúlt másfél évben, hogy kiderült, Orbán Viktor szeret katonásdit játszani, „parancsra csinálunk mindent”. A lényeg a központosítás, ő megmondja, hogy mit kell csinálni és azt is, hogy mit kell mondani, hiszen látszik, Müller Cecíliáék ugyanazokat a szövegeket hangoztatják.

Amikor hirtelen jön valami, akkor csúszik be az, ami pénteken történt: a miniszterelnök közli, hogy leállítják az oltást, mert nem működnek az adatbázisok, majd rá egy órára „a megfelelő beszélő nyelv” azt mondja, hogy ez álhír, igenis rendben megy az oltás, aztán hivatalosan megállítják, de kiderül, hogy aki elmegy, mégis beoltják. A zűrzavar azért van, mert senki nem tudja, mit kell mondania, nem a tényekből nyilatkozik, hanem fölfelé néz, vár, és ha nem kapja meg a szöveget, „hülyeségeket beszél”.

Hasra esések még lesznek, hiába beszél sikerről a miniszterelnök. Most például azt mondja, hogy egyenesben vagyunk – csak akkor tegye hozzá azt is, hogy melyik irányba megyünk, mert most éppen úgy tűnik, hogy visszafelé indultunk el – jegyezte meg Kuncze Gábor. Ott vannak a gazdasági problémák, a bezáró vállalkozások, a munkanélküliség, százezreknek nem segít senki. Hiába a kommunikáció, mögötte emberek...
1984
...vannak, akik nem tudnak dolgozni menni.

Dacára annak, hogy fejre állt az oltási terv, az orvosok és ápolók lehetőségeiken túl, saját egészségüket kockáztatva próbálják működtetni a rendszert, amihez nem nagyon kaptak segítséget az elmúlt tíz évben. Ugyanez a helyzet a pedagógusokkal, akiknek azt mondják pénteken, hogy nincs ügyelet az iskolákban, vasárnap pedig azt, hogy van ügyelet, oldják meg valahogy, miközben át kell állniuk a digitális oktatásra. Az ország tehát fog működni, a szereplők működtetik, függetlenül attól, hogy a fölöttük lévő állam, kormányzat mi a túrót csinál és hogy próbálja őket megetetni azzal, hogy itt van már a Kánaán.

www.klubradio.hu/adasok/kuncze-gabor-lesznek-meg-hasra-esesek-116634

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.