Vasárnap hajnalban érkezett haza Dubajból a kedden oda megérkezett repülőgép.

A 24.hu cikke szerint vasárnap hajnalban tért vissza Budapestre Dubajból a HA-BES lajstromjelű, Raytheon Hawker 800XP típusú magánrepülőgép, amelynek a fenntartója a Fly-Coop Kft., tulajdonosa pedig a Hun-Jet Kft (amelynek pedig a Fidesz által kedvelt Valton-Sec Kft. a tulajdonosa). A Fly-Coop Kft. 2016-ban lett híres, mikor Rogán Antal helikopterrel ment vidékre egy lagziba, a gépet pedig a cég szervezte neki. 

Orbán veszélyes helyként említette Dubajt, gyorsan vissza is jött onnan a NER egyik kedvenc gépe

Egy ilyen típusú repülő tért vissza Dubajból vasárnap hajnalban Budapestre. A kép illusztráció

Fotó, címlapkép: Illusztráció/wikipedia GFDL 1.2/Aktug Ates

A cikk szerint a gép még kedden szállt fel Budapestről és Dubajba repült. Visszafelé egy constanțai megálló közbeiktatásával ért haza a magyar fővárosba (valószínűleg a román kikötőváros repterén tankoltak egyet) vasárnap hajnalban. A repülőgéppel korábban, 2019. április 2-án Kövér László házelnök is utazott, akkor egy nyolcfős küldöttség repült Rómába. Az Országgyűlés három napra összesen 6,8 millió forintot fizetett a gép bérléséért (maga a légi jármű A 700 milliót ér) a Fly-Coop Kft-nek.

A 24.hu cikke szerint a repülőgép útja azért is figyelemre méltó, mert Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki szokásos rádióinterjújában mindenkit arra kért, hogy halasszák el "a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat". Ezt a kormányfő nem azért kérte, mert "irigyek lennénk rájuk", hanem mert a koronavírus mutánsait különleges üdülőhelyekről hozzák be Magyarországra. A miniszterelnök mások mellett Dubajt nevezte meg ilyen veszélyes helyként:

Tanganyika, Maldív-szigetek, Dubaj – ezekről a helyekről hozzák be honfitársaink a veszélyes mutációkat. Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat.

Kis érdekességként a cikk végén olvasható, hogy a NER másik kedvenc magánrepülője, egy Bombardier Global 6000-es típusú gép egy hete érkezett haza a Maldív-szigetekről, ahol ugyancsak felerősödött az utóbbi időkben a koronavírus-járvány. Az Index vonatkozó cikke szerint ennek a gépnek letiltották a láthatóságát a népszerű FlyAware oldalról (máshol még lehet látni a gép mozgását, de kérdéses, hogy meddig).

Forrás: 24.hu, Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Micsoda sunyiságok fognak itt menni csakhogy eltitkolják kik és hova mennek vele!
ómió
Ez most akkor a "NER gépe", vagy - ami "sanszosabb" - csak efftársilag kell ráhazudni?
kissé felnőttem
@ómió: vezéregyéniségek közpénzen használják ezt is meg még vagy 3-4 hasonlót mult héten elkértem én is 10 napra
Lepényleső
Sok minden,s nem alaptalanul vethető szemükre,de a szolidság és igazmondás sosem lesz közötte?
CsipkeRózsa
Az országgyűlés fizeti a gép bérlését, a pénz könnyen összejött az ellenzéki képviselők büntetéséből.
ómió
@kissé felnőttem: Szóval, rá kell hazudni! Végtére is, úgy az "efftársi"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.