A Balatoni Szövetség arra kéri az érkezőket, hogy a bevásárlásaikat még otthon intézzék el, ne terheljék túl ezzel a kisebb települések boltjait, patikáit.

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke tett közzé egy felhívást, mivel attól tart, hogy a tavaly tavaszi lezárásokhoz hasonlóan idén is elözönlik a Balatont azok, akik úgy döntöttek, hogy a kéthetes lezárás alkalmából elhagyják a városokat. 

A balatoniak attól tartanak, megint elözönlik őket

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az atv.hu cikke szerint a szövetség elnöke (balatonfenyvesi polgármester) arra kéri az érkezőket, hogy bevásárlásaikat még otthon intézzék el, különösen a gyógyszerek beszerzését, hogy ezzel ne terheljék le a Balaton-parti kis patikákat. 

A Balatonpart nem egy üdülőhely most, hanem egy olyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton, az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Ezért kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat

- kérte a balatonfenyvesi polgármester.

A lap szerint tavaly tavasszal a magyar tenger körül több helyen is ellátási nehézségeket okozott a hirtelen megnövekedett tömeg (ez inkább a nagyobb településeken jelentkezett). A jó idővel a hétvégén már többen voltak a Balatonon, miközben a boltok többsége még nem készült fel a nagyobb tömegekre.

Forrás: atv.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.