A szakdolgozói kamara szerint már most is alig lehet találni elég szakembert a betegek mellé. 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a COVID-osztályokra már most is alig lehet megfelelő létszámban szakembert találni. 

Rengeteg napi szervezés kell ahhoz, hogy az főnővérek, ápolási igazgatók biztosítani tudják

- tette hozzá.

Népszava: túlterheltek a COVID-osztályok

Koronavírusos beteg ellátása tavaly áprilisban az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

Fotó, címlapkép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

A cikk szerint mindeközben az egészségügyi intézmények terheltésge drasztikusan nő, a hétvégén már 7445 embert ápoltak kórházban a koronavírussal összefüggésben (778-an voltak lélegeztetőgépen), és 254-en haltak meg. Pénteken még 6867 pácienst ápoltak kórházban, és 677 beteg volt lélegeztetőgépen.

A Népszava azon kérdésére, hogy vannak-e még tartalékok a rendszerben, a kamarai elnök a következőt válaszolta: 

Ismét be lehet vonni az egészségtudományi felsőoktatásban tanuló hallgatókat. Őket már jelenleg is önkéntes alapon bevonták szűrésekben és oltópontokon való közreműködésre. Most az osztályos körülmények közötti tömeges bevonás lehetősége lehet egy megoldás. Őket elsősorban azokra az ellátási helyekre lehetne bevonni, ahonnan a szakképzett, tapasztalattal bíró ápolókat tudnak átirányítani a frontvonalba.

A lap úgy értesült, a hétvégén már több orvostanhallgatót is értesítettek, a kormány pedig ugyancsak hétvégén jelentette be, hogy a rezidensek átirányításával is segítik a kórházi munka ellátását.

Balogh Zoltán úgy vélekedett, számolni kellene a már beoltott, de korábban a kora miatt elküldött nyugdíjas szakdolgozókkal is, persze ezt megfelelő ellentételezéssel és csak önkéntes alapon lehetne bevezetni. Emellett pedig az új szolgálati jogviszony miatt kilépett kollégákat is visszacsábíthatná a kormány – tette hozzá.

A Népszava cikke szerint a COVID-osztályok túlterheltségén a beoltottak száma is segíteni tudna (hétvégére már 980 ezer embernél többen kapták meg vbalamelyik vakcina első adagját az országban), bár az oltás az utóbbi napokban kissé szervezetlenné vált – bár ez a cikk szerint a közmédia híradásaiból nem derült ki, ott csdak arról szóltak a hírek, hogy folyik az országos oltáskampány.

Falus Ferenc volt tisztifőorvos ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy míg pénteken több mint 111 ezer, addig szombaton csak 35 ezer embert oltottak be a meghirdetett oltási kampánytól függetlenül. Ez azonban szerinte nem nevezhető sikernek, hiszen ha 5000 háziorvos egy nap rendes ütemben húsz embert beolt, az is napi 100 ezer beoltott embert jelent.

Forrás: Népszava

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1984
@ómió: 0941

Te is elhiszed, amit irkálsz, vagy csak másokat akarsz megvezetni?

1. A Moderna, csak az egyik (!!!) vakcina, ami nem is decemberben, hanem a harmadik negyedévben jönne. A többi vakcina ütemezés szerint érkezik!

2. propeller.hu/itthon/3641681-hadhazy-akos-szerint-egyaltalan-nem-allunk-jol-oltassal

És ehhez a témához milyen megjegyzést fűztél?
"Bezzeg a még nálunk is rosszabbul álló Nyugat! Az már "döfi"!" - te nem vagy normális (azért mert hülye vagy, vagy azért mert hazudsz, az már részletkérdés)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Na, ugye! Újabb "efftársi ok", amiért "ráérnénk" nyugati vakcinára várni decemberig!
Clavigo
@ómió: Ezekszerint mégsincs minden rendben,,te faszkalap.?? Azután hogy a félkegyelmü Gazdádék elüldöztek 5-6 ezer embert az eü- ből... Idóta vagy bumburnyák.
Nessy
Talán nem mostanra kellett volna időzíteni az egészségügyi dolgozók jogállásának inkorrekt megváltoztatását! Tényleg, ezt most kire hárítja a kormány és Orbán? Soros, Brüsszel, Gyurcsány, ellenzék? Esetleg a 133 bátor ember beállhatna ágytálat kivinni, elmosni, takarítani!
Aki Én
@ómió: Megriadtál, te hazudós elmebeteg bolsi csicska?
Egyrészt kétszer annyi vakcina jött az eu-ból, mint keletről, másrészt decemberben már nem fog kelleni a vakcina, ráadásul olcsóbban?
Te mennyire hülye vagy baszki...
ómió
@Clavigo: Ha idiótát látnál, "bumburnyák", kukkants a tükörbe! Ott láthatsz egy fajbolsi változatot! Az eü-sök most a "dupla fizetés rémével" lettek "elüldözve", bolsi fajkretén, mig Böszme vezíred kórházbezárásai alatt a síma elbocsátással! Látom, azóta is ezt fájlalod, fajgörény! Legalább csápolj neki!
ómió
@Aki Én: Pár nap könnyebbség után megint rád tört a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, elmebeteg bolsi fajgörény!? Onnét a vigyorgó munkásőr tagozatáról már azt se vagy képes elképzelni, hogy decemberre már túl leszünk a vakcinázáson? Kérj magadnak továbbszedálást, ne a kreténségedet hazudd másra!
1984
@ómió: 0941

Te is elhiszed, amit irkálsz, vagy csak másokat akarsz megvezetni?

1. A Moderna, csak az egyik (!!!) vakcina, ami nem is decemberben, hanem a harmadik negyedévben jönne. A többi vakcina ütemezés szerint érkezik!

2. propeller.hu/itthon/3641681-hadhazy-akos-szerint-egyaltalan-nem-allunk-jol-oltassal

És ehhez a témához milyen megjegyzést fűztél?
"Bezzeg a még nálunk is rosszabbul álló Nyugat! Az már "döfi"!" - te nem vagy normális (azért mert hülye vagy, vagy azért mert hazudsz, az már részletkérdés)
ómió
@1984: Nem láttad még, idiótája, az EU-s "oltottsági sorrendet", vagy csak a vörös zászló takarta el előtted? Lakosságarányosan másodikok vagyunk Málta után! Talán innét hazudozzál tovább! Az "uniós ütemezést" meg hagyjuk! Még soha nem "jött be"! Még "módosítottan" se!
Nessy
Jelenleg azzal operálnak, hogy csak az első oltást adják be, a másodikat, amelyik valós védelmet nyújt, csak jóval később.! Azaz, sokra nem megyünk a látszólagos jó oltási számokkal!
Clavigo
@Nessy: Orbán elvtárs meg jó szándék..?...( hataron belül )
Nessy
@Clavigo: Antagonisztikus ellentét van a kettő között!
Aki Én
@ómió: Nem tudom miért erőlködsz, már tudjuk, hogy nagyon buta vagy, nem kell győzködni.
Te buta balfasz azt hiszed, hogy egyszeri beoltás elég? Azt gondolod, az év végére elfelejthetjük az oltakozást? Ezért is repültek rá mások azonnal, te ostoba bolsi?
Te még önjelölt védőnek is alkalmatlan faszkalap bolsi hazudós vagy, baszod csicska.
Ráadásul ahogy elnézem a gazdád szakértelmét oltás ügyben, nem leszünk túl ezen.
Aki Én
@ómió: Ez nem egy verseny, te agyalágyult barom. Kit érdekel hányadik helyen állunk, mikor a beérkezett vakcinák felét oltottuk el?
A gazdád azt hazudta a buta fajtádnak, hogy egy hétvége alatt beoltják az egész országot.
Te secus, életképtelen buta csicska, te.
ómió
@Aki Én: Megint rád tört a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, bolsiék elmebeteg éhes proletárja, vagy csak most te vagy az ügyeletes bolsi troll!? És mondd csak: heveny rohamokban szokott ez rád törni? És nem kapsz ellene semmit? Ráadásul a rezidenciádon, ott az elmeosztály munkásőr tagozatán tényleg mindegy, hogy 1-1 ország lakoságának hány %-a van beoltva, mert "ez nem egy verseny"? Hisz' akkor ti bolsi fajtetvek "ráértek" oltakozni akár 5 év múlva is! Tudom, nektek még a "munkaversenyeitek" lehettek az "igaziak", idióta fajkretén, csakhát 45 év után, azok végeztével "csak" 50 év lemaradást "vívtatok ki" nekünk a "rothadó kapitalizmus" mögött! Most terveznétek "kivívni" ehhez még plusz 50-et, mi!? A ki mit hazudik műsorát meg, "szekusbolsi", (eszerint az voltál) a "rendezvényeiteken" hallgasd végig, a kezdeti meg a befejező Internacionálétok eléneklése között , ne másra hazudd a szarkupac bolsi egóddal együtt!
Aki Én
@ómió: Mai kötelező Ineternacionálé éneklés megvolt a kedves-vezető nosztalgikus fotója előtt, te bolsi kotorék?
ómió
@Aki Én: Már az Internacionálé-kántálásotokat is a másikra kell hazudnotok? Pedig a mocsokbolsi pofátokon kipottyantok, úgy ordibáljátok! Már az se elég, hogy a tetves bolsiságotokat hazudjátok állandóan másra, bolsiék fajtetve!? Ennyire rühellitek már önmagatokat!? Nem csodálom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.