A parlamenti politikus úgy látja, átoltottság terén sem áll olyan jól az ország, mint amennyire ezt a kormány propagálja.

A független országgyűlési képviselő egy Facebook-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy hozzávetőlegesen kétszer annyi nyugati vakcina maradt raktáron, mint amennyi kínai oltást beadtak – vette észre a posztot az Index.

Hadházy Ákos szerint egyáltalán nem állunk jól az oltással

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

A politikus szerint az Európai Járványügyi Központ adataiból jól látszik, hogy az összesen beérkezett 1 695 265 dózisból az első vagy második oltásra 949 985 adagot használtak fel. 

Az adatközlés időpontjáig ugyanakkor megmaradt 326 899 felhasználatlan adag nyugati – AstraZeneca, Moderna és Pfizer – vakcina. Ezzel párhuzamosan viszont 177 644 kínai vakcinát adtak be. 

Hadházy Ákos arra is kitért bejegyzésében, hogy az összesen érkezett és felhasznált vakcinák arányával sem áll jól Magyarország, mert például Ausztriában a 8. hétig érkezett vakcinák 80 százalékát, Dániában 95 százalékukat, Belgiumban 82 százalékukat adták be. Ezzel szemben Magyarországon az érkezett adagok 55 százalékát használták csak fel. 

A politikus szerint a jelenségre két logikus magyarázat is adódik: az egyik, hogy az országot nagyarányú gyógyszerkísérletbe vitte bele a kormány, a másik pedig az, hogy a kormányzat képtelen tisztességesen megszervezni a tömeges oltásokat.

Az Index ehhez annyit tett hozzá, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos február 26-án jelentette be az oltási stratégia megváltoztatását, addig kötelezően tartalékoltak a vakcinákból a második oltásra.

Hadházy úgy látja, az orosz vakcina csak egy blöff, mint ahogy az sem igaz, hogy Magyarország az átoltottságban előrébb lenne egy-két nyugat-európai országnál. 

Forrás: Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Minden bizonnyal amiatt nem hozatott létre az egyeduralkodó normálisan működő járványkezelő menedment, amire Hadházy Ákos koppintott rá,
.
---- Hadházy Ákos szerint valami nem stimmel az oltásokkal
nepszava.hu/3112298_hadhazy-akos-szerint-valami-nem-stimmel-az-oltasokkal
.
"""Mintegy 326 899 adag felhasználatlan nyugati vakcina lapulhat a hazai raktárakban, kétszer annyi, mint amennyi kínait már beadtak."""
-------------------------------------------
.
Annál nincs lejjebb, hogy még a járványból is műsorpolitikát fabrikálhat bárki, bármilyen szinten, akkor, amikor életek forognak kockán!
ómió
Bezzeg a még nálunk is rosszabbul álló Nyugat! Az már "döfi"!
lusta
Nézzük meg a hiteles tájékoztatást. A lengyeleknél áll a bál, hogy az oltás úgy csapni való, ahogy van. Hát a lengyelek nem ismerik a magyar fejleményeket. Tehát a lengyelek eddig 4 466 360 oltóanyagot kaptak. Ebből raktáron van 218 150, kiszállítottak az oltópontokhoz 4 248 210 db-t. Az első oltást 2 526 389 személy kapta meg, míg a másodikat 1 424 715. 4 233 embernél előre nem látható mellékhatások léptek fel, míg 5 135 adag kuka. Lehet így is adatot közölni.
Pedig csak négyszer akkoraák, mint mi és a nagy barátság a pisiokikkel azt is jelenthetné, hogy megszakértenék a lengyeleknél, hogyan csinálják. A cseheknél, ahol sokkal súlyosabb a helyzet, még azt is megadják, hány pcr és hány antigén tesztet végeztek. A sógorokat csak duma szintjén tekintik minta országnak. A nyitottság, az adatok azonnali feldolgozása és közzététele növelné a bizalmat, de ezeket valakinek meg is kellene csinálni.
solidedge
Az ukrajnai magyarok akik tömegesen jönnek át oltatni magukat nem ezt mondják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.