260 millió forintot sikkasztott el az OTP volt dél-dunántúli régióvezetője, F. Balázs, aki még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte. A 19 vádlott között menő borászok és luxuséttermek vezetői is vannak, akiknél a férfi a bank pénzén mulatozott.

260 milliós sikkasztással vádolnak egy OTP-főnököt, ha vádalkut köt, öt évvel megússza

Fotó: pixabay.com

A bankvezetőt alig látták a munkahelyén, ahová hetente egyszer ment be, idejének nagy részét a balatoni nyaralójában töltötte.

A pécsi bankár tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között

– így jellemezte a történteket Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője, aki az elképesztő vádirat részleteitől nyilatkozott a Borsnak.

A vádlott a kapcsolatait arra használta, hogy fiktív számlákat állítsanak ki a bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta.

A vádirat szerint a bank dél-dunántúli beruházásait végző építési cégek az ő kérésére túlszámlázott projektekbôl adtak vissza különböző összegeket, és a bank pénzén ezekkel a cégekkel végeztette saját lakás- és nya­ralófelújítását is. A régióveze­tő beosztottjaitól is pénzt követelt, rávette őket, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, amit minden hónapban le kellett adni neki.

Az ügyészség 19 embert, közöttük bankárokat, étteremtulajdonosokat és cégvezetőket vádolt meg.

Az ügyészség vádalkuval készül a tárgyalásra, a bankárnak beismerés esetén öt- éves letöltendő börtönt ajánlanak fel. A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá.

FRISSÍTÉS! 

Cikkünk megjelenése után az OTP Bank az alábbi kiegészítés közlését kérte:

„F. Balázs sikkasztási ügyére az OTP Bank belső vizsgálata derített fényt, és a pénzintézett tette a büntetőfeljelentést is korábbi alkalmazottjával szemben.”

Forrás: Bors

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
régi a mondás ki mivel dolgozik ragad rá hát ja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.