Az általános iskolások mától tanulnak otthonról, de nem működött a Kréta-rendszer.

Amíg felsősök és a gimnáziumok már régóta digitális módszerekkel próbálnak tanulni, az alsósoknak a március 8.-i hétfő volt az első ilyen napjuk, amikor otthonról kellett elkezdeni a tanulást.

Lehalt a digitális oktatási rendszer, a lezárás első tanítási napján

Fotó: Pixabay.com

Illetve kellett volna – írta meg as Blikk.hu – mert rengetegen panaszkodtak, hogy nem tudnak belépni a digitális oktatási rendszerbe, a Krétába. Ami azért is fontos, mert amíg a nagyobbaknál sokszor csak a feladatokat adják ki ebben a rendszerben, a kicsiknél azt tervezték, hogy innen bonyolítják az oktatást. 

A szülők talán azért vártak többet, mert a digitális oktatás első időszakában is káosz volt, de mostanra lett volna idő kijavítani a hibákat, gördülékennyé, hatékonyabbá tenni wezt az oktatási formát.

Forrás: Blikk.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Egyetlen dolgot mondjatok,ami simán ment volna!! Digitális oktatás,oltások,maga a járványkezelès,ès ugye ne feledjük a 2018- as választást,amikor ," leállt a vadiúj rendszer". Hozzá nem értés,kapkodás,hazudozás ,lopás. Nekem ez marad meg róluk örökre!! Ja,a mindent elsöprő gyűlöletet,hatalomèhsèget ne feledjük!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
Na elvitte a cica a technikátokat á fenét nem is volt csak itt ott, a kisebb településeken ma is max telefon oszlop van, nem wifi meg 4-5 GÉ eszköz se van ám mindenkinek.
EGY vicces bosszúságom éves telefonkáryás adat egyeztetés nó irom név stb stb okmányaim 99 % kész szuper
születési dátumom volt csak vissza, beirom nem fogadja el?1x 5x 17x sem bakker mezőben ott az évszám 2021 meg egy jobbra balra nyil na reagált is rá de mire leléptetgetem 1947 re hát ez 74x -12 hónapnyiszor kb 98 x kattintgathattam elélertem a hónaphoz végszóra itt viszont megörültem és pont mellé nyultam a nap nak nem 27 lett csak 7 na itt elszállt a tudományom csessze meg az orbán mert jönnek a migránsai telenoros kártyával és elvették tőle az irányitást ? baromi egy olcsó bohócsággal kell hadakozni évente, na eldobom a telómat is jővöre ha igy marad. Tecnika
Nessy
Ki gondolta, hogy amikor már máshol növekedett a fertőzés, az nálunk is megtörténik! Hát, megtörtént! És most van kapkodás, egymásnak ellentmondó intézkedések, kormány propaganda.
Clavigo
Csak gratulálni tudok...ehhez is. Remélem Kasler már összerakta a Corvin család alkatrészeit..Nincs ennél fontosabb.
Pálinkás Pál
a www.ekreta.hu oldal halott jelen pillanatban...gratula a kormánynak...
kereső
@DR Eric CARTMEN: Brüsszel, az a piszok "böszme" ebbe is belepiszkált!
Nessy
@DR Eric CARTMEN: Brüsszel, Gyurcsány, ellenzék!
kereső
Komolyabban: ez már tényleg a dilettantizmus csúcsa! Az első lezáráskor a pedagógusok, szülők vért izzadtak, hogy megoldják az oktatást. Nem az oktatási kormányzaton múlt, hogy valamennyire működött a rendszer. Mivel töltötték az elmúlt közel egy évet az "illetékes elvtársak"? Körömreszelgetéssel???
Nyírfa
Hogy a fidesz bármit is ki- vagy megjavítson? Ahhoz előbb be kellene ismerni, hogy elromlott, elrontották.
Álmodik a nyomor.
nezelodo
A lassú munkához (sok) idő kell... A Czunyinénak még több. Minek is elsietnie, talán majd mire nyugdíjba mennek a mostani kiiskolások, elkészül. Aztán majd lecserélhetik a Klebelsberg Kunó szobrát az övére.
kereső
@nezelodo: Czunyiné??? Az a nőszemély, aki 6 milliárdot kapott arra, hogy kialakitsa a digitális oktatás rendszetét?? A technikai feltételeket, és a tananyagot??? Ehhez képest, tavaly a tanárok/tanitók a saját pénzükből csinálták meg az oktatási anyagokat.
nezelodo
@kereső: ma 11:34. Bizony nekik csak egy hétvége állt rendelkezésre a beüzemelésre, és ahhoz képest jól is sikerült működtetni!
RonaGyuri
mert Lolo-nak sokkal több esze van Zucky-nak! =))
verőce21
Észtországban ebben a rendszerben semmi új nincs, mert ott mindig is távoktatás volt. Kezdetben TV-n, majd interaktív az interneten később. Nem véletlen, hogy az észtek "fedezték fel" a Skype-ot, pl.

Ott csak az első osztályos gyerekek járnak be az iskolába - ami legfeljebb két tanterem -, amíg megtanulnak írni-olvasni. Annyira szétszórtak a lakóházak, inkább tanyvilág az egész ország. Egy kis település három épület - önkormányzat/tanács, iskola, bolt - a többi tanyavilág. Ott van a legtöbb szélerőmű és napelem, a világon, fajlagosan. Na, és áramfejlesztő generátor... Igazi túlélő nép...!
134.bátor
Egyetlen dolgot mondjatok,ami simán ment volna!! Digitális oktatás,oltások,maga a járványkezelès,ès ugye ne feledjük a 2018- as választást,amikor ," leállt a vadiúj rendszer". Hozzá nem értés,kapkodás,hazudozás ,lopás. Nekem ez marad meg róluk örökre!! Ja,a mindent elsöprő gyűlöletet,hatalomèhsèget ne feledjük!!!
Aki Én
@verőce21: Sok észt nem kaptál. Ez hogy jön ide?
Lepényleső
Talán nem is tudják a diákok hogyan jártak jobban?
CsipkeRózsa
Magyar Bálint pedig időben elkezdte, csak nem kellett volna a következő kormánynak abbahagynia a fejlesztést.
verőce21
@Aki Én: Tényleg nem tudod, "hogy jön ez ide?" - a távoktatás ténye?
Te ugye a sor végére álltál amikor az észt osztották...?
kissé felnőttem
mindenben van valami jó de a digitális eszköz meg begyakorlottság meg szűlői segitség + egyéb háttér nélkül nulla, most viszont hibázni sem lehet nincs mivel, orbán szlogennel Magyarország jobban teljesít??? ja
Aki Én
@verőce21: ...továbbra sem értem, hogy jön Észtország a lehalt magyar rendszerhez. De ez a te esetedben nem meglepő persze.
Te meg sorba sem álltál.
verőce21
@Aki Én: Magyarázod a bizonyítványodat Hülyegyerek?
Nessy
Meglepetésként érte a Kréta rendszer fejlesztőit, hogy ennyi diák van kis hazánkban! Mint az EESZT rendszer fejlesztői sem kérdezték meg, mennyi orvos-beteg találkozás van naponta átlag kis hazánkban, Igaz, alig harminc éve állnak rendelkezésre az adatok.
Aki Én
@verőce21: Nincs rá szükség, attól neked nem lesz több eszed.
De szépen megmagyaráztad :)
verőce21
@Aki Én: Te leszel ma az ügyeletes buta csuka, akit a damil végén kell fárasztanom?
Aki Én
@verőce21: ...hamar rád unok, mert nagyon buta vagy. Össze-vissza beszélsz, aztán gyermeteg módon, ostobán magyarázkodsz. Neked akkor sem lesz jobb, ha én beszélgetek veled.
Te, Propeller bohóca. Mondanám, hogy mai, de ez állandó.
verőce21
@Aki Én: Akkor miért foglalkozol velem, ha olyan unalmas vagyok?
Ugyanolyan buta vagy mint apád.
Aki Én
@verőce21: Ezzel most meggyőztél :)
Ettől még ostoba fajankó vagy, nem is érted amit olvasol.
Apám nálam okosabb volt, de már nem él sajnos.
Én nem hiszem, hogy a te apád nálad butább lenne. Az valami genetikai képtelenség lenne.
verőce21
@Aki Én: Te egy rakás szerencsétlenség vagy a fényképed alapján, nálad csak okosabbak, talpraesettebbek léteznek...!
Aki Én
@verőce21: Ezzel most meggyőztél :)
Ettől még ostoba fajankó vagy, nem is érted amit olvasol.
verőce21
@Aki Én: "ostoba fajankó vagy, nem is érted amit olvasol."
verőce21
@Aki Én: Te az a megrögzött buta vagy, aki mindig a másikról akarja bebizonyítani...! :)
Aki Én
@verőce21: ...ez most nem bírt kijönni egyszerre, tulok?
verőce21
@Aki Én: Te az a megrögzött buta tulok vagy, aki mindig a másikról akarja bizonyítani...!
Aki Én
@verőce21: ...ez kezd picit olyan lenni, mintha a gyógypedagógusod lennék. Kezdesz bízni bennem, és ez megijeszt.
verőce21
@Aki Én: Ápolt vagy, megteszem érted amit lehet.
cirip
Mi az, hogy "lehalt" ?! Hogy merészel így megnyilvánulni egy olyan valaki, aki azért kapja a fizetését, hogy hírekről tudósítja a népet?! És amíg az olvasók (netezők) elé kerül, nincs senki, akinek feltűnne ez ?!
gina
Van ami ebben a szegény országban működik?? ja van // a csalás, lopás ,hazudozás az igen az működik,,,,
gina
@cirip: Ez neked a legfontosabb?? te sem vagy egészen tiszta,, ebben az országban nem ez a legnagyobb baj hanem az élösködő mocskos fidesz patkányok hozzáállása mindenhez, amihez hozzányúlnak annak vége // erről irogass, de ezt fel kellene fogni,,,
CsipkeRózsa
Lehet, hogy indítás előtt tesztelniük kellett volna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.