1307 esetben mutatták ki a brit variáns jelenlétét, 13 főnél a cseh változatot.

Rohamosan fertőzi a fiatalokat a koronavírus

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Magyarországon is az új variánsok okozzák a megbetegedések túlnyomó többségét – hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján, amelyről a 24.hu számolt be.

1 002 711 főt oltottak be eddig Magyarországon a koronavírus ellen, közülük 307 929-en a második oltást is megkapták – mondta el hétfőn Müller Cecília.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is romlanak a járványügyi adatok, és soha nem volt ilyen nagy emelkedés az aktív fertőzöttek számában és két hét alatt megduplázódott a lélegeztetőgépen levők száma.

A reprodukciós ráta 1,4 százalékos, ezt kell megtörni. Elhangzott az is, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ( NNK) laborjában 1307 esetben mutatták ki a brit variáns jelenlétét, 13 főnél a cseh változatot, 145 esetben pedig egyéb, járványügyi szempontból egyelőre nem releváns mutációt. Ugyanakkor ezeket is figyelemmel követik. Az NNK által elvégzett, pozitív PCR-tesztek 70-80 százalékában mutatták ki a gyorsan terjedő brit variánst.

Ezzel kapcsolatban Müller Cecília ismét elmondta, hogy a fertőzés a fiatalok között gyorsan terjed,

azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez azért van, mert rájuk veszélyesebb a brit variáns, vagy azért, mert többen vannak közösségben.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
vazze...eddig is fertőzte őket...talán azt kéne hangsúlyoznod nyomorult banya...hogy zömüknek kutya baja sem tőle!!! persze az nem fér bele az oltás hisztitekbe...
balos
Jelentkezzen az a polgármester,aki a felügyeletet kérte!Magas jutlomra tarthat igénxyt a krumplis maffiától!Lesz kire hárítania a hozzá nem értésüket a fideSSes turhának!
Lepényleső
Talán mert elkezdte önálló életét,ahogy az összes baj elhagyta Pandóra szelencéjét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.