Öröm és megtiszteltetés, hogy szeptemberben Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát – írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely már nagyon várja Ferenc pápát
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"Erdő Péter bíboros, érsek kezdeményezésére főpolgármesterként én is levélben hívtam meg Ferenc pápát a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Sokakkal együtt várom a találkozást"

- fogalmazott Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint manapság talán Ferenc pápától lehet és érdemes a legtöbbet tanulni. Nem csak hitről, emberségről, hiszen a klímavédelem és a környezetvédelem terén is az egyik legprogresszívebb programot fogalmazta meg korábbi enciklikájában – írta.

Hozzátette: legutóbb a "legjobb politikáról" is figyelemre méltó, akár iránymutatásnak is beillő gondolatokat írt. A populizmussal szemben – "amelyben mi élünk" – a popularizmust javasolja.

Öröm és megtiszteltetés, hogy szeptemberben Budapesten fogadhatjuk Ferenc pápát. Erdő Péter bíboros, érsek...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 8., hétfő

A populizmus valójában visszaél a népakarattal, bár állandóan arra hivatkozik, a felhatalmazást egyéni, önös érdekek érvényesítésére, anyagi haszonszerzésre használja – áll a főpolgármester bejegyzésében. A popularista politika viszont mindenki számára lehetőséget biztosít, hogy saját képességét fejlessze, az emberi méltóságra összpontosít, amelyet nem rendel alá pénzügyi szempontoknak, és védelmezi a munkát mint a társadalmi élet legfontosabb dimenzióját. A szegénységet pedig a szolidaritás és a szubszidiaritás, vagyis a helyben meghozott döntések alapján, az önkormányzatiság erősítésével kezeli. Az állandó megosztottság, a háborús retorika helyett az együttműködésben, a partnerségben hisz – írta. "Nagyon közel állnak hozzám ezek a gondolatok is" – tette hozzá Karácsony Gergely.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...lesz itt még ilyen karácsonyi keresztény bőven...:)
Sámannus
No és a mi kis inkvizítorunk mit szól ehhez, felveszi a tízes mezt?
CsipkeRózsa
A Pápát nem csak a vallásos emberek becsülhetik, hanem, akik az emberséges megszólalásait, viselkedését értékelik.
Clavigo
@Sámannus: Biztos odatólja a füstös pofáját,,,Elrecskázgat zsebben,csendesen a közelben.
jesz
Aranyos ember ez a Főpolgármesterünk...ügyesen forgatja a szót...titokban ő sem hiszi, hogy valaha is ellátogat hozzánk a pápa, de kampányszövegnek kiváló...

Mert mindenki beszopja ezt a nagy buzgóságot...szem nem marad sárazon...

űgyes.
namihami
Függetlenül attól, hogy ezt a pápát tartom az első és eddig egyetlen haladó nézetű és a világot nem elefántcsont-toronyból szemlélő egyházfőnek, azért lenne néhány észrevételem.
Vajon ez az Eucharisztikus Kongresszusra kidobott (nem is kevés) pénz hogyan kapcsolódik a pandémiához? A Karácsony, aki állandóan a pénzelvonás miatt rinyál, vajon mennyit akar bedobni a kalapba egy olyan célra, amire a jelen budapesti helyzetben nem igazán van szükség ? A Vatikán és a katolikus egyház, mint a világ leggazdagabb szervezete, mennyivel járul hozzá ezekhez a kiadásokhoz?
Értem én, hogy a ""Vidék-Magyarország"" csillogó szemmel figyeli Viktorja papi segédlettel történő népbutítását, de tényleg erre a, nemfilléres, kiadásra van most a legnagyobb szükség? Ez még a stadionnál is fölöslegesebb kiadás, mert az legalább munkát ad az építőiparnak (persze focihaszna nincs).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.