Az előrejelzés szerint csütörtöktől enyhül az idő, viszont csapadékból is több lesz majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a napsütés mellett gomolyfelhőkre, a déli megyékben fátyolfelhőkre is lehet számítani, de a Dunántúl nyugati, délnyugati felén felhősebb idő valószínű.

Felhős és hűvös idővel indul a kedd, a hét második felén változik az időjárás

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Estefele ismét vastagabb felhők érkeznek északnyugatról. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -4 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddről szerda hajnalra tovább fog folytatódni a felhőzet növekedése, vastagodása, de ez elsősorban a Dunántúlon lesz hangsúlyosabb. Kelet, délkelet felé haladva egyre kevesebb felhő valószínű. Csapadék nem várható, esetleg a nyugati határ mentén lehet egy-egy hózápor. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A késő esti -4, +2 fokról hajnalra általában 0, -6 fok közé csökken a hőmérséklet, de a kevésbé felhős, fagyra érzékeny réseken ennél jóval hidegebb is lehet.

A meteorológiai szolgálat további előrejelzése szerint csütörtöktől egy enyhébb és nedvesebb levegőtömeg áramlik be a Kárpát-medencébe dél felől, amely enyhébb záporokat hozhat. Pénteken pedig egy újabb hidegfront köszönhet be az országba, amely ugyancsak csapadékkal érkezik, de a mostanihoz képest enyhébb idővel.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.