De igazából beéri bármivel.

Az atv.hu cikke szerint a lett LTV-nek nyilatkozta azt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, hogy pénteken fogják beoltani a koronavírus elleni vakcinával.

Szijjártó azt nyilatkozta, természetesen beoltatná magát a Szputnyik-V orosz vakcvinával, sőt, leginkább azt szeretné, de kész minden olyan vakcinát elfogadni, amit magyar szakértők engedélyeztek.

Pénteken oltják Szijjártót, orosz vakcinát szeretne

Fotó, címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

A cikk szerint a külügyér a keleti oltásokkal kapcsolatban azt hangsúlyozta a lett TV-nek adott nyilatkozatában, hogy a magyar szakértők Oroszországba és Kínába is egyaránt ellátogattak, megkapták a szükséges dokumentumokat a vakcinákról, mintavételes ellenőrzést is végeztek, és 

ez alapján úgy döntöttek, hogy ezek az oltások biztonságosak és hatékonyak.

Szijjártó azt is hangsúlyozta, hogy a vakcinákat nem szabad "ideológiai prizmán" keresztül szemlélni. 

A magyar külügyminiszter tavaly novemberben már átesett a koronavíruson, Thaiföldön lett pozitv a tesztje – emlékeztet a hvg.hu szemléjében.. Orbán Viktor miniszterelnököt február végén oltották be a kínai vakcinával.

Forrás: atv.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nagy a csönd és a sötétség az orosz vakcina körül. Se itthon nem dicsekszenek vele, se nyugaton nincs szó róla. Valami probléma lehet vele. Úgyhogy Szijjártónak éppen jó lesz. Persze az a hülye, aki ezt elhiszi. Ő már rég megkapta a biztonságos nyugati vakcinát.
kereső
@simmering73: "Szükségünk van a dokumentumokra, amelyeket áttekinthetünk. Jelen pillanatban az oltott emberekről sincsenek adataink. Ez nem ismert. Ezért nagyon nem tanácsolnám a nemzeti szintű engedélyeztetést" - mondta a testület vezetője. Hozzátette, az oltóanyag vizsgálata megkezdődött, az orosz gyártótól érkeznek az adatcsomagok, amelyeket az európai minőségi, biztonságossági és hatékonysági normák szerint vizsgálnak meg. Ha mindennek megfelelt, akkor az EU-ban is engedélyeztetve lesz az orosz vakcina - mondta Wirthumer-Hoche."

Egyúttal arra kérte az Eu tagállamokat, hogy ne engedélyezzék a vakcina használatát. Emlékeztetnélek, hogy amikor idehaza folyt a vizsgálat a szputnyik engedélyezésről, külsős szakemberek felálltak, és kiléptek a bizottságból- a dokumentáció hiányosságai, ellentmondásai miatt. Orbán ennek ellenére kiadta az urtasitást az engedélyre.
A kinainál még ennyi sem történt.Az OGYÉI egyszerűen leforditotta a kinai gyártó szövegét- /Hadházy hozta nyilvánosságra/- ami semmiféle releváns adatot nem tartalmazott. Orbán utasitására az engedély megszületett 72 óra alatt.
kereső
@simmering73: Mindeközben a már beérkezett 100 ezer orosz vakcina - ,méla csönd .
nezelodo
Hátha egyszer azt szeretne, adják be neki, bizonyára sokan átengednék majd azt is, amit nekik szántak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.