Áprilisban tetőzhet a járvány, több tízezer halottat jeleznek előre a szakemberek.

Több mint negyvenezer halálos áldozatra számít A Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) – írta meg a 168.hu. 

Naponta 500 ember hal meg Magyarországon koronavírusban március végére a számítások szerint

Illusztráció: 123rf.com

Mindez azért is riasdztó, mert eddig meglehetősek pontosan jelezték előre a járvány hazai alakulását, az eddigi adatokra támaszkodva. Mindez áprilisban tetőzik, és június végéig semmi jóra nem számíthatunk. 

Forrás: 168.hu

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Fasza lesz... Szerencsére nekünk itt van a Doktorminiszterelnök,,( áldassék a neve )...,aki mindenkit meg gyógyít... Oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
Horrorhiradó reloaded.

Aztán, ha nem jön ki a norma, akkor a különbséget lelövik? Vagy csak nem kezelik okszerűen?
Ha pedig több, akkor feltámasztják?
Pálinkás Pál
@karma1: nos ...egy 85 éves orvos szikével a kezében a közelembe sem jöhet...ami a többit illeti...én sem akartam ,..de...leszarom magasról mivel riogatjátok egymást biztos mindenki egyformán "veszélyben" van...ezért lehet az hogy a halottak átlag életkora 76 év felett van.. és 98 %-uk súlyos beteg volt...ami az eü helyzetét érinti..azzal nagyjából egyetértünk...
karma1
@Pálinkás Pál: Mondjuk ha en erszukuletes lennek, es a 48 eves orvos azt mondja, hogy amputalni kell a labam, a 85 eves meg azt mondja, hogy "megmentjuk" - akkor en csak-csak a 85 evest valasztanam es az o oriasi tapasztalatat ezugyben.
Csak az a borzaszto, hogy mar a fiatalok kozott is tarol. Nekem 3 , 50 ev alatti baratom ment el. Teljesen feleslegesen, mert egyikuknek sem volt alapbetegsege, es karos szenvedelyeik sem voltak.
Ez egy mocskos jarvany - de minden felretajekoztatas vagy uj adat visszatartasa embereletekbe fog kerulni
Probaljunk meg talpon es egeszsegesnek maradni
Pálinkás Pál
@karma1: Tedd a szívedre a kezed...ha nem folyna a csapból is ez a covid őrület.. nem lenne vele tele a tv- sajtó...semmit még észre sem vennél belőle...azért járkálok gépekért eleget...és az utcákon semmi jele a "világjárványnak" ,ha leszámítom a maszkos bohóckodást.. /aminek szabad levegőn semmi értelme egyébként.../ szerintem zárt térben sem ,de ez az én véleményem...tehát...amit én látok,főleg ha szép napos az idő...az embereknek kezd tele lenni a puttonya a sok korlátozó marhasággal...utcán szabályos maszkviselést két réteg csinál...a zabszem a seggben, meg aki fosik a bírságtól...ami a szörnyű..az az hogy egy 10 milliós országban../itthon/ ahol van 16000 lélegeztetőgép...1200 embert már nem tudnak gépre tenni kiszolgáló személyzet híján...tehát az összeomlást nem a betegszám ,hanem az egészségügy orbáni rendszere okozza!!!, ennyi!!!
karma1
@Pálinkás Pál: De , egyetertek veled. Nalunk ma deltol gyakorlatilag megszunt a jarvany, az 1-es szintet tartjak, ami azt jelenti, hogy JAVASOLJAK a kovetoprogram hasznalatat (ez jo, nekem van, ha eszembejut, hasznalom is), tomegkozlekedesen hordjunk maszkot, meg volt me'g valami mas is, de az is ilyen lenyegtelen dolog volt. Nincs osszejovetel-letszam meghatarozas, ettermek, kavezok, minden nyitva, ma deltol az osszes repuloter is teljes uzemben mukodik (a teruletukon levo uzletek es szolgaltatasok is kinyitnak) - csak az utasfogadasnal van lazmeres a kutyuvel.
Vettunk 10 millio Pfizert, mindenkit beoltanak, aki akarja (NEM KOTELEZO,) az oltast allampolgarsagtol fuggetlenul megkapjak, vagyis ha csak allando letelepedese van, vagy ittragadt turista, vagy egyeb, letelepedesre varo ember, mindenki megkapja, INGYEN! Szo nem volt egy percig sem semmilyen kinai vagy orosz vakcinalrol - termeszetesen ide sem jon le a 10 millio adag egyszerre, hanem csak reszletekben. Itt is van rangsorolas: allami kozalkalmazottak, repuloteri dolgozok, rendorok, katonak, orvosok, tanarok, szocialis munkasok, legelso korben, masodik a veszelyeztetett 65 ev felettiek, a harmadik csoportban vannak a nem veszelyeztetett 65 ev felettiek, es a negyedik csoportban a 65 ev alattiak
GeoCravker
@karma1: Ha érszűkületes vagy, és hoznak egy olyan rendeletcsomagot, amitől:
1./ Home-officeban kevesebb mozgással (munkába se jársz) egész a lábszárfekélyig, orbáncig fajul;
2/ Nem jutsz el szakrendelésre, mert előjegyzéssel sem fogadnak;
3/ Nem jutsz el a saját orvosodhoz sem, mert csak receptfelírásként létezik;
Akkor előbb utóbb eljutsz odáig, hogy a 85 éves orvosod is inkább amputálást javasol.
A probléma annyira létező, hogy pont ezzel vacakolok (a seb már bezáródott, de rohadtul viszket, stb.)

Ugyanakkor:
A vírus levegőben terjed: a levegővételről nehéz leszokni és nem cserélsz szuszantásonként maszkot;
Alapvetően a tünetmanifesztációja és a mortalitása nem nagy, és ezzel nem akarom relativizálni. Tudom: annak aki belehal pont 100%-os a mortalitása. S akin kialakulnak súlyos tünetek, szövődmények nekik is 100%-os a manifeszt fertőzés.
Valószínűleg sosem fogjuk megtudni, hogy mennyi a közvetett mortalitás: akik nem jutnak időben orvoshoz, szakrendelésre, akik az életmódváltás áldozatai, akik összeroppannak a horrorhiradóktól és kiugranak az életből, stb.

Szerintem minden okszerű védekezés, és reális megelőzési lépés indokolt. Aki tüsszög, igenis hordjon maszkot. Akit megnyugtat, azt is. Oltsanak be minél több embert, és ez ne politikai kérdés legyen. Mert az egyéni érzékenység miatt senki nem tudhatja, hogy nem ő lesz-e pont a 3% egyik tagja, aki belehal.
De nem igazán hiszem, hogy az ország rég elfogyott tartalékainak utántermelését is megakadályozó gazdasági satufék indokolt. Ahogy a társadalmat tovább atomizáló intézkedéseket sem érzem megalapozottnak. ld. levegővétel vs. kiköhint valaki az ablakon. Miközben tudjuk, hogy a világ 2007 óta küzd az USA-ból exportált gazdasági válsághullámmal, amely nagyjából mélypontra küldte mára világ gazdaságát. Amit most nagyon kényelmes a járványra fogni.
Az igazság egyébként valahol a kettő közt lesz. Félek, hogy sosem fogjuk megtudni, hogy hol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.