A tisztifőorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy ne érezze magát senki azonnal, rögtön védettnek, miután megkapta az oltást.

Oltás után 2-3 hétig is bárki elkaphatja a vírust Müller Cecília szerint

Fotó: Pixabay

Müller Cecília az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján elmondta, hogy a szervezetnek időre, akár két-három hétre is szüksége van, amíg az immunrendszer megfelelően reagál, és a szervezet kitermeli az ellenanyagokat.

Az oltást követő két-három hétben ugyanolyan veszélyeztetett, mintha még nem lenne oltva.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy nagyon súlyos és komoly a járványügyi helyzet Magyarországon.

Hasonlóan Európa többi országához, egyre nagyobb a növekedés, ekkorát még sosem tapasztaltunk, még a második hullám alatt sem

– mondta Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy a szűrőbuszok már hét helyen dolgoznak, hogy a háziorvos által mintavételre küldött páciensek minél hamarabb tudják a tesztjüket elvégezni.

Saját gépjárművel érkezhetnek a betegek a szűrőbuszhoz, és a maszk viselése kötelező

– hívta fel a figyelmet Müller Cecília, aki arra is figyelmeztetett, hogy tünetes személy sehová se menjen, értesítse a háziorvosát, és várja meg, amíg személyesen végzik el nála a tesztelést.

Forrás: Index

Címlapkép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Ez nyilvánvaló, az influenzaoltásnál is ugyanez a helyzet, csak ott elég az egyszeri oltás és a két hét.
kissé felnőttem
kár hogy nem 365 féle információ jön 1 témára mind aki ide turbékol mást mást mond nem kellene egy közös véleménymás jön ide más a vakcina leirás meg 99 féle riogatás miért unatkoznak az ujságírók vagy nem egy közös nyelvet beszélünk akár Belgium 3 nyelvű és mire jó mindez. megkaptam két esélyem van tulélem vagy nem harmadik nincs de ez az amaz mellékhatások szőke bombázó nem jár mellékhatásként Ez egy 20 forintos kérdés a régi kapcsoltam ból 2-3 hétig ha nem turbékolok akkor elvitt ha irogatok akkor vagyok ennyi tisztelettel.Az oltást végig a katonák vezényelték le amúgy. Udvariasak figyelmesek voltak le a kalappal ezt ők szervezhették de kiválóan tették( Sopron szív szani.) doxa óramű pontossággal.
Gauntlet
"egyedül a vakcina hatásos"
nem ugyanezek vezényelték a gyülöletkeltő plakátkampányokat?
division
@kissé felnőttem: A vakcinát túl fogod élni, a vírust ellenben nem biztos vakcina nélkül, főleg ha idős vagy, krónikus beteg, de az egészséges szervezetben is képes rombolni sajnos, akár tünetmentes lezajlás esetén is.
RonaGyuri
ezt nem most - hogy nagy számban lesznek betegek a beoltottak is - kellett volna elővenni, hanem kezdettől fogva hangsúlyozni!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.