Nagyrészt a regisztrált idősek oltásához használják fel a kedden érkezett Pfizer-oltóanyagokat – közölte a koronavirus.gov.hu kedden délután.

A kormányzati honlapon azt írták:

a keddi szállítmánnyal érkezett 120 510 adag Pfizer-oltóanyagot egyenesen a kórházi oltópontokra szállították, és nagyrészt a regisztrált idősek oltásához használják majd a következő napokban.

A lekötött Pfizer-BioNtech-oltóanyag mennyiségét 6,5 millió adagról 10,9 millióra növelték, így Magyarország már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le.Ebből 24 millió adag oltóanyagot várnak az uniós beszerzésből, ennek eddig a 6 százaléka érkezett meg három gyártótól (Pfizer, Moderna, AstraZeneca).

Kiderült, ők kapják meg a most érkezett több mint százezer adag Pfizer vakcinát
Kép:Pixabay

Kitértek arra is, hogy:

miután az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország orosz és a kínai vakcinák beszerzésére is szerződött.

Ezekből összesen további 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik a következő hónapokban.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TollerBela
Óriási dumaparti, pofagyalu ! Kis hazánk már egymillió oltottnál tart a hivatalos kisbírók szerint, valójában a fene tudja hol tart. A legidősebbek sincsenek átoltva, a 60-80 közöttiek nagy része ugyanúgy nincs beoltva. Gyerekek és fiatalok nem, közönséges alatvalók szintén nem, A tanárok, szállító, kereskedők joggal hőzöngenek, tehát ők sem. A fenébe is, kellene valami oltási terv, nem ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TollerBela
Óriási dumaparti, pofagyalu ! Kis hazánk már egymillió oltottnál tart a hivatalos kisbírók szerint, valójában a fene tudja hol tart. A legidősebbek sincsenek átoltva, a 60-80 közöttiek nagy része ugyanúgy nincs beoltva. Gyerekek és fiatalok nem, közönséges alatvalók szintén nem, A tanárok, szállító, kereskedők joggal hőzöngenek, tehát ők sem. A fenébe is, kellene valami oltási terv, nem ?
Málna
@TollerBela: Folyamatosan, jó ütemben megy az oltakozás. Mi a jóisten bajotok van nektek mindig?
emerencia
@TollerBela: Igazad van. Ha valaki jóval 60 felett dolgozik fertőzésveszélyes helyen mert még nem jogosult nyugdíjra, miért nem kaphat olyan vakcinát, amiért az EU is felelősséget vállal?
simmering73
@Málna: Neked sincs munkahelyed mint a shikarinak, hogy dologidőben itt süketelsz? Nem vevő itt senki erre a propaganda dumára.
Aki Én
@Málna: Az a baj, hogy annak ellenére, hogy orbán azt hazudta decemberben, hogy akár egy hétvége alatt beoltják az országot, a sok balfaszoskodásnak köszönhetően az állítólag lassú vakcinabeszerzés ellenére is csak a felét oltották be annak, ami már most rendelkezésre áll. A múltheti sms kudarcról meg ne is beszéljünk.
Hogy értsd, képzeld el, hogy mi lenne ha ezt az ellenzék tette volna.
Miért véditek a tolvaj hazugokat, miért drukkoltok a magyarok ellen ezzel, mi a jóisten bajotok van nektek mindig?
kereső
"miután az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország orosz és a kínai vakcinák beszerzésére is szerződött."- hazug indok! A beérkezett uniós -Pfizer,Moderna,Astra vakcinák 46 %-a nincs felhasználva, az oltási kampány ellenére sem. Ahogy én látom a Pfizer heti ütemezésben 100-120 adag vakcinát szállit. Ennyit kellene felhasználni hetente- de még ez sem megy. A modernával tudjuk mi van- orbánék lemondták a felét.Pedig az Eu által lekötött vakcina mennyiség Magyarországra jutó része bőven fedezi a teljes magyarországi felnőtt lakosság átoltását!!! Felrúgva az európai szolidaritásui elvet ebbe taposott bele orbán , mert ő első akar lenni!- és hozza kemény milliárdokért a kétes eredetű vakcinákat- és ráadásul oda dobja a saját országa idős, beteg lakóit a tesztelésre a két diktatúrának.Xarjon sünt, a nap minden órájában.
Málna
@Aki Én: Folyamatosan adják az oltásokat. Azzal béküljetek meg, hogy mindig több lesz a beérkezett vakcina, mint amit már beadtak. Az lenne furcsa, ha fordítva lenne.
Nekünk semmi bajunk nincs. Én legalábbis elégedett vagyok.
verőce21
Még dolgoznak a fiúk a hétvégi oltási akció sikerjelentésén..., de meg lesz az is hétfőre... :)
verőce21
A szemészeti fekvő osztályokat különös előszeretettel zárják be mindig, covid idején...(meg még néhányat), de rendelőintézeti ellátás minden esetben van...
istván irén
Amit fel kellene pörgetni az az oltás ,mert száz ezres nagyság rendel több oltó anyag van mint amit be tudnak adni.
Aki Én
@Málna: Hogy te elégedett vagy, azon nem csodálkozom. Eszméletlen szarul állunk beoltottságbana rendelkezésre álló vakcinához képest. Mindig elbasznak valamit, de a propaganda megy ezerrel. Nektek, mert imádjátok ha hülyítenek. És még büszkén hirdeted is. Balfaszoskodnak, közben egy óvódás versenyt csinálnak belőle. Ugyanakkor a legtöbb mutatóban rettentő szarul állunk. Nem is csoda, ha a propagandára helyezik a hangsúlyt.
Nessy
@Aki Én: Ha propagandával lehetne a fertőzést megállítani, kis hazánkban már rég nem volna egyetlen fertőzött sem. Sajnos az ÁNTSZ-eket szétverték, megszüntették, pár tisztviselő maradt az EMMI felügyelete alatt, de azok sem a régi szakemberek közül. Ezt a káoszt ők szakszerűen, helyismerettel rendelkezve, egyszerűbben oldották volna meg. Sok évtizedes tapasztalatot dobtak ki az ablakon, egy értelmetlen rendelettel, valamelyik pancser javaslatára.Az operett törzs bármennyire is szeretné, ehhez a feladathoz kevés, mackósajtban a brummogás. A hab a tortán a politikusok beleszólása mindenbe,bár nem igazán értenek hozzá.
1984
Nem szeretlek és nem is fogom azt hazudni, hogy szeretlek.
Nem szeretlek!
Nem gyűlöllek, de nem is szeretlek!
Nessy
@Horizont: Akkor én is kezdhetek reszketni. A tavaszi szemészeti ambulancia zárása miatt elmaradt két esedékes injekció a jobb szemembe, meg is adta a kegyelem döfést a maradék látásomnak is. Most a bal szemem a tét, április közepén kellene kezdeni a három injekciót.
csipetke
Ez hihetetlen,hogy állandóan hazudoznak az eu-s vakcinákkal kapcsolatban.Ami már az országban van,azt is képtelenek voltak normálisan megszervezni,hogy "el legyen oltva". Ahelyett,hogy a főváros kérésére odaadták volna a vakcinát,és ők megszervezték volna az oltásokat,inkább a kormány szerencsétlenkedik,és hazudozik.Elképesztő
Nessy
@Horizont: Köszi. Megkaptam, már válaszoltam is!
Nessy
@csipetke: A vakdüh, meg bosszúvágy, és a józan ész kizárják egymást!
Málna
@Aki Én: Nagyon jól állunk beoltottságban, a többi orszgághoz képest. Ez a lényeg.
RonaGyuri
azért ezek az adatok nem csak a többivel, de egymás között is "vitában" vannak!!! =))
Aki Én
@Málna: sajnos nem igaz. Ha igaz lenne, akkor is állhatnánk sokkal jobban, ha a ge-ci toppon lenne.
Ez nem egy verseny baszdmeg.
Málna
@Aki Én: Dehogynem igaz. És ha az élmezőnyben vagyunk, akkor sokkal jobban már nem állhatunk. Ha pedig nem verseny, akkor minek jössz azzal, hogy másokhoz képest hogy állunk? Te sem érted magad, ugye?
Gyurka80
"Magyarország már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le." 3 millióan regisztráltak.Ugye libernyákok mit összehazudtatok, hogy nem kötöttünk le eleget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.